• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#247771  autor: D@rio
 26 sty 2008, 18:30
hainasz pisze:No to koszta nie są zaporowe, a te 4700 to ogólny cennik, a TP SA zapłaciłaby pewnie znacznie mniej. Szlag mnie trafia bo jeszcze wyraźniej widzę jakie "muski" zarządzają TP...
na pewno. Fakt fakt'em jeśliby zaczęli inwestować chociażby w miastach to powinno się opłacić.

Pozatym, to jest temat rzeka... wystarczy poczytać trochę tu i tam aby ujrzeć jak świadomość tech. w TP jest mizernie niska. Parę tysięcy telefonów jeszcze działa jeszcze na przestarzałej technologii NMT450i (d. pasmo Centertela) gdzie internet kończy się na dial-up'ie mizernej prędkości. Baaa... jeszcze do niektórych miejscowości i wsi niedociera ADSL tylko świat kończy się na przestarzałym SDI (technologia HiS). A tymczasem szczęśliwa TP chwali się Videostradą dla burżuji...

Obrazek

#247772  autor: D@rio
 26 sty 2008, 18:35
a no i jeszcze zapomniałem o super wysokim poziomie świadczenia tzw. uslugi powszechnej przez TP (wyznaczony operator przez UKE) które wygląda tak... sami zobaczccie...

Obrazek

Obrazek

#247841  autor: Prometo
 26 sty 2008, 22:59
amadeo pisze:poto aby inne darmozjady na tym sie bogacily??? to nie CARITAS :-D
amadeo zauważ, że skończyły się czasy monopolu TP SA i jaki Caritas :!: . Do zwykłego zamontowania budki telefonicznej potrzebne są aż 4 (słownie: cztery) ekipy monterów. Jedna montuje budkę, druga wzmocnienia pod aparat telefoniczny, trzecia aparat telefoniczny, a czwarta podpina dopiero aparat do sieci. Twoim zdaniem to jest w porządku?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#247844  autor: D@rio
 26 sty 2008, 23:04
Prometo, temat pasuje świetnie do mojego zdjęcia. Zrobiłem je w centrum miasta, telefonem komórkowym. Gdy to zobaczyłem to aż wybuchłem śmiechem. Nie wiem, duże miasto, centrum i nie ma kto tego od nowa zamontować? No to już chyba wiem dlaczego, bo potrzeba aż 12 ekip monterskich - to pewnie tyle nawet nie mają na całe miasto... :-D

Obrazek

#247846  autor: Prometo
 26 sty 2008, 23:09
D@rio opisałem tylko jak montowali budkę telefoniczną w mojej wiosce :D , a nasz kolega ciągle mówi, że TP SA to nie Caritas i to mnie najbardziej wkurza.

Pozdrawiam - Prometo

#247847  autor: D@rio
 26 sty 2008, 23:11
Prometo pisze: , a nasz kolega ciągle mówi, że TP SA to nie Caritas i to mnie najbardziej wkurza.
mnie dużo rzeczy wkurza w jego gadce :D
Prometo pisze:D@rio opisałem tylko jak montowali budkę telefoniczną w mojej wiosce
musiało to komicznie wyglądać :-D

Obrazek

#247849  autor: Prometo
 26 sty 2008, 23:17
D@rio pisze:musiało to komicznie wyglądać
Jak pytałem trzecią ekipę, która przyjechała zamontować aparat dlaczego od razu nie podłaczą do sieci i mi odpowiedzieli, że nie mają uprawnień to aż się we mnie zagotowało. Przecież to jest okradanie w biały dzień klientów TP SA.

Pozdrawiam - Prometo

#247851  autor: D@rio
 26 sty 2008, 23:23
Prometo pisze:Jak pytałem trzecią ekipę, która przyjechała zamontować aparat dlaczego od razu nie podłaczą do sieci i mi odpowiedzieli, że nie mają uprawnień to aż się we mnie zagotowało.
heh... nawet nie wiem co odpowiedzieć. Toż to dopiero są jajca. Zawsze myślałem że dwóch rosłych facetów by sobie spokojnie z taką budką poradziło.

Obrazek

#247852  autor: Prometo
 26 sty 2008, 23:27
D@rio pisze:dwóch rosłych facetów by sobie spokojnie z taką budką
Nawet nie budka tylko coś ala muszla :D, no ale co zrobić w Polsce żyjemy :|
D@rio powiedz mi, jak może być w TP SA i w Polsce dobrze :?: :(

Pozdrawiam - Prometo

#247875  autor: user_delete9
 27 sty 2008, 09:35
kolo mnie tez budke zlikwidowali, wogole co raz mniej widuje "publiczne" telefony