• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136

#695471  autor: bazooka
 02 lut 2014, 17:28
Dziedzic Pruski, po Twoich niektórych postach wnoszę, że kompletnie nie wyciągasz wniosków, nie rozumiesz tekstu pisanego - nie czytasz ze zrozumieniem...zupełnie jak @ciekawy - pojawiłeś się 8 dni po wprowadzeniu zakazu pisania przez niego...on jest "z netu" Ty "z domu"... czyżbym kogoś zdemaskował :?: :)
koniec offtop

#695551  autor: Micho
 02 lut 2014, 21:54
sebusy pisze:. czyżbym kogoś zdemaskował

koniec offtop
Ja byłem pierwszy :) Już kilka dni temu w temacie przedłużenowym T pisałem że dziedzic pisze tak jak Ciekawy :)

#695614  autor: Dziedzic Pruski
 03 lut 2014, 12:25
Jeżeli mój usługodawca (bank, operator, TV itp.) za niektóre typowe usługi kasuje znacznie drożej niż inni usługodawcy, to zmieniam dostawcę usług. Pobieranie większej stawki za połączenia do dyskryminowanego konkurenta, kiedy inni takiej nieetycznej polityki nie stosują jest bezczelnością i naciąganiem. Nie korzystam z takich usług i radzę wszystkim jak zmienić usługodawcę na uczciwszego.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
 #695678  autor: lennyhowmany
 03 lut 2014, 17:06
19 kwietnia tacie kończy się umowa w Play. Chciałby mieć nowy telefon. Przejrzałem oferty i wychodzi na to, że za 29zł miesięcznie nie ma szans na ciekawą ofertę z telefonem (2 lata temu Samsung Wave za 1zł). Za 39zł najlepiej prezentuje się T-mobile z taryfą BASIC. Tata tylko rozmawia - zero smsów, internetów. 400 minut w zupełności mu wystarczy. Telefon może nabyć wyprzedażowy za 1zł - Lumię 520. Kupując nowy za 99zł może go wziąć na raty, płacąc je wraz z abonamentem. Czy są to raty 0%? Nie ma ukrytych kosztów?
39zł/msc - dużo minut - tani smartfon - znajdę coś lepszego?

#695686  autor: Vieslav
 03 lut 2014, 17:30
Dziedzic Pruski, nie mogę sobie pozwolić na to, żeby inni płacili więcej za połączenia do mnie. Ze stycznia mam około 6 godzin odebranych w porównaniu do niecałych 14 minut wychodzących. Taka praca, a klientów się szanuje i absolutnie nie powiem nikomu, że skoro nie podoba się moja sieć to niech idzie do konkurencji.
sebusy, troszeczkę źle zrozumiałeś. Zależy mi na jak najdłuższej ważności konta, ponieważ ten telefon jest do odbierania połączeń. W Milestonie siedzi karta Orange z wysokim abonamentem, więc gadam i używam internetu do woli. Muszę jednak mieć drugi numer. Muszę jeszcze potestować zasięg Plusa, może coś się zmieniło. Muszę jeszcze przekopać się przez pomarańczową ofertę, ich obecne taryfy są dla mnie zakręcone jak baranie rogi.

#695691  autor: Niezgodna7
 03 lut 2014, 17:47
Jeju, żeście Viesławowi namącili w głowie..
Przenieś nr do Orange, rok ważne konto w nagrodę, a za rok darmowy sms, i znów rok ważne konto.
Proste.
Aha, taryfa One, Smart lub Yes.
Dobranoc państwu
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#695714  autor: bazooka
 03 lut 2014, 19:36
Calm7, hehe, nie Calm - nie jest proste chyba, że dla Ciebie jak non stop wertujesz co się zmienia i co dostaje w Orange - wyjaśnij proszę również i wskaż może linka do promocji, o której piszesz, o tych bonusach za przeniesienie numeru: RWK, darmowy SMS :?: Sorki tym razem nie wiem o czym piszesz a nie jestem w orange od wczoraj... :)

Dziedzic Pruski@ciekawy - stary, weź może poczytaj historię stawek ustalanych przy okazji wejścia czwartego operatora - poczytaj gdzie Halset wyraźnie to opisał, a potem pisz farmazony i hejtuj dowoli każdą sieć (choć do końca nie rozumiem - bo w podpisie niby masz nju, a to Orange :) ), noś se 3 telefony, wymieniaj SIMki, zmieniaj banki przy każdej zmianie TOiP czy regulaminu - nic, a nic kompletnie mnie to nie interesuje i myślę, że większości również. Nie wiem gdzie Ty w ogóle, tzn do kogo Ty wydzwaniasz, kto chce Cię słuchać...
...@ciekawy - troszkę mało piszesz o Virgin ostatnio, co się stało :?: :)

Sorki, że mnie uniosło, ale no widzi chyba, że w każdym temacie przegina i drażni, a on dalej swoje...

Vieslav, skoro tak - to wybrałbym sieć, w której masz najwięcej znajomych - o ile Ci co do Ciebie wydzwaniają mają korzyść z tego, że mają Cię w sieci :) ...no i oczywiście tam, gdzie jest Konto ważne Rok...choć faktycznie ro bardzo indywidualna decyzja, musisz faktycznie "przekopać pomarańczę" tak na spokojnie :)

#695745  autor: ViNYL
 03 lut 2014, 22:14
Jak dziś pamiętam w Play Mix 10zł na 2 lata i telefon za 1zł, to były czasy...

Wracając do teraźniejszości, te 39zł/mc wydaje się optymalne, pamiętaj jednak że są to tylko minuty do sieci komórkowych (brak stacjonarnych i wymienności na SMS/internet itp).

Co do rat - abonament to w pewnym sensie zakup na raty, dostajesz bowiem urządzenie płacąc za nie na start mniej niż w sklepie (są wyjątki oczywiście), także rozkładania tej opłaty początkowej na kolejne raty nie ma.

#695884  autor: usiu128
 04 lut 2014, 16:20
lennyhowmany pisze: Czy są to raty 0%? Nie ma ukrytych kosztów?
39zł/msc - dużo minut - tani smartfon - znajdę coś lepszego?
39,99zł taryfa basic to suma opłat miesięcznych abonament + rata. Nie ma tutaj dodatkowych kosztów (jeśli chodzi o telefon i raty).
Jedyne koszty to możliwość przekroczenia 400 minut, lub napisanie smsa, lub telefonowanie na numery stacjonarne.

Co do oferty to możesz ją porównać z innymi operatorami i CI którzy zaproponują więcej minut lub bardziej elastyczną ofertę (wymienność na smsy/stacjonarne) przy dobrej cenie interesującego Cię modelu telefonu będą najlepsi :)

#695915  autor: AERO2 USER
 04 lut 2014, 18:33
sebusy pisze:Wzór egoistycznego podejścia Polaczka, który w pewnym momencie przeniósł pewnie numer do Play nikomu nie mówiąc i kazał znajomym płacić za kontakt z nim, niezłe sumy... i miał to w d...
Raczej wzór tępego Polaczka który wziął umowę na 42 miesiące, płaci jak za zboże poza sieć i trzeba się do niego dostosować. Czyli wyrównywanie do poziomu tępaka. Ciekawe jakby znajomi mieli telefony satelitarne ? Trzeba by się dostosować.
 #696097  autor: aizo
 05 lut 2014, 14:44
Oczekuję
-Nielimitowane do all, w tym na stacjonarne (
-Bez netu
-bez telefonu
-Może być abonament
-sms bardzo mało lub wcale

Obecnie najlepsza oferta to NJU?

29zł

Czy coś gdzieś indziej?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#696100  autor: aizo
 05 lut 2014, 14:51
Oczekuję
-Nielimitowane do all, w tym na stacjonarne (
-Bez netu
-bez telefonu
-Może być abonament
-sms bardzo mało lub wcale

Obecnie najlepsza oferta to NJU?

29zł

Czy coś gdzieś indziej?

#696101  autor: KA
 05 lut 2014, 14:51
Nju to najlepsza oferta, ale najpierw przetestuj. Według mnie Orange to nadal najgorsza jakościowo sieć, nawet w miejscach po zakończeniu modernizacji.

#696102  autor: szpenton
 05 lut 2014, 14:54
Jest jeszcze heyah non stop identyczna oferta z tym że jak byż nie chciał stacjonarek to lepszy/tańszy jest nju (możesz obniżyć abo o 10 zł). Wybierz z której sieci masz lepszy zasięg: T-mobile czy Orange i skąd masz przyjemniejsze odczucia.

#696106  autor: aizo
 05 lut 2014, 15:03
W organu jak w Play nie można korzystać z zasięgu innej sieci>?

#696111  autor: Flash999
 05 lut 2014, 15:20
Od kiedy Orange korzysta z zasięgu innej sieci? W takim razie, po co w ogóle powstało NetWorkS!?
Takie rzeczy tylko w Play. Orange korzysta z własnej infrastruktury (zasięg jest z tych samych stacji co T-Mobile w miejscach po modernizacji).

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#696117  autor: aizo
 05 lut 2014, 15:47
(zasięg jest z tych samych stacji co T-Mobile w miejscach po modernizacji

Wut?

Bo nie wiem dobrze rozumiem. ORagne u mnie odpada. Zasięg jest słaby ale czy mam sie bać o T-mobile?

#696120  autor: mkowalski
 05 lut 2014, 15:59
Hej,

Co jest obecnie najbardziej korzystne do następującego profilu korzystania?

* 200 minut miesięcznie
* 200 SMS-ów
* 300-500 MB internetu (nie więcej)

Play raczej odpada ze względu na rozdzielanie połączeń komórkowych i stacjonarnych.

#696132  autor: DaveX
 05 lut 2014, 16:43
aizo, nju korzysta z zasięgu Orange. Play z własnego + Plus, Orange, T-Mobile.
Za same rozmowy na komórki i stacjonarne w nju buzz i taryfie Mini Max w Play zapłacisz 29 zł.
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13