• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Czy byłeś zadowolony z telefonu z Allegro?

tak
46
62%
telefon był zgodny z opisem, choć były drobne problemy
12
16%
trafiłem/am na nieuczciwego sprzedawcę, ale nie wykluczam ponownego kupna telefonu z Allegro
7
9%
nigdy więcej nie kupię telefonu na Allegro
9
12%

#361287  autor: piokuk
 23 wrz 2009, 00:57
Ja bym się jednak upierał przy stwierdzeniu, że najlepiej rzecz zobaczyć osobiście. Kwestia uczciwości ma tu niewielkie znaczenie. Sprzedajesz np. telefon z Anglii z wadą ukrytą (o której nie wiesz bo np. rzeczywiście jest to "tzw. nówka nieśmigana"), wyłączasz swoją odpowiedzialność z tytułu rękojmi wobec kupującego i gdy nie daj Boże cokolwiek się stanie kupujący może cię w d... pocałować. A tak... Zawsze można sprawdzić rzecz pod względem interesujących nas parametrów - czy jakość dźwięku jest dobra, czy na wyświetlaczu nie ma martwych pikseli, czy telefon jest rzeczywiście nieużywany *sam kilkukrotnie uniknąłem w ten sposób zakupu wybawionych zabawek, które właścicielowi już się znudziły).

#362655  autor: orson_dzi
 30 wrz 2009, 14:37
Słuchajcie potrzebuję szybkiej odpowiedzi.

Burzy mi się klient z Allegro i chcę to jak najszybciej i bezproblemowo rozwiązać. W jaki czasie może mi on zwrócić towar? I jak taki zwrot wygląda? Głównie przesyłka. On wysyła mi na swoją kieszeń, ja mu zwracam kasę za towar i po sprawie?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#362656  autor: aga
 30 wrz 2009, 14:43
orson_dzi pisze:On wysyła mi na swoją kieszeń, ja mu zwracam kasę za towar i po sprawie?
Z reguły tak jest. Kupujący odsyła na swój koszt, ale to kwestia dogadania się.
Jak dostaniesz towar, to zrobisz mu przelew i tyle.
orson_dzi pisze:W jaki czasie może mi on zwrócić towar?
To raczej kwestia waszej umowy, o ile nie miałeś w aukcji opisanej procedury reklamacyjnej.

#362660  autor: orson_dzi
 30 wrz 2009, 15:03
Ok, dziękuję ;) .

Czyli wydaje się prosta rzecz o ile uda mi się pożyczyć kasę żeby mu oddać ale to raczej nie powinien być problem ;) . Czekam co mi napisze.

#362661  autor: adrian-name
 30 wrz 2009, 15:05
ja kupując telefon na allegro oczekuję, iż na ekranie będzie folia, pudełko będzie zafoliowane (np. w przypadku iPhone), telefon ma byc po prostu nietknięty, nie włączany ani razu

skoro tel jest nowy to nie potrzebne mi jest oglądanie zdjęć w przybliżeniu czy akcesorii, wystarczy wymienić co jest w zestawie

#370549  autor: Forest
 18 lis 2009, 17:34
Ja na Allegro kupowałem już chyba z 5 czy 6 telefonów. Zawsze wszystko było z nimi ok. Najdroższym zakupem był Touch HD. Telefonowałem do sprzedawcy chyba z 5 razy ukazując swoje doświadczenie w branży telefonii GSM :twisted: Wiedzieli, że nie mają do czynienia z jakimś "typkiem" z telefonem na szpan, więc musieli mi sprzedać taki sprzęt na jaki oczekiwałem. Było też tak, że nie potrafili odpowiedzieć na niektóre pytania np odczytanie daty produkcji z nr IMEI itd ;) Na pewno są trefne telefony na Allegro, ale ja się staram zawsze kupować u pewnych sprzedawców. U jednego kupowałem już chyba ze 3 telefonu, zawsze było ok, mimo, że nie zawsze było najtaniej, ale miałem pewność.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#379199  autor: orson_dzi
 07 sty 2010, 18:54
Trafila mi sie idealna srzedajaca na Allegro. Najpierw mailem spytalem czy za telefon moge zaplacic po tygodniu po zakupie i zgodzila síe bez problemu. Poprosila tylko o maila po wplacie pieniedzy. Zaplacilem, wyslalem maila i na drugi dzien (W poniedzialek) z rana poszka paczka. Dzisiaj dostalem maila, ze Pani dowiadywala sie, ze jej poczta ma maly problem z zasypanymi drogami i moze byc dzien, dwa opoznienia. Ale gdybym sie denerwowal, to moze mi w kazdej chwili wyslac potwierdzenie nadania. Nie ma mnie w domu wiec mi to tam obojetnie czy przyszlo czy nie ale postawa sprzedajacej godna podziwu i nasladowania.

#379256  autor: knopers
 07 sty 2010, 22:55
orson_dzi, szkoda, że wszyscy Allegrowicze nie są tacy jak ta pani...
Bo z takimi ludźmi transakcje przez Allegro są po pierwsze w 100% bezpieczne, a po drugie w 100% pewne. I do tego bardzo miły kontakt. No i że się zgodziła tydzień później mieć kasę :) naprawdę postawa jako sprzedającej godna pochwały. I oby wszyscy nieuczciwi Allegrowicze, krętacy i ludzie niepiszący wszystkiego o sprzedawanym przedmiocie brali z niej przykład ;)

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#384447  autor: Alek06
 01 lut 2010, 09:23
JA kupiłem jeden jedyny raz i wiem ze bedzie to ostatni.
Telefon obity,widac ze używany ,chociaz fotka pokazywała cos innego.Ale nic sie nie da z tym zrobic.