• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 143 z 187
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 187
 #908415  autor: glowus9
 30 sty 2017, 23:11
Witam,

Moja Mama zastanawia się nad przedłużeniem umowy w PLUSie. Oferta internetowa jest średnia może ktoś tu zaoferuje coś ciekawszego albo podpowie co można zrobić aby ugrać lepszą ofertę.

Dodam, że zmiana opertaora odpada raczej (trochę jak z kontem w PKO, założone kiedyś i już tego nie wolno zmieniać).

Mama to wieloletni klient PLUSa jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie z punktu widzenia handlowca.

Jako altenratywa dla standardowego przedłużenia umowy myślę nad jeszcze inną opcją.
Sam tez mam abonament w PlUSie + abonament dla Żony + internet za 1 pln (wszystko na mnie jako SMART DOM). Czy może mogę przepisać umowę mamy na mnie i dołączyć do pakietu SMART DOM jako czwarta usługa? Czy wówczas będzie można uzyskać lepszą ofertę? Moja umowa na abonament kończy się na jesień a mamy juz w marcu.

Pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc.

Tomek.
 #908550  autor: SACZI
 31 sty 2017, 19:19
glowus9 pisze:Witam,

Moja Mama zastanawia się nad przedłużeniem umowy w PLUSie. ...
Dodam, że zmiana opertaora odpada raczej (trochę jak z kontem w PKO, założone kiedyś i już tego nie wolno zmieniać)....
I dlatego zapłacisz jak za zboże ...!
Jedyne wyjście, to po zakończeniu umowy przejść na kartę i podpisać nowy abonament bez telefonu.
Koszt to 30PLN.
DUK też proponuje takie warunki po złożeniu wypowiedzenia.
Jeżeli chodzi o przedłużenie z telefonem, to ... szkoda pisać ...
 #908618  autor: glowus9
 31 sty 2017, 23:11
o kurcze to aż tak to się pogorszyło??? Przekonać Mamę na kombinacje z kartą prepaid i potem abonament będzie mega ciężko. Wiem, że to nie przejdzie. Telefon też musi być. Więc pewnie skończy się na drogiej ofercie tak jak piszesz (zbożowej).
Ja napisałem w jej imieniu maila do Plusa z sugerowaniem chęci rezygancji. Może DUK da coś lepszego niż oferta online.
Dzięki
Pozdrawiam!
 #908625  autor: Realista72
 01 lut 2017, 00:06
Kolega Saczi wprowadza innych w blad wiec sprostuje oferty z dzialu rezygnacji sa bardzo dobre z duk rowniez ale musi sie trafic dobry konsultant i przedluzenie musi byc okolo miesiąc przed koncem to lepsze oferty można wyrwac ale jak widac kolega powyzej sieje juz ta propagande wszedzie ze drogo itd. Po co to wszystko to ze jemu sie nie trafilo nie znaczy ze innym sie nie trafi po to mamy roznych operatorow jak cos nie pasuje to spadamy do innej sieci i nie ludzmy sie ze w najblizszym czasie bedzie taniej bo nie bedzie operatorzy musza skądś wyrwac ta kase na te czestotliwosci i rozbudowe sieci.
 #908658  autor: Bartplus
 01 lut 2017, 10:03
Złożyłem wypowiedzenie z internetu na 7 miesięcy przed końcem umowy i czekałem na kontakt ze strony DUK. Zaproponowali 20 GB za 9,90 lub 40 GB z no limit LTE za 19,90. Niestety na magazynie brak tabletów, więc nie mogłem poznać oferty z tabletem. Ale do końca umowy daleko, więc mogę poczekać aż pojawią się na magazynie ;)

Przyjmę niepotrzebne telefony komórkowe.
 #908663  autor: SACZI
 01 lut 2017, 10:25
Realista72 pisze:Kolega Saczi wprowadza innych w blad wiec sprostuje oferty z dzialu rezygnacji sa bardzo dobre z duk rowniez ale musi sie trafic dobry konsultant i przedluzenie musi byc okolo miesiąc przed koncem to lepsze oferty można wyrwac ale jak widac kolega powyzej sieje juz ta propagande wszedzie ze drogo itd. Po co to wszystko to ze jemu sie nie trafilo nie znaczy ze innym sie nie trafi po to mamy roznych operatorow jak cos nie pasuje to spadamy do innej sieci i nie ludzmy sie ze w najblizszym czasie bedzie taniej bo nie bedzie operatorzy musza skądś wyrwac ta kase na te czestotliwosci i rozbudowe sieci.
Nie sieje propagandy, tylko opisuje faty.
Twarde, oparte na ofertach z DUK i przeliczeniach.
W chwili obecnej przedłużenie z Galaxy S7 najtaniej w Plusie wychodzi jakieś 4500 PLN/2 lata.
To jest "oferta" DUK!
No i mi Plus rzeczywiście nie pasuje, więc spadam ...
 #908665  autor: Ruben
 01 lut 2017, 10:39
Saczi,
możliwe, że oferta z S7 jest słaba ale DUK naprawdę potrafi dać dobre oferty więc nie uogólniałbym, że DUK ma drogie oferty.
Około pół roku temu też nie przedłużyłem umowy w Plusie ale oferty nie były złe np. z Honor 8 przy całkowitym zobowiązaniu na 2 lata 2060 pln. to chyba nie jest bardzo drogo, bo wtedy w sklepach sam telefon tyle kosztował więc usługi: no limit w kraju, 17GB, 120min UE, 150MB UE były niemal gratis.
 #908683  autor: Lotter
 01 lut 2017, 12:32
Kolega @SACZI celuje w ofertę z telefonem typu S7 a jest to jeden z najdroższych telefonów na rynku więc tanio nie będzie. Już od dłuższego czasu opy nie chcą dotować telefonów. ale wciąż niektórzy nie mogą się z tym pogodzić. Osobiście s7 kupiłbym w sklepie w jakiejś promo w czerwcu i wziął abo tylko sim.
Znajomy przechodził z karty na abo 3 miesiace temu i dostał no limit + 120min ue + 10GB za 29zł na 3lata, 3 miesiące 0zł abo (87zł oszczędza), do tego wziął tani model LG z ratami a cena jego wyjdzie w sumie tyle co obecnie w sklepie za gotówkę. Znajomy ma spokój, zero zmartwień i kombinowania, rachunek co miesiąc opłaci i luz. Ma aż nad to czego potrzebuje. I nie będzie potrzebował więcej, jestem pewien. Zasięg LTE-A bardzo dobry tam gdzie najczęściej korzysta. Super są minuty do ue i roaming a nie każdy op to oferuje. Spokój, brak myślenia i kombinowania są warte tej kwoty.
Każdy ma swoje zdanie jak widać.
 #909679  autor: habish
 06 lut 2017, 16:44
Walentynkowy SmartDom.

Regulamin: https://www.plus.pl/documents/16/3fe603 ... rtDOM3.pdf

Tylko do 14 Lutego trwa specjalna edycja programu SmartDom w której można dostać dwa produkty rabatowane o 50% oraz jeden rabatowany kwotą 18,99zł.

Edycja skierowana jest dla nowych abonentów/przenoszących numer/przedłużających umowę.

Podczas podpisania/przeniesienia/przedłużenia pierwszej umowy na abonament głosowy (P1) zwany umową uprawniającą za którą płacimy 100% kwoty podpisujemy drugą umowę na abonament głosowy na który dostajemy 50% rabatu, umowa ta staje się umową (P4). Umowy te muszą zostać podpisane jednocześnie, w tym samym czasie.
Następnie zgodnie z wcześniejszym działaniem SmartDom możemy dobrać drugi produkt (P2) na który dostaniemy 50% rabatu oraz trzeci produkt (P3) na który dostaniemy 18,99zł rabatu.

Przykładowy układ Walentynkowego SmartDom:
P1: Umowa uprawniająca, ale tylko nowa umowa, przeniesienie lub przedłużenie.
P2: Rabat 50% (Np. TV CP)
P3: Rabat 18,90zł (Np. Internet)
P4: Rabat 50% na abonament głosowy zawarty jednocześnie z umową P1.

W razie pytań proszę pisać tutaj: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 25#p213607
 #911198  autor: Placeks
 15 lut 2017, 13:54
Szanowni.
DUK zproponowal mi :
No limit (bez MMS), 8GB oraz umowe na 24 mies za 29.90zl.
Czy to jakis standard i da rade wycisnac wiecej.
 #911212  autor: Placeks
 15 lut 2017, 15:28
Patryk
A podpowiesz co można/powinno się dziś ugrać i za ile?
Przyznam że koci mnie prepaid ale gdyby tylko DUK zaproponował coś porównywalnego to penie bym został.
Dodam że zależy mi na dużym pakiecie danych i "No Limit" (moze być bez MMS)
 #911228  autor: norz
 15 lut 2017, 16:34
Witam
co można ugrać z internetem mobilnym lte?
Aktualnie mam 29zł/mies za lte 25gb (w tym nielimitowane lte + 10zł/mies.).
Umowa kończy się za kilka mies.
Zależy mi na routerze z agregacją i nielimitowanym int. Ktoś coś podpowie? Pozdrawiam :)
 #911241  autor: Placeks
 15 lut 2017, 18:14
Patryk7588 pisze:W jaki sposób kontaktowałeś się z DUK?
Przyznaję ze sami do mnie dzwonili bo po moimi zainicjowaniu tematu. Rezygnacji jeszcze nie złożyłem.
  • Strona 143 z 187
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 187
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143