• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 692
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 692

#642997  autor: tomulus
 28 cze 2013, 15:50
pakierhakierxd pisze:Zależy kto co potrzebuje :P,myślę że tamten telefon za 1zł z takim abo też warto.
Sporo minut,do sieci za 0zł,nie limitowane smsy i spory pakiet neta :)
Gdybym miał taką samą ofertę nawet z niższym netem ale za 45zł miesięcznie to pewnie nie byłoby mnie już w Play.

#642998  autor: pakierhakierxd
 28 cze 2013, 15:56
ja w Plusie widziałem podobną ofertę ale było parę minusów jak:Brak pakietu no limit sms do wszystkich,500 mb mniej :P,rozmowy w sieci Plus bez limitu kiedy ja do Plusa bardzo mało dzwonię bo wszystkich mam prawie po Play/Orange ale i tak nie chcę patrzeć gdzie dzwonię,znam osoby które mają prepaid i tylko do własnej sieci a co trzeba zadzwonić to od kogoś telefon pożyczają,wkurza mnie to-ja tak nie chcę :D,temu aż tak nie patrzę na ten no limit w sieci :D,i tak max 120 minut wykorzystałem w życiu na miesiąc a mam 400 :-)

Jeszcze jak komuś nie potrzeba fona warto się zastanowić nad tą ofertą za 34 z 500 mb,jak skończy się abo to możliwe że wezmę już bez fona bo do tego czasu to sobie sprzet sam wymienię-wymieniać będę smarta/taba ze względu na lte ale to w ciągu 1-2 lat :D,abo mi się kończy na koniec sierpnia 2015 :P

Pozdrawiam :)

#643017  autor: ikaps
 28 cze 2013, 17:06
panda pisze:Wczoraj przedłużałam Play Online.

39,9/12MSC.
-18GB
-Formuła WWW
-Darmowe Noce
-Modem za 19zł
Panda, a składałaś wypowiedzenie? Do mnie dzwonili już 2 razy, umowa kończy mi się za 2 dni i mimo moich nacisków nikt mi nie proponował takiej opcji. Zaproponowano mi 18GB, 12 m-cy, Formuła WWW, Nocny Transfer, 4 Mb/s za 49,9. Bez modemu.

#643021  autor: strashak
 28 cze 2013, 17:13
Ja byłem zdeterminowany uciec do pre paid. Dziś mnie pani zaskoczyła. Po przejściu do prepaid miałem kupić żonie lumie 520 z alledrogo tam chodzą teraz za ok. 600pln (chodzi o white). Dziś to szybko przeliczyłem. Brałbym doładowanie 30pln/msc + 600 za tel albo 64 pln*24msc i tel za 1pln. Jestem 200 z groszami do przodu. Tego chyba oczekiwałem.

#643032  autor: lazaj007
 28 cze 2013, 17:59
panda pisze:Wczoraj przedłużałam Play Online.

39,9/12MSC.
-18GB
-Formuła WWW
-Darmowe Noce
-Modem za 19zł
Podobna oferte wydebilem w styczniu tyle ze bez formuly www bo wtedy nie bylo.
ale tez 18gb na 12 miesiecy i zmodemem e586 za 1 zl. abonament 36.33zl
bez wypowiedzenia tylko sam zadzwonilem 3 miesiace przed koncem umowy i powiedzialem co chce. chwila targowania i dostalem

w play24 oferta sie nazywa nowy replay online gu

#643066  autor: Orange Ekspert
 28 cze 2013, 19:29
kajtekjr84 pisze:@infernovip Mailowo się dowiadywałem co z tym rabatem i odpisali że będzie bo u nich w systemie widnieje tylko ja go nie widzę. Co do tych dwóch kodów z gropona to je oddałem żeby kasę wpłacili zpowrotem bo bez wyprzedaży nie jestem taki napalony ale racja że i tak lepiej by to wyszło niż w PLAY. A póki co to czekam bo przechodziłem z abonamentu w Play do Orange, a kuzyn przechodził z Karty w Play do Orange i wczoraj mu przyszło że odrzucone przeniesienie, tylko że zanim zamawialiśmy do dzwoniłem do sklepu orange czy mogę przenieść nr z karty i powiedział konsultant że od 2 dni nie ma problemu. I przy drugim telefonie taka argumentacja wystarczyła żeby poszło dalej ale widać ze same kłody pod nogi dają i człowiek w niepewności żyje.
W tym momencie w sklepie internetowym można przenieść również numer w ofercie na kartę. Cały proces przeniesienia numeru odbywa się jednoetapowo. Otrzymujesz kartę SIM, umowę i telefon. Więcej informacji tutaj http://www.orange.pl/kid,4002009272,id, ... ticle.html

W przypadku przeniesienia z oferty na kartę koniecznie jest aby numer był zarejestrowany.

Czy udało się złożyć zamówienie?

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#643079  autor: tomulus
 28 cze 2013, 19:56
strashak pisze:Ja byłem zdeterminowany uciec do pre paid. Dziś mnie pani zaskoczyła. Po przejściu do prepaid miałem kupić żonie lumie 520 z alledrogo tam chodzą teraz za ok. 600pln (chodzi o white). Dziś to szybko przeliczyłem. Brałbym doładowanie 30pln/msc + 600 za tel albo 64 pln*24msc i tel za 1pln. Jestem 200 z groszami do przodu. Tego chyba oczekiwałem.
A... liczyles jakbys bral doladowanie 50 zl na kwartal....?
A... liczyles jakbys przeszedl do innej sieci i placil za to samo 20zl taniej co miesiac

#643108  autor: witus04
 28 cze 2013, 21:48
zmieniło się cos z terminami przedłużeń umowy? chciałem przedłuzyc umowę na 12 miesięcy za 9 zł bez tel a tu mi powiedzieli ze się nie da ze 2 miesiące przed. teraz został 1,5 miesiąca do końca a tu info ze nie można najwcześniej 13.lipiec a umowa do 13 sierpnia. czy ktoś wie czy były jakies zmiany?

#643175  autor: strashak
 29 cze 2013, 06:07
@tomulus. Wg Ciebie to mógłbym brać i 100 na rok doładowanie. Skoro pisałem 30/msc to właśnie tyle bym miesięcznie potrzebował i to tak z taka wersją zaciskajaca pasa. 50 na kwartał to zdecydowanie za mało. 500mb/MSC dla mnie to absolutne minimum. Dlatego takie a nie inne wyliczenia. W innych sieciach nie znalazłem podobnej oferty.

#643197  autor: tomulus
 29 cze 2013, 10:17
@strashak tak jak tobie pisałem jak również @pakier wszystko zależy czego oczekujesz , skoro odpowiada Tobie oferta jaką przedstawiłeś to super, natamiast co do innych ofert to słabo szukałeś :), pzdr

#643336  autor: strashak
 29 cze 2013, 19:19
tomulus pisze:@strashak tak jak tobie pisałem jak również @pakier wszystko zależy czego oczekujesz , skoro odpowiada Tobie oferta jaką przedstawiłeś to super, natamiast co do innych ofert to słabo szukałeś :), pzdr
Specjalnie dla Ciebie jednak poszukałem te oferty. Ty mówisz, że są lepsze i nie podajesz konkretów. Ja znalazłem takie, niestety dużo gorsze o podobnych parametrach (+ u mnie darmowe smsy i mmsy)

T-mobile

Opłata miesięczna z F@kturąz fakturą elektroniczną,
z fakturą papierową do miesięcznej opłaty należy doliczyć 5 zł.

Przez pierwsze 15 miesięcy na podaną opłatę miesięczną składa się abonament promocyjny za taryfę oraz rata za urządzenie. Po pierwszych 15 miesiącach podaną miesięczną opłatę stanowi wyłącznie abonament za taryfę. 64,90 zł
Minuty do wszystkich sieci krajowych wymienne 1:1 na SMS/MMS500
1 GB Internetu w telefonie usługa w ramach abonamentu.0 zł
Nielimitowany HotSpot w T-Mobile 0 zł

Orange
Smart plan multi 69,90.

Jeśli masz lepsze umowy z chęcią podpatrzę i wezmę na drugi telefon.

#643374  autor: tomulus
 29 cze 2013, 22:15
strashak pisze:
tomulus pisze:@strashak tak jak tobie pisałem jak również @pakier wszystko zależy czego oczekujesz , skoro odpowiada Tobie oferta jaką przedstawiłeś to super, natamiast co do innych ofert to słabo szukałeś :), pzdr
Specjalnie dla Ciebie jednak poszukałem te oferty. Ty mówisz, że są lepsze i nie podajesz konkretów. Ja znalazłem takie, niestety dużo gorsze o podobnych parametrach (+ u mnie darmowe smsy i mmsy)

T-mobile

Opłata miesięczna z F@kturąz fakturą elektroniczną,
z fakturą papierową do miesięcznej opłaty należy doliczyć 5 zł.

Przez pierwsze 15 miesięcy na podaną opłatę miesięczną składa się abonament promocyjny za taryfę oraz rata za urządzenie. Po pierwszych 15 miesiącach podaną miesięczną opłatę stanowi wyłącznie abonament za taryfę. 64,90 zł
Minuty do wszystkich sieci krajowych wymienne 1:1 na SMS/MMS500
1 GB Internetu w telefonie usługa w ramach abonamentu.0 zł
Nielimitowany HotSpot w T-Mobile 0 zł

Orange
Smart plan multi 69,90.

Jeśli masz lepsze umowy z chęcią podpatrzę i wezmę na drugi telefon.

koleś zostań już w tym "plej" , a skoro nie dociera do ciebie ze jesli dana oferta odpowiada to po co te twoje wywody....!?!

Sam mam jeden z nr w play -only sim i uważam ze jest to bardzo dobra oferta, w przypadku umowy z telefonem wybór byłby dla mnie oczywisty "out"

Po co mam podawać tobie konkrety skoro wystarczy poczytać, poszukać, podzwonić i ponegocjować, a wystarczy cofnąć się z dwie strony gdzie ktoś wspomniał o ciekawej promce u konkurencji.

Temat z tym twoim przedłużeniem uważam za zamknięty.

#643440  autor: strashak
 30 cze 2013, 08:45
No właśnie teraz możemy to już zamknąć. Syn mi właśnie podpowiada o jakimś znanym powiedzeniu o wchodzeniu w dysputy z ..., ale to się nie nadaje do cytowania, ponieważ jak widzę sprowadzasz mnie do swojego poziomu a później trach Twoje doświadczenie będzie górą.

#643475  autor: tomulus
 30 cze 2013, 11:15
strashak pisze:No właśnie teraz możemy to już zamknąć. Syn mi właśnie podpowiada o jakimś znanym powiedzeniu o wchodzeniu w dysputy z ..., ale to się nie nadaje do cytowania, ponieważ jak widzę sprowadzasz mnie do swojego poziomu a później trach Twoje doświadczenie będzie górą.
To nie jest miejsce na leczenie własnych kompleksów Strashak. Nie wiem człowieku ile można Tobie tłumaczyć ciągle to samo że dobrze wybrałeś, zostań w Play oferta jest dobra, można skorzystać z innych rozwiązań ale to już zależy kto czego szuka.

..... jest nd zabierz rodzinkę na spacer i proszę zakończ ten temat bo staje się nudny.

#643476  autor: kowcio
 30 cze 2013, 11:18
Ile wcześniej można przedłużyć umowę w Play? Czytałem o tym i jedni twierdzą że nawet 6 miesięcy przed końcem, inni zaś gadają, że 2 jeśli z telefonem, a 3 jeśli bez telefonu.
Ja mam teraz bardzo dobrą ofertę z której jestem zadowolony, tylko chciałbym zrezygnować z pakietu na Internet. Mam teraz służbowy telefon z pakietem 1 GB i tam mi Internet w pełni wystarczy, a w Play dodatkowo nie mam smartfona i ten pakiet będzie mi przepadał. Mam teraz formułę S, wynegocjowałem sobie darmowe SMSy do wszystkich sieci za 0 zł, i też oczywiście chciałbym, aby to zostało. Głównie piszę SMSy i jak rozawiam z tego telefonu to 99,999% jest to Play. Telefonu nowego nie chcę, chcę umowę na rok i płacić 19 zł za: darmowe rozmowy w Play, 200 min poza Play, darmowe SMSy do wszystkich sieci.

#643510  autor: kajtekjr84
 30 cze 2013, 13:01
I niestety dostałem odmowę przeniesienia nr z karty Play do Orange (a już wydałem 20 zł na grupon którego już przy nowym zamówieniu nie wykorzystam), a argumentacja była taka że przenieść nr można od 20 czerwca a ja złożyłem zamówienie 18, chociaż dzwoniłem przed złożeniem zamówienia na infolinie dowiedzieć się czy można. A ostatnio po otrzymaniu odmowy pani na infolinii powiedziała że konsultant z infolinii wprowadził mnie w błąd i umyła rączki. Normalnie ręce opadają, ludzie przestrzegali mnie przed Orange że same problemy i chyba mieli racje.

#643517  autor: miki4g
 30 cze 2013, 13:14
kajtekjr84 pisze:I niestety dostałem odmowę przeniesienia nr z karty Play do Orange (a już wydałem 20 zł na grupon którego już przy nowym zamówieniu nie wykorzystam), a argumentacja była taka że przenieść nr można od 20 czerwca a ja złożyłem zamówienie 18, chociaż dzwoniłem przed złożeniem zamówienia na infolinie dowiedzieć się czy można. A ostatnio po otrzymaniu odmowy pani na infolinii powiedziała że konsultant z infolinii wprowadził mnie w błąd i umyła rączki. Normalnie ręce opadają, ludzie przestrzegali mnie przed Orange że same problemy i chyba mieli racje.
Kolejny raz przypominam, numery na kartę można przenieść tylko przez salon. Przez eshop możemy przenosić tylko numery na abonament.

#643576  autor: Ruben
 30 cze 2013, 17:08
strashak, ten temat z założenia ma służyć do dzielenia się informacjami o ofercie przedłużeniowej w Play a nie do luźnych rozmów i wymiany uszczypliwości. Oferty do uzyskania w Play są tutaj wymieniane dość często, jeżeli twoja jest zbliżona i jesteś zadowolony z warunków, to ok i dalsza dyskusja jest zbędna.
Otrzymałeś ofertę max w Play i dobrze, że spełnia twoje wymagania. Jeżeli interesuje Cię, czy można gdzieś taniej, to np. w Orange ostatnio były kupony na 30% rabatu i wówczas mógłbyś mieć więcej minut (700) i telefony też w ciekawych cenach ale nie wiem na czym najbardziej Ci zależy, bo SMSów do wszystkich nie miałbyś.
Starajmy się dbać o porządek na forum, bo później przychodzi ktoś zainteresowany tematem i ma problem ze znalezieniem informacji, bo z tytułu tematu wynika, że powinny tutaj być a tymczasem trudno je znaleźć.
Moderatora proszę o zrobienie porządku celem zwiększenia przejrzystości tematu.

#643857  autor: kajtekjr84
 01 lip 2013, 18:08
A niestety doinformuj się bo od 20 czerwca można także przenieść nr na karte online i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
miki4g pisze:
kajtekjr84 pisze:I niestety dostałem odmowę przeniesienia nr z karty Play do Orange (a już wydałem 20 zł na grupon którego już przy nowym zamówieniu nie wykorzystam), a argumentacja była taka że przenieść nr można od 20 czerwca a ja złożyłem zamówienie 18, chociaż dzwoniłem przed złożeniem zamówienia na infolinie dowiedzieć się czy można. A ostatnio po otrzymaniu odmowy pani na infolinii powiedziała że konsultant z infolinii wprowadził mnie w błąd i umyła rączki. Normalnie ręce opadają, ludzie przestrzegali mnie przed Orange że same problemy i chyba mieli racje.
Kolejny raz przypominam, numery na kartę można przenieść tylko przez salon. Przez eshop możemy przenosić tylko numery na abonament.

#643907  autor: infernovip
 01 lip 2013, 22:19
@kajtekjr84
hej... czyli nici z przeniesienia numeru do orange i telefony one X?
jeśli tak to mi przykro... ponieważ nie wiadomo kiedy następna okazja się pojawi. Za dużo było kombinowania... trzeba było wziąć nowy numer i już:] Widzisz jakbyś przenosił numer z abonamentu poszło by to od reki bez najmniejszych problemów.
  • Strona 55 z 692
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 692
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55