• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#435000  autor: staruch
 12 paź 2010, 12:15
wtd pisze:niezmiernie denerwuje mnie przeglądarka. I samsung apps
a co Ty chcesz od przegladarki i samsung AppS poza stosunkowo małą ilością aplikacji:P?

pozdro

#435058  autor: wtd
 12 paź 2010, 17:14
staruch pisze:a co Ty chcesz od przegladarki i samsung AppS poza stosunkowo małą ilością aplikacji:P?
Pozwolę sobie przekleić z drobnymi zmianami mój post z innego forum na ten temat.

W momencie jak doczytałem że przeglądarka w iphone jest gorsza od tej wave to już nie wytrzymałem. Czy autor tego tematu używał tych przeglądarek do czegoś więcej niż wejście na onet lajt? Od 2tyg mam wave'a, wcześniej używałem ajfona i o ile z telefonu jestem ogólnie zadowolony to przeglądarka jest drastycznie gorsza od jabłkowej. Jadąc w punktach:
1.Cookies. Samsung ma z tym problemy, nawet na głupim starym viewty mogłem się zalogować na moją stronę wydziałową - nie na na wave, z uporem z maniaka strona wywala mi komunikat żebym włączył cookies w przeglądarce (pomimo tego że są włączone cały czas).
2.Optymalizacja kodu. Ajfon (3g) pomimo dużo gorszego procka radził sobie z 8mioma nawet ciężkimi stronami otwartymi na raz, w wave nawet po otwarciu 4 (z czego jedno to były wyniki z google a 3 pozostało to strony główne różnych for internetowych) wywalił mi komunikat że mało pamięci, nie załadował strony do końca i do tego pozamykał połowę widżetów na pulpitach. Nie mówię że ajfon nigdy się nie wywalał a wave zawsze, ale mam niejasne przeczucie że przez te 2 tygodnie wave mógł polec już więcej razy niż ajfon przez ponad rok.
3.Interfejs. Czemu nie zastosowano najwygodniejszego rozwiązania, tj. pokazywania menu po tapnięciu w puste miejsce, tutaj muszę tapnąć raz a potem drugi raz w przycisk. Poza tym brakuje mi opcji przewijania strony na samą górę po puknięciu w górną belkę. Nie mówiąc już o tym że te przyciski lubią sobie czasami pojawiać się i znikać więc zdarza się puknąć w link zamiast w przycisk.
4.Zawijanie tekstu. Ajfon niby tego też nie obsługiwał, ale tam tekst zawsze miał taki rozmiar że mi to jakoś nie przeszkadzało, w wave często jest za mały. Poza tym zoomowanie przez double-tap działało na ipku nieporównywalnie lepiej.
5.To już w zasadzie pierdoła, ale też czasami dokucza, ip identyfikował się jako komputer a wave jako telefon - przez to co i rusz trafiam na syfiaste mobilne wersje różnych stron zamiast na normalne.
6. Na to dopiero ostatnio zwróciłem uwagę, czasami zdarza się że w link trzeba puknąć więcej niż raz żeby strona się załadowała.

Przewagą wave'a w zasadzie jest tylko obsługa flasha, która powiedzmy sobie szczerze jest momentami dość średnia.

A co do samsung appsa.
Do sklepu jako takiego nie mam w zasadzie zastrzeżeń, może jabłkowy mi się trochę bardziej podobał, ale to nieważne. Ważne, jest to co już sam zauważyłeś - żałosna ilość appsów. W pół roku na wave'a wyszło tyle ile na ajfona wychodzi dziennie.

#438134  autor: premier
 29 paź 2010, 00:23
a wracając do tematu, tak dla informacji, monitorów oled czyt. ciekłokrystalicznych nie będą już produkować ;) ale to jeżeli chodzi o telewizory;p nie wiem dokładnie jak będzie z monitorami i wyświetlaczami to telefonów, smartphone'ow etc..

btw. informacja o odchodzeniu oled do lamusa była już prawie od roku :lol:

"Co roku kokosy zabijają 15razy więcej ludzi niż rekiny" xD