• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#316727  autor: Mosquito007
 10 lut 2009, 16:51
Co do telefonów z allegro to mam jednak swoją zasadę, że zawsze (!!) kupuję nowy i przeważnie z mojego miasta, wtedy mam odbiór osobisty, towar mogę dokładnie sprawdzić i nie przejmuję się czy paczka dojdzie ;) Warto też zapytać sprzedającego jaka widnieje data zakupu na paragonie, ważne to jest ponieważ czasem telefon może być sprzedawany i dwa miesiące i wtedy gwarancji o jego nieużywalności już nie mam. Poza tym dobrze zajrzeć w komentarze sprzedającego jak i w jego odpowiedzi na te negatywne (jeżeli taki delikwent odpowiada wulgarnie to też to o czymś świadczy i daje do myślenia).

EDIT ważne :!:
Uznałem że może to kogoś zainteresować, a mianowicie telefony HTC HD na allegro. Uważajcie z ich zakupem ponieważ mogą One (siłą rzeczy) posiadać pewne mankamenty! Chodzi mi o to że Touch HD został wycofany z oferty Play'a z dwóch powodów, primo to pękające obudowy (i wiele reklamacji w związku z tym), secundo to problem z "radiem" (softem) czyli przechodzeniem między zasięgiem Play'a a Plusa. To tak ku przestrodze, że warto się zastanowić przed kupnem HD na allegro. Dopiero teraz mają wejść już "poprawione" telefony do salonów. Więcej informacji w TYM temacie :wink: