• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 56 z 131
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 131

#279388  autor: cesarz
 25 lip 2008, 18:24
A ja myślę o przejściu z karty ( miusic na kartę ) na orange mix25, bez telefonu .Na kartę 200sms za doładownie , w mix 400sms. Na kartę rozmowa 65gr, w mix +50% wychodzi 24gr. Chyba jednak nie przejdę , teraz widzę że umowa jest na 24 miesiące.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2008, 20:46 przez cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.

#279420  autor: paul111
 25 lip 2008, 22:27
A jak to jest z tym straszeniem rozwiązaniem umowy w celu uzyskania lepszych warunków przedłużenia umowy :?:

#279444  autor: krzyno
 26 lip 2008, 08:42
paul111 pisze:A jak to jest z tym straszeniem rozwiązaniem umowy w celu uzyskania lepszych warunków przedłużenia umowy :?:
już się na to nie nabierają :( Ja w styczniu po wysłaniu do nich rezygnacji nawet nie miałem telefonu z propozycji. Do mojej żony oddzwonili coprawda, ale z taką ofertą, że mi się z nimi nie chciało więcej rozmawiać. Po kilku następnych połączeniach, żona zgodziła się przdłużyć umowę na kolejny rok. Ja gdybym służbowego fona nie miał to pewnie też bym się z nimi mocniej potargował, ale nie zależało mi i przeniosłem nr na kartę i sobie chwalę.

#279532  autor: Kain
 26 lip 2008, 18:30
wondy, Twój ojciec mógł pozostać przy tej taryfie co ma i bonusy dostał by adekwatne do propoponowanych w danym planie taryfowym, teraz jest możliwość pozostania przy tym planie co się ma albo migracja do nowego abo albo mixa, nie da rady juz się zmigrować np. z Twjego mixa do nowego Twojego. A co bonusów to skończyłyby mu się w momencie gdy umowa przeszłaby na czas nie określony. Zauważ ,że w starych taryfach każdy bonus jest na określony czas , w nowym abo i mixie sa dopiero prezenty na cały okres bycia w sieci a nie na cały okres trwania umowy. A co do Twojej oferty to jeśli brałeś co za numer na 12 misiecy to te 20 godzin po 20 masz na pół roku więc skoro piszesz ,że masz jeszcze pół roku do końca umowy to Ci się te 20 h będzie właśnie kończyć i albo sobie je wyłączysz albo będziesz płacił 60 zł miesiecznie więcej za nie. No chyba,że brałeś umowę z co za numer na 24 miesuące to wtedy te 20h masz na całe 24 miesiace.

[ Dodano: 2008-07-26, 18:33 ]
paul111 pisze:Dzisiaj miał przyjechać (kto wie czy jeszcze nie przyjedzie) do mnie facet z Orange. Niedługo po rozmowie w której ustaliliśmy że przyjedzie w godzinach takich a siakich, przyszedł do mnie sms od "Propozycja Orange": "Orange: Wysłano zamowiony zestaw dnia: xxxx-xx-xx, nr przesylki ********, platnosc 1.00, razie potrzeby info pod nr tel: xxxxxx"

Co to oznacza :?:
Taki sms jest wysyłany w momencie wysłanie do Ciebie zamówionego zestawu z propozycji. A przed smsem jest jeszcze jeden ,w którym skrótowo są opisane usługi jakie sobie wybrałeś na przedłużenie umowy.

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)
 #279536  autor: krystian1022
 26 lip 2008, 20:34
Witam
Zbliża się termin przedłużenia umowy z Orange . Zastanawiam się nad przedłużeniem w Orange dla firm, obecnie jest nie na firme.
Co się bardziej opłaca?
I ile można z nich wycisnąć?
Interesuje mnie ok 200 minut do wszystkich + darmowy nr.
Abo może być z telefonem, albo bez. Ale jak z telefonem to tylko z HSDPA!
Co polecacie?
aha, może być więcej minut, byle nie większy abo niż 100-150 zł
Pozdrawiam

#279586  autor: paul111
 27 lip 2008, 09:10
Kain pisze:Taki sms jest wysyłany w momencie wysłanie do Ciebie zamówionego zestawu z propozycji. A przed smsem jest jeszcze jeden ,w którym skrótowo są opisane usługi jakie sobie wybrałeś na przedłużenie umowy.
Tego wcześniejszego sms'a nie dostałem. Po za tym, w roli upewnienia się, czyli taki sms do niczego mnie zobowiązuje i nie muszę niczego płacić :?:

#279591  autor: Kain
 27 lip 2008, 10:48
paul111, Według tego co podajesz,że przyszło do Ciebie w sms'ie to wychodzi,że został Ci wysłany aneks na przedłużenie umowy wraz z telefonem ,za który powinieneś zapłacić 1zł, ale nic płacić nie musisz, Po prostu jak zjawi się u Ciebie kurier to mu powiesz,że nic nie zamawiałeś i nie przyjmiesz paczki, on wtedy da Ci świstek do podpisania i tyle. Po wizycie kuriera minie jakieś półtora albo dwa tygodnie i powinni do Ciebie zadzwonić dlaczego nie przyjąłeś przesyłki no i tam im wszystko wytłumaczysz co i jak.

[ Dodano: 2008-07-27, 10:54 ]
krystian1022, Szczerze to jak na Twoim miejscu jakbym mógł to nawet bym się nie zastanawiał i brał na firmę;) Nie wiem jak dokładnie wygląda oferta dla biznesowych klientów ale na pewno korzystniejsza niż dla indywidualnych zarówno jak dla nowego klienta jak i na przedłużenie umowy. Więc na firmę się bardzo opłaca ;)

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

#279933  autor: wondy
 29 lip 2008, 13:47
Kain pisze:wondyNo chyba,że brałeś umowę z co za numer na 24 miesuące to wtedy te 20h masz na całe 24 miesiace.
Mam na 24. Tylko czy po 24 miesiącach będę dalej mógł pozostać przy tym co mam? Bo pamiętam, że przy podpisywaniu umowy coś mi mówiono, że jak będę chciał przedłużyć to bez tych 20h:/ A chciałbym pozostać przy tym co mam i do tego wziąć dla siorki jakiś telefon.

P.S. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z nokią n73 to niech da znać na PW. Szukam o tym fonie w necie, czytam i póki co nic mnie nie odstraszyło, Chyba ze coś jest lepszego z cenie do 650zł. Przepraszam za OT.

n73

#279948  autor: arkadio
 29 lip 2008, 15:03
Co do Nokii N73 sam posiadam taką i ogólnie jestem zadowolony, ma duzy wyświetlacz, duże literki (6120 ma małe :( i cieżko sie odczytać ), robi bardzo dobrej jakości zdjęcia, na zewnątrz lepsze gdyz w pomieszczeniu nie ma mocnego flesza i czasami są troszke ciemne ale ogólnie wygląda to bardzo dobrze, dzwięk tez na plus :) i na koniec, ma duże możliwości ( GPS itp.) . To były plusy tego fona a teraz minusy : chodzi czasami wolno, niekiedy trzeba zaczekac kilka sekund by sie obudzil po wygaszaczu i wlaczyla sie jakas opcja, minusem też może być mrugająca niebieska dioda czuwania, może niektórym przeszkadza w nocy mi osobiście nie. Ogólnie bardzo fajny telefon , gdyby mial jeszcze WiFi to juz byłby rewelacyjny :) Mogę go tylko POLECIĆ !!!

Pozdrawiam

#280408  autor: Darecky
 31 lip 2008, 18:38
Czy Orange zawsze daje zniżki na telefon około 200 zł względem cennika w danym abo, czy zależy to od abonamentu i telefonu?

[ Dodano: 2008-07-31, 18:49 ]
Kain pisze:Usługi dodatkowe nie obniżają ceny telefonu przy zakupie nowej aktywacji (telesales,salon) bo wtedy liczy się kwota deklarowana bez dodatkowych usług a w Propozycji usługi dodatkowe obniżają cenę telefonu.,
Jak wezmę abo 35 + 5 zł usługa (obnizenie rozmów do sieci do 20 gr/min) na przedłuzenie, to jaki cennik mnie obowiązuje?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#280480  autor: Kain
 01 sie 2008, 00:02
Darecky, Jaki rabat na telefon zależy od zysku dla sieci jaki z Ciebie jest:D czasami klient z abo 25 zł ma zniżke 200 zł a taki z 55 maks 100 ;] a co do przedłużenie to będzie Cię obowiązywał cennik 40 zł

#280499  autor: adam.wisnia
 01 sie 2008, 06:49
Powiem tak. Ostatecznie Pani w salonie okazala sie wczoraj najbardziej rozgarnietą osobą z tego "barachła".

Zaproponowala mi prz umowie na 12 miesiecy (bo tylko to mnie interesowalo) dosc spore upusty na rozmowy do sieci (poza orange w sumie nie dzwonie). Ale obowiazujace tylko jezeli bym przedluzal bez telefonu. Dla mnie odpada. Z telefonem na 12 miesiecy---- ceny zabojcze.

No ale nawet nie patrzac na to mialem juz dosc bycia traktowanym jak smiec i nie liczacy sie klient (tylko dlatego ze mam umowe na rok i ze przeszedlem do nich z ery to juz mysla ze moga miec mnie gdzies?).

Drugim powodem dla ktorego mialem dosc wiazac sie kolejnymi abonamentami bylo ich wredne podejscie i taktyka dzwonienia do mnie w sprawie przedluzenia z numeru zastrzezonego(!!!). To chyba prewencyjnie na klientow ktorzy nie chca rozmawiac z BOA(BOK?)?

No i ta kompetentnosc rozmowcy gdy juz odebralem rozmowe (za drugim razem bo za pierwszym mialem wyciszony telefon i nie uslyszalem):

JA: Tak slucham?
Pani z Orange: Dzien dobry, konczy sie Panu umowa 05.09 i w zwiazku z tym chcialam sie zapytac czy rozwaza Pan przedluzenie z nami umowy?
Ja: To zalezy co mi zaproponujecie...
Pani z Orange: Ahaaaa.... dziekuje, do widzenia.

No to sie zalalem wtedy ze smiechu. I dalem wczoraj zlecenie przeniesienia na karte. Zadnych wiecej problemow z nierozgarnietymi ludzmi.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#280540  autor: Kain
 01 sie 2008, 12:08
Numery z central telefonicznych są zastrzeżone ,żeby klienci nie dzwonili do central a pod *400 ,żeby nie zabierać bramek wyjściowych konsultantom dzwoniącym. No chyba,że klient odrzuci połączenie to wtedy następuje często przekierowanie przez system na numer widoczny. Albo huśtawka albo plac zabaw , nie można mieć wszystkiego a na pewno nie telefonu po niskiej cenie przy umowie rocznej:P Poza tym ktoś już tłumaczył dlaczego ceny tel są takie a nie inne.

#280561  autor: corner
 01 sie 2008, 13:19
No właśnie to jest głupie tłumaczenie dzwonienia z zastrzeżonych. Przecież to nie jest wielka filozofia ustalić prezentację numeru choćby na *400 albo numer BOK. Z mojego banku, gdy dzwonią, wyświetla się numer ich infolinii.

#280576  autor: Kain
 01 sie 2008, 16:11
Tak ,ale to dzwonią z banku a zasada działania call center w jakich mieszczą sie centrale są troche inne. Szef,właściciel firmy call center wykupuje u wybranego przez siebie operatora odpowiednią ilość numerów i bramek wychodzących z których korzystają pracownicy (w tym przypadku orange) bardzo często są to połączenia jedynie wychodzące a przychodzące są zablokowane więc prezentacja numeru była by i tak zbędna. Owszem jest to jakiś pomysł żeby gdy konsulatn dzwoni z centrali wyświetlał się np. numer *400 ale to pewnie by wymagało dużo roboty żeby orange podpjał pod prezentacje *400 każdy numer z każdego call center gdzie ma swój projekt outsourcingowy. Więc dzwoniący ludzie z banku a działanie centrali to troche różne sprawy ;)

#280613  autor: corner
 01 sie 2008, 21:28
Fizolofujesz. Otóż w mojej karierze pracowałem w centrum outsourcingowym, które sprzedawało usługi kilku polskim bankom (więc konsultanci siedzący obok siebie dzwonili w imieniu różnistych banków). Pracowałem też w Orange i było to w pięknym i ładnym budynku &tp. Więc to raczej nie jest powodem braku prezentacji. Pewnie się nie chce tego zorganizować.

#280619  autor: yagi
 01 sie 2008, 22:13
Kain pisze:Owszem jest to jakiś pomysł żeby gdy konsulatn dzwoni z centrali wyświetlał się np. numer *400 ale to pewnie by wymagało dużo roboty żeby orange podpjał pod prezentacje *400 każdy numer z każdego call center gdzie ma swój projekt outsourcingowy
Era jakos potrafi. Jak dzwoni ktos z infolinii to sie wyswietla 602900 praktycznie zawsze.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280623  autor: adam.wisnia
 01 sie 2008, 22:20
Kain pisze:Tak ,ale to dzwonią z banku a zasada działania call center w jakich mieszczą sie centrale są troche inne. Szef,właściciel firmy call center wykupuje u wybranego przez siebie operatora odpowiednią ilość numerów i bramek wychodzących z których korzystają pracownicy (w tym przypadku orange) bardzo często są to połączenia jedynie wychodzące a przychodzące są zablokowane więc prezentacja numeru była by i tak zbędna. Owszem jest to jakiś pomysł żeby gdy konsulatn dzwoni z centrali wyświetlał się np. numer *400 ale to pewnie by wymagało dużo roboty żeby orange podpjał pod prezentacje *400 każdy numer z każdego call center gdzie ma swój projekt outsourcingowy. Więc dzwoniący ludzie z banku a działanie centrali to troche różne sprawy ;)

W Orange jestem rok. Pierwszy raz teraz do mnie dzwonili i sie tym wkurzylem. Bo tak jak opisalem, odczulem jakby chcieli mnie "przylapac" zebym nie omijal ich telefonow. Wczesniej przez 6 lat bylem w erze i tam zawsze jak do mnie dzwonili, nie wazne czy na przedluzenie umowy czy w jakiejs innej sprawie bylo widac ze dzwoni BOA i bylo ok. Zaufanie do klienta a nie jakies dziwne podchody w stylu TP SA

.....

edit:
Era jakos potrafi. Jak dzwoni ktos z infolinii to sie wyswietla 602900 praktycznie zawsze.
No dokladnie...

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#280625  autor: vinc
 01 sie 2008, 22:26
Panowie ale OT :P

p.s. yagi Era potrafi, ale były kiedyś problemy z połączeniem się :wink:

Obrazek
  • Strona 56 z 131
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56