• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#241791  autor: Prometo
 25 gru 2007, 22:20
dechomenon pisze:no ale era też miała problemy...zauważ, że Plus musi ciągnąć na swojej sieci 4 operatora, który dał darmowe smsy...
dechomenon a co to obchodzi zwykłego klienta, ma działać i koniec.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#241793  autor: saturnv
 25 gru 2007, 22:29
dokladnie, napisalem reklamacje w Plau to mi odpisali ze to okres Swiat bla bla bla.
Napisalem druga reklamacje. ZObaczymy zo zrobia.

#241797  autor: dechomenon
 25 gru 2007, 22:45
Prometo pisze:ale co Ty się za Plusa tłumaczysz. Sam chciał... bo taka jest strategia prezesa Glapińskiego.
ale tak samo pewnie było by gdyby era przyjęła play lub orange..chodziło mi o sam fakt wzmożonego ruchu na sieciach w tych dniach...fakt niewyrabiania technicznie i tyle...

#241799  autor: Prometo
 25 gru 2007, 22:49
dechomenon jak nie dam rady to mówię nie, poprostu :)

Pozdrawiam - Prometo

#241803  autor: D@rio
 25 gru 2007, 22:53
saturnv pisze:dokladnie, napisalem reklamacje w Plau to mi odpisali ze to okres Swiat bla bla bla.
he he. Poproś o uzasadnienie prawne tj. konkretnym zapisem RŚUT lub prawa telekomunikacyjnego.
dechomenon pisze:
ale tak samo pewnie było by gdyby era przyjęła play lub orange..chodziło mi o sam fakt wzmożonego ruchu na sieciach w tych dniach...fakt niewyrabiania technicznie i tyle...
jeśli chodzi o zasoby sieciowe wierz mi że Era ma więcej wolnych zasobów niż Plus.

Obrazek

#241809  autor: dechomenon
 25 gru 2007, 23:00
Prometo pisze:dechomenon jak nie dam rady to mówię nie, poprostu :)
tam jest biznes...nawet kosztem niedogodności klienta...w sumie to chyba zazwyczaj się wyrabiają...ale święta są raz w roku...nie jest aż tak źle...żeby w ogóle nie dało się komunikować..

#241811  autor: Prometo
 25 gru 2007, 23:03
Klienta można bardzo łatwo zniechęcić do siebie a święta dalej będą :)

Pozdrawiam - Prometo

#241817  autor: D@rio
 25 gru 2007, 23:14
dechomenon pisze:tam jest biznes...nawet kosztem niedogodności klienta...
bardzo mnie ugodziło to, co napisałeś powyżej.

Obrazek

#241855  autor: dechomenon
 26 gru 2007, 01:52
D@rio pisze: bardzo mnie ugodziło to, co napisałeś powyżej.
ale w jakim sensie? nie jestem nimi..ale zobacz jak sami napisali koledze...że jest okres świąt...sami się do tego przyznają...ja wiem, że klient jest najważniejszy...ale nie da się wszystkiego zrobić na tip top, zawsze może wyjść jakiś kwas, zonk itd..ale biznes się kręci mimo wszystko...nawet jak czasem dostaje sie klientowi(bo np. przez 1 dzień nie dochodzi wiadomość, jest to sporadyczne, ale się zdarza)...i w takim tonie należy rozumieć moją wypowiedź

#241955  autor: djfafa
 26 gru 2007, 18:56
No właśnie wysłam w Wigilię i wczoraj kilknaście MMS-ów raporty dostrczeń przyszło ok. 30%. Widzę, że nie tylko ja mam z tym problemy. Piszę zaraz do BOKu!

#242010  autor: tomko111
 26 gru 2007, 22:40
djfafa pisze:No właśnie wysłam w Wigilię i wczoraj kilknaście MMS-ów raporty dostrczeń przyszło ok. 30%. Widzę, że nie tylko ja mam z tym problemy. Piszę zaraz do BOKu!
Napisz, dobrze uargumentuj swoją skargę, a możesz być pewien, że otrzymasz miłą rekompensatę. :wink:

#242127  autor: senshiro
 27 gru 2007, 01:08
Co do tematu raportów do MMSów - same wiadomości do odbiorców dochodziły normalnie, ale potwierdzenia już nie wracały (a przynajmniej tak było w moim przypadku - też akurat korzystałem z roamingu Plusa). Dziwne to... :?

Zapytam o coś innego - jak to możliwe, że osoba może odbierać MMSy np. z Orange, ale tych z Play'a jej nie odczytuje? Skoro normalnie odbiera te z Orange, znaczy że ma poprawnie skonfigurowany telefon. Więc nie widzę żadnego powodu, dlaczego te z Play'a się nie otwierają :/

Obrazek

#242128  autor: D@rio
 27 gru 2007, 01:13
senshiro pisze:Więc nie widzę żadnego powodu, dlaczego te z Play'a się nie otwierają :/
ale co, komunikat jakiś jest czy co?

Obrazek

#242129  autor: senshiro
 27 gru 2007, 01:22
Nie wiem dokładnie co wyświetla telefon, ale wiadomość nie chce się wyświetlić, nie można jej obejrzeć. Ten sam MMS wysłany z telefonu z Orange otwiera się bez problemu. Dodam, że osoba, której się tak dzieje jest w Erze.

Obrazek

#242140  autor: D@rio
 27 gru 2007, 09:41
senshiro pisze:Nie wiem dokładnie co wyświetla telefon, ale wiadomość nie chce się wyświetlić, nie można jej obejrzeć. Ten sam MMS wysłany z telefonu z Orange otwiera się bez problemu. Dodam, że osoba, której się tak dzieje jest w Erze.
wysyłałeś MMSa ze strony internetowej PLAYa czy z telefonu z kartą SIM PLAYa?

Obrazek

#242173  autor: senshiro
 27 gru 2007, 12:51
MMS był wysłany z telefonu (z SE W880i -> Samsung X700, te wysłane z K700i (Orange) otwierają się normalnie).
Dodam, że już wcześniej próbowałem wysłać inne MMSy z Play'a tej osobie i żaden się nie otworzył...

Jak wysyłałem MMSy na inne numery w Erze to dochodzą i otwierają się bez problemu.

Obrazek

#242191  autor: djfafa
 27 gru 2007, 16:00
Mam pytanko. Czy komuś już rozpatrzyli reklamację? Bo chcą bardzo dużo danych (numer, godz. itp.) a że moich nie doszło sporo tych MMS-ów, więc nie wiem czy jest sens to wszystko im pisać.
Pozdro

#242208  autor: D@rio
 27 gru 2007, 17:35
djfafa pisze:Czy komuś już rozpatrzyli reklamację? Bo chcą bardzo dużo danych (numer, godz. itp.) a że moich nie doszło sporo tych MMS-ów, więc nie wiem czy jest sens to wszystko im pisać.
jest sens. Ode mnie też z resztą chcieli. Dla mnie to poronione to wszystko jest. Nie wiem czy to tępota czy lenistwo, że oni takie rzeczy wołąją, bo przecież wszystko i tak jest zarejestrowane w systemie...

Dlatego, dziwię się Wam że chwalicie ich niby wysoki poziom obsługi klienta. Z takim poziomem to oni ISO nigdy nie dostaną...

Obrazek

#242294  autor: babeo
 27 gru 2007, 20:53
D@rio pisze:Z takim poziomem to oni ISO nigdy nie dostaną...
D@rio, tak się składa, że moja Narezcona zajmuję się ISO. Tworzeniem procedur, wprowadzaniem ich, a teraz zaczyna kursy/szkolenia na audytora itp, ale do rzeczy. Zdziwiłbyś się ile fim ma ISO na ... papierze. I to zupełnie legalnie, mają kontrone, certyfikaty i to od samych renomowanych firm certyfikujących, tak więc ... już sam wiesz co dalej :wink:

#242300  autor: D@rio
 27 gru 2007, 20:59
babeo pisze:
D@rio, tak się składa, że moja Narezcona zajmuję się ISO. Tworzeniem procedur, wprowadzaniem ich, a teraz zaczyna kursy/szkolenia na audytora itp, ale do rzeczy. Zdziwiłbyś się ile fim ma ISO na ... papierze. I to zupełnie legalnie, mają kontrone, certyfikaty i to od samych renomowanych firm certyfikujących, tak więc ... już sam wiesz co dalej
taaa.... :|

a powiedz mi, ISO to się od czego wzięło? Jaka jest tego pełna nazwa?

Obrazek