Witam.
No więc idąc cennymi radami Pana Szanownego Rzecznika:
Zaczynam spokojną lekturę wpisu sprzed paru tygodni:
"dostałem w ostatnim czasie dużo bardzo konkretnych pytań o powrót do sklepów Touch'a(...)" - jest chyba jasne, ze jak dostaje się mnóstwo konkretnych zapytań na dany temat to oczekuje się też jasnego i PEWNEGO stanowiska w danej sprawie.
Jedziemy dalej: "Jest realna szansa, że pierwsza dostawa telefonu pojawi się pod koniec tego, lub w przyszłym tygodniu." - ok nic na 100%, sprawa jasna lecz następne zdanie - " Tuż po niej pojawią się kolejne" - nie napisał "PRAWDOPODOBNIE", mogl wogole tego zdania nie pisać i nie czepiałbym się, pojawią się, kiedyśtam, za x miesięcy. A tu informacja - tak będą dostawy.
No i teraz najlepsze: "Osoby, które do mnie pisały mają telefony zabezpieczone, skontaktują się z Wami nasi konsultanci." Po tym zapewnieniu osoby, którym bardzo zależało/zależy na tym telefonie zostają na lodzie - nie przedłużyli umowy ze swoimi operatorami bo wiedzą, że mają zaklepane swoje cudeńko i wystarczy tylko poczekać. Nic bardziej mylnego, nie w tym przypadku moi drodzy.
"Oczywiście wszystko zależy od testów technicznych, zmieniliśmy soft. Trzymajcie zatem kciuki." No i w dzisiejszej notce zamiast napisać - "Testy nie wypaliły, nie spodziewajmy się w ciągu najbliższych tygodni/miesięcy Touch HD" pisze ze nadal są problemy, a ludzie czekają z nadzieją. Żadnych konkretów. Wiem, to nie od niego zależy, ale mógł tak napisać i ostudzić trochę atmosferę, a skończyło się znowu na ciągnięciu sprawy dalej.
Ja ze swojej strony dziękuję Playowi za te bardzo urozmaicone tygodnie oczekiwania, zakończone w moim przypadku fiaskiem. Poczekam jeszcze jak Twoja sprawa
Bajer222, może Ci się uda, może się coś ruszyło tylko po prostu P. Marcin już ma serdecznie dosyć tej sytuacji (nie dziwię mu się) i nic już nie mruknie nawet na ten temat.
Ale najprawdopodobniej zacznę się rozglądać za Xperią

Przynajmniej ją idzie łatwiej dostać...
Pozdrawiam wszystkich cierpliwie jeszcze czekających i tych zniesmaczonych również.
Edit: tak na luźno: Dlaczego Touch Diamond jest nadal dostępny skoro to też jest na platformie WM i ma takie same bebechy (w większości) co Touch HD? Powinny być takie same problemy co niby z HD. To tak dla przemyślenia