3 miesiąc pod rząd nie naliczyli znizki za duet. Znowu reklamacja! Wprawdzie przychodzi korekta ale jak tak dalej będzie to chyba dostanę do głowy. Macie pomysł co zrobić żeby odnotowali w systemie na stałe, że bonifikata się nalezy?

Skoro przedmiotem reklamacji było nienależyte wykonywanie umowy i błędne naliczanie należności a problem trwa to moim zdaniem postępowanie reklamacyjne jest zamknięte a więc możesz składać wniosek do Prezesa UKE o interwencję.mar1usz pisze:3 miesiąc pod rząd nie naliczyli znizki za duet. Znowu reklamacja! Wprawdzie przychodzi korekta ale jak tak dalej będzie to chyba dostanę do głowy. Macie pomysł co zrobić żeby odnotowali w systemie na stałe, że bonifikata się nalezy?
Dziś otrzymałem pierwsze zielone FV i od razu reklamacja...Specjalista_Plus pisze:Mifune,
chcielibyśmy wyjaśnić, iż nie ma możliwości skorzystania z przeniesienia numeru z innej sieci bez aktywacji numeru tymczasowego. Jeśli nie chcesz generować dodatkowych kosztów możesz skorzystać z usługi "wakacje", o której wspominał Patryk7588. Przepraszamy za napotkane niedogodności. Zależy nam na wyjaśnieniu opisanej przez Ciebie sytuacji. Prosimy, podaj nam numer referencyjny reklamacji.
Bo abonament zawsze był i jest płacony za miesiąc następny, a wszelkie opłaty za połączenia, SMS, transmisję danych, roaming i inne usługi za miesiąc poprzedni. Dzisiaj przy ofertach no limit taka konstrukcja staje się w rzeczywistości przedpłaceniem.tbfvrs pisze:Dziś otrzymałem pierwsze zielone FV i od razu reklamacja...Specjalista_Plus pisze:Mifune,
chcielibyśmy wyjaśnić, iż nie ma możliwości skorzystania z przeniesienia numeru z innej sieci bez aktywacji numeru tymczasowego. Jeśli nie chcesz generować dodatkowych kosztów możesz skorzystać z usługi "wakacje", o której wspominał Patryk7588. Przepraszamy za napotkane niedogodności. Zależy nam na wyjaśnieniu opisanej przez Ciebie sytuacji. Prosimy, podaj nam numer referencyjny reklamacji.
Na swoim tymczasowym numerze, który jeszcze nie został przeniesiony wysłałem WAKACJE 13.07 - pomimo to na mojej fakturze mam za okres 16.07-15.08 abo naliczony normalnie...
Na numerze żony nie wysłałem WAKACJI bo wiedziałem, że numer (z racji tego że była na karcie) zostanie przeniesiony sprawnie i tak też się stało kilka dni temu i już korzysta z Miśka
Ostatni punkt - oczywiście naliczono cząstkowe kwoty za kilka dni plus normalnie 24,99 zł brutto - a gdzie bonifikata za DUET...?
Czekam na odp z BOKu:)
PS Nie wiedziałem, że faktury są przedpłatowe...?
Witaj darekkkkkk! Przykro nam z tego powodu. Czy Twoja sytuacja została już wyjaśniona? Jeżeli nie, podaj nam następujące informacje:darekkkkkk pisze:Też dzisiaj oberwałem dwiema fakturami, które nie uwzględniały rabatów promocji Duet a jedna z nich Wakacji od abonamentu.
Czy też mam spodziewać się solennego zapewnienia Polkomtela, że ta pomyłka to nie jest ich ostatnie słowo i w przyszłości obiecują także się mylić?
A może to taka nowa świecka, polkomtelowska tradycja?
Nie ma możliwości dezaktywacji wspomnianej funkcjonalności. Czy możesz podać nam więcej szczegółów? Czy wiadomości, które otrzymujesz, wysyłane są z numerów Premium (4-6 cyfrowych) czy prywatnych? Dodatkowo informujemy, że usługa działa, jak klasyczny telefon stacjonarny i nie ma możliwości odbierania SMS-ów, ponieważ nie jest ona do tego przystosowana.WOJTAS pisze:Pytanie do Specjalisty Plusa - czy jest możliwość wyłączenia smsow głosowych na numerze stacjonarnym bo atakują mnie z 15razy dziennie i dlaczego nie można odbierać smsow zwykłych na numerze stacjonarnym
Wysłane z kalkulatora
Reklamacja została wysłana (przez plus online) ale nie jest rozpatrzona.Specjalista_Plus pisze: Witaj darekkkkkk! Przykro nam z tego powodu. Czy Twoja sytuacja została już wyjaśniona? Jeżeli nie, podaj nam następujące informacje:
- czy obie oferty zostały zawarte na kwotę 24,99 zł i na jeden PESEL/NIP?
- jaki jest Twój okres rozliczeniowy?
- kiedy wysłałeś SMS-a z aktywacją usługi Wakacje?
- czy umowy zostały zawarte w tym samym czasie?
Mój przypadek (sądząc po wpisach na forum także i innych klientów Polkomtela) dowodzi, że to nie jest prawda.Patryk7588 pisze:Jeśli numery będą na identyczne dane to rabat za Duet włączy się sam.