• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#296672  autor: maniek
 09 lis 2008, 00:24
dechomenon pisze:Inotel S.A. ma bdb ofertę za 70zł miesięcznie
szkoda ze nie ma zasiegu tak jak TP :D

#296808  autor: elkanguro
 10 lis 2008, 01:18
Witam,
poszukuję internetu na kablach TP, 1Mbit z umową na rok.
W chwili obecnej posiadam Neostradę + Plan 60 min (50zł) (rachunki średnio koło 60zł). Korzystam z routera ADSL2+ marki TP-LINK.
Przejrzałem oferty Orange, Era, TP, Netia, Dialog, Telekom i Multimo - najtaniej ma Dialog 62zł/m-c ale TP ma 64zł/m-c + głośniki Logitech warte około 60zł, czyżby to jednak Neo była najkorzystniejsza? Szok! Czy może jednak coś umknęło mojej uwadze?
Jakie jeszcze inne firmy świadczą usługi szerokopasmowego dostępu do internetu na infrastrukturze TP?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#296811  autor: kamil1221
 10 lis 2008, 08:53
Za 69,90 umowa na 2 lata - prędkość 1 mega oraz satelita ;)
Dostajesz liveboxa, dekoder oraz satelitę za 1,22 zł.

W standardzie masz 30 kanałów.

#296815  autor: maniek
 10 lis 2008, 09:42
elkanguro pisze:Przejrzałem oferty Orange
Ja na twoim miejscu wybrałbym orange. Dostaniesz dodatkowe minuty(pakiet złotówek)-zawsze to jakiś bonus.

#296818  autor: dechomenon
 10 lis 2008, 10:11
kamil1221 pisze:Za 69,90 umowa na 2 lata - prędkość 1 mega oraz satelita ;)
Dostajesz liveboxa, dekoder oraz satelitę za 1,22 zł.

W standardzie masz 30 kanałów.
jaka jest jakość tej telewizji ?

#296819  autor: maniek
 10 lis 2008, 10:19
dechomenon pisze:jaka jest jakość tej telewizji ?
W przypadku IPTV niestety ja musiałem dekoder do szafy schować bo ciagłe awarie mnie zniechęciły do telewizji oferowanej przez TP :wink:
Pewnie przez satelitę będzie dobrze ale ja juz tego nie będę brał.

#296974  autor: szopen
 10 lis 2008, 22:49
Sprawdzcie jeszcze ile kosztuje aktywacja, usługi. Bywa, że i 100zł. U niektórych providerów obniżyć koszt aktywacji można gdy bierze się na 2 czy 3 internet lub gdy weźmiesz fakture elektroniczna.
Ciekawe ddlaczego tyle kosztuje aktywacja usługi.

#296999  autor: annubis17
 11 lis 2008, 08:33
zeby zedrzeć jak najwięcej kasy

#297008  autor: kamil1221
 11 lis 2008, 09:25
Dechomenon - dostajesz satelitę cyfrową, dekoder z HDMI i oczywiście Euro.

Po zakończeniu umowy musisz zwrócić Liveboxa, dekoder, kartę dostępu.

Aktywacja 12,20 zł

#297010  autor: Prometo
 11 lis 2008, 09:33
kamil1221 internet podłączasz normalnie do gniazdka telefonicznego a telewizję odbierasz z satelity?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#297044  autor: kamil1221
 11 lis 2008, 11:55
Dokładnie.

W 2009 roku będzie również możliwość korzystania z video na żądanie.

#297564  autor: Prometo
 14 lis 2008, 08:54
Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z TP SA z zapytaniem czy nie chciałbym przedłużyć umowy na Neostradę. Zapytałem co mam mi do zaproponowania. No i zaproponowała mi następujące opcje:

1. Neostrada na 24 miesiące + drukarka + pakiet antywirusowy za 64,00 PLN.
2. Neostrada na 12 miesięcy + pakiet antywirusowy za 64,00 PLN.

Wybrałem drugą opcję. Czekam teraz na papiery od TP SA. Jak zapytałem się czy istnieje możliwość Neostrady na socjalnym to miła pani zapytała mnie na jakim abonamencie telefonicznym mam teraz umowę, odpowiedziałem że na socjalnym, a ona na to, ze dzwoni w sprawie przedłużenia Neostrady i abonament telefoniczny ją nie interesuje. Czy nie ma w tym czegoś dziwnego?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#297568  autor: maniek
 14 lis 2008, 09:22
Prometo pisze:Jak zapytałem się czy istnieje możliwość Neostrady na socjalnym to miła pani zapytała mnie na jakim abonamencie telefonicznym mam teraz umowę, odpowiedziałem że na socjalnym, a ona na to, ze dzwoni w sprawie przedłużenia Neostrady i abonament telefoniczny ją nie interesuje.
A co ci miała powiedzieć? Że w takim razie musisz przejść na wyższy abo albo zrezygnować :wink: ale wiesz że TP sama z siebie nie rozwiąże umowy bo po co?

#297579  autor: mcluki
 14 lis 2008, 11:30
A ja wczoraj chciałem zamowic neo na socjalnym to mi pani odp ze nie mozna ze wzgledow tech. Cos tam gadala o preselekcji. Zaczalem sie z Nia klocic ale na sile przeciez Jej nie zmusze. Chcialem przedtem wziasc 1 Mb w dialogu. Po 13 dniach czekania zadzwonilem do dialogu i poinformowano mnie ze Tp odmowila mi ze wzgledow "formalno-prawnych" Mam niby dostac to na pismie. Po 6 godz od podpisania umowy z Tp linia byla juz gotowa i mozna bylo sie zarejestrowac.

#297593  autor: maniek
 14 lis 2008, 12:21
mcluki pisze:Tp odmowila mi ze wzgledow "formalno-prawnych" Mam niby dostac to na pismie.
pewnie cos sie z danymi ktore ma TP nie zgadzało i stad odrzucenie :wink:

#297604  autor: mcluki
 14 lis 2008, 13:51
maniek pisze:
mcluki pisze:Tp odmowila mi ze wzgledow "formalno-prawnych" Mam niby dostac to na pismie.
pewnie cos sie z danymi ktore ma TP nie zgadzało i stad odrzucenie :wink:
Możliwe ze byly nieprawidlowe dane bo ma juz za soba 2 umowy o neostrade i te same dane sa wpisane w rozne pola. Nawet mogli sie do czego przyczepic. A prawda jest taka ze mieszkam w malej miejscowosci gdzie dziala tylko Tp, Neostrada od 3,4 lat. Wczesniej nie bylo mozliwosci tech. Sa 2 radiowki ale ich jakosc jest kiepska i nawet nie wiem czy zlapie sygnal bo sa dosyc daleko. Łacze mi wlaczyli po 6 godz od podpisania umowy czyli nawet nikt nie wypial mnie z centrali. Para nadal czekala na mnie.

Jeszcze tylko pytanie do ludzi ktorzy pracowali lub sie na tym znaja. Czy moge teraz zmienic abo na socjalny? Znalazlem na koncie TP taka mozliwosc szantazuja jedynie ze nie bedzie dzialala neostrada.

Bardzo mi na tym zalezy bo u mnie nikt nie korzysta z tego tel.

#297639  autor: maniek
 14 lis 2008, 15:53
mcluki pisze:Czy moge teraz zmienic abo na socjalny?
Nie ma opcji zeby ci to aktywowali chyba ze orange na bsa.

#297642  autor: widex
 14 lis 2008, 16:16
Nie będę zakładał nowego tematu.

Pewna rodzina planuje wziąć internet 1 mbps na 2 lata. Rozważam Erę - stacjonarny - abonament 59 zł. Za to Telekomunikacja Kolejowa to 63 zł - pierwszy rok, a następny 40 zł. Wychodzi taniej w TK. Ma to być świadczone na łączach TP.

Jakie macie doświadczenia z Erą i TK? TK mam blisko i znam ludzi od nich, ale chcę poznać opinię innych ;)

Pozdrawiam.

#297687  autor: annubis17
 14 lis 2008, 20:31
widex pisze:

Jakie macie doświadczenia z Erą i TK? TK mam blisko i znam ludzi od nich, ale chcę poznać opinię innych ;)
Chciałem sobie kiedyś założyć Ere ale TP robiło problemy, że niby nie mam możliwości technicznych, ale poszedłem do Orange i bez problemów nawet na wyższą prędkość wziełem.
Wniosek?
TP robi problemy "nie swoim"

#297821  autor: MADMAX
 15 lis 2008, 15:21
widex pisze:Za to Telekomunikacja Kolejowa to 63 zł - pierwszy rok, a następny 40 zł. Wychodzi taniej w TK. Ma to być świadczone na łączach TP.
Możesz podać źródło?
Wg cennika jak widzę opcja na 2 lata / 1mb to:
miesiące 1-3 = 29zł
miesiące 4-24 =57zł
http://tktelekom.pl/files//Regulamin%20 ... %20_2_.pdf

Pozdrawiam