• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 131
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 131

#278632  autor: marcinb
 21 lip 2008, 11:31
paul111 pisze:Czy nie jest to trochę dziwne według Was, że umowa kończy mi się dopiero pod koniec października, a Orange już chce przedłużać umowę :?:
Przedłużać umowę można na 3 mies. przed jej końcem. Po prostu ten lokalny magik chce zarobić na Tobie prowizję. :)

[ Dodano: 2008-07-21, 11:35 ]
paul111 pisze:Czyli co powinienem zrobić :?: Konsultant ma wysłać sms-a w środę i wtedy mamy się umówić na spotkanie. Powiedzcie mi co mam zrobić (gdzie zadzwonić, gdzie się umówić itd.) żeby rzeczywiście korzystnie na tym wyjść.
Wg mnie (nie wiem czy mam rację w 100%, jeszcze raz powtórzę, że to moja opinia), najlepiej zadzwonić na *400 i tam dosłownie się targować. Jak raz nie pomoże to dzwonić za 2-3 dni znowu. Zależy też od konsultanta z którym się połączymy - ile jest w stanie Ci zaoferować, a może bardziej ile chce. Ewentualnie dobrze też robi wysłanie rezygnacji z umowy.
Tak pytasz i pytasz, wydaję mi się, że w ogóle nie przeczytałeś chociaż kilka podstron z tego wątku... Większość sytuacji była wałkowana wcześniej.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#278637  autor: paul111
 21 lip 2008, 11:42
Ale mogę zrobić to już teraz, choć jeszcze wydawałoby się że jest za wcześnie :?:

I co się stanie jak bym 'coś' utargował. Jak szybko przyjdą z/przyślą umowę i telefon :?:

I jeszcze jedno ważne pytanie w ramach uściślenia:

Przedłużając umowę w Mixie obecnie 50zł, a po przedłużeniu już 55zł patrzę na ceny telefonu w mixie mieszczące się w kwocie według starego abonamentu (czyli od 30 do 50) czy według nowego abonamentu (czyli od 50 do 70) :?: :)

#278644  autor: Lukaszsz
 21 lip 2008, 11:55
paul111 pisze:Co rozumiesz przez określenie "nowych" Jeżeli chodzi Ci o to czy jestem nowym klientem, to nie. Chcę przedłużyć umowę jako "stary klient".
nowy - taki ktoś, kto podpisuje z orange umowe po raz pierwszy i kupuje telefon w cenie jaka obowiazuje w danym planie. ciebie okreslilbym nie jako starego ale stałego klienta, ktory jest juz w sieci te pare lat i za to otrzymuje jakies dodatkowe bonusy i ewentualne znizki na telefon.

na przykład ja jakiś czas temu przedłużałem umowę w Orange dla Firm 40 (abonament 22 zł netto), w sieci 3 lata, srednia rachunkow 40 zł, dostalem 150 zł netto rabatu na samsunga E250 i równe stawki na cały okres umowy. nowy klient przy tym planie musiałby w tym czasie zapłacić za ten telefon 179 netto, ja zaplacilem 29.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 lip 2008, 11:59 przez Lukaszsz, łącznie zmieniany 1 raz.
 #278646  autor: arkadio
 21 lip 2008, 11:59
Witam,

Po kilku rozmowach z "propozycja" "załamałem się" :) Warunki jakie proponują mi nie zachwycają (oferta bez telefonu): przy abonamencie za 55 zł dodatkowe 30 minut do wszystkich (SUPER hehehe) , ewentualnie darmowy nr, lub tansze rozmowy do orange po 20 gr. (bez stacjonarnych) lub dodatkowe 90-120 minut TYLKO do orange, o jakims pakieciku internetowym (kiludziesieciu MB) nie chcą słyszeć - NIE DA SIE I KONIEC :) Nie wspominam już o bonusach do abonamentu gdyż one są oczywiste. Podsumowując jestem abonentem juz 7 lat i chyba wreszcie nadszedł czas przejścia na pre paid. Nigdy nie byłem zwolennikiem "karty" gdyż trzeba pilnować doładowań, terminów itd ale te bonusiki co zaproponowano mi za przedłużenie są OGOLNODOSTĘPNE w telefonie na kartę ORANGE GO a nawet lepsze :) i to bez cyrografu !!!! (przy doładowaniu za 50 zł - 1 darmowy nr (1200min) oraz 120 min na ORANGE I STACJONARNE ) Nie wiem kogo oni chcą nabrać gdyż w umowie jeszcze łaskawie mieszają z okresami na jakie dana usługa bedzie dostępna za darmo ( np przez 6mies przy umowie na 12 itp.) i proponują gorsze warunki niż miało sie dotychczas. Ogółem doszedłem do wniosków jeśli ma sie już telefon , bardziej opłaca sie chyba oferta na kartę , cały czas sie coś zmienia, raczej na lepsze a cyrograf jak sie podpisze to juz pozamiatane, płacisz przez 2 lata 75 gr/min (Jedna IDEA) gdzie standardowa cena za min jest juz o kilkanascie groszy niższa.

Pozdrawiam wszystkich zdegustowanych SUPER propozycją :)

#278648  autor: paul111
 21 lip 2008, 12:09
Lukaszsz pisze:

na przykład ja jakiś czas temu przedłużałem umowę w Orange dla Firm 40 (abonament 22 zł netto), w sieci 3 lata, srednia rachunkow 40 zł, dostalem 150 zł netto rabatu na samsunga E250 i równe stawki na cały okres umowy. nowy klient przy tym planie musiałby w tym czasie zapłacić za ten telefon 179 netto, ja zaplacilem 29.

pozdrawiam
Czyli jeszcze raz uściślając, bo czuje że nie dostałem jasnej odpowiedzi:

Gdybym dostał również 150 zł netto rabatu przy rachunkach 50 zł, to dostałbym SE K800i za 279zł (w przedziale cenowym od 30 do 50zł abo w mixie) :?:
A może powinienem patrzeć już na nowy przedział cenowy od 50 do 100 zł, ponieważ po przedłużeniu umowy płaciłbym już 55zł abo i wtedy w tym przedziale SE K800i kosztuje 129zł z rabatem.

#278667  autor: marcinb
 21 lip 2008, 14:34
paul111 pisze:Ale mogę zrobić to już teraz, choć jeszcze wydawałoby się że jest za wcześnie :?:
Było już o tym pisane, ja m.in. Ci odpowiadałem. Po co pytasz po raz kolejny??
paul111 pisze:I co się stanie jak bym 'coś' utargował. Jak szybko przyjdą z/przyślą umowę i telefon :?:
Kilka dni, 5-10.
paul111 pisze:I jeszcze jedno ważne pytanie w ramach uściślenia:
Przedłużając umowę w Mixie obecnie 50zł, a po przedłużeniu już 55zł patrzę na ceny telefonu w mixie mieszczące się w kwocie według starego abonamentu (czyli od 30 do 50) czy według nowego abonamentu (czyli od 50 do 70) :?: :)
Sądzę, że wg nowego. Najlepiej zadzwoń sobie wreszcie na tą Propozycję i zapytaj o ofertę. Ewentualnie złożymy Ci się tutaj na forum na ta złotówkę - koszt połączenia z *400.

[ Dodano: 2008-07-21, 14:43 ]
arkadio pisze:Po kilku rozmowach z "propozycja" "załamałem się" :) Warunki jakie proponują mi nie zachwycają (oferta bez telefonu): przy abonamencie za 55 zł
Byłem w zwykłym sklepie-salonie pomarańczowych w sobotę i tam zapytałem o warunki Propozycji pracownika tego sklepu (Abo55 z telefonem lub Abo35 bez słuchawki). Przy Abo 35 z umowa na rok bez telefonu powiedział mi, że miałbym:
- 2 prezenty na zawsze,
- 1 usługę dodatkową,
- no i ileś tam minut w abonamencie tylko ile.. 40+20?
- +100% więcej minut do wszystkich na cały czas umowy,
arkadio pisze: jestem abonentem juz 7 lat i chyba wreszcie nadszedł czas przejścia na pre paid.
Witam w klubie. Ja wybieram Orange POP + 3po3 + pakiety Orange Free. ;)

#278670  autor: paul111
 21 lip 2008, 15:16
I teraz jeszcze (mam nadzieję) już ostatnie pytania:

Targując się z konsultantem czego mogę się domagać po 3 latach trwania umowy :?: Jakiej minimalnej zniżki na telefon i jakich ewentualnych darmowych minut czy prezentów :?: Od czego mogę wyjść, czego się domagać, żeby nie wyjść stratnym :?:

P.s Jakbym to wszystko przedłużył i kupił przez te *400, to w cenniku telefonu powinienem patrzeć na cenę w orange.pl czy cenę w salonie :?:

#278673  autor: marcinb
 21 lip 2008, 15:31
paul111 pisze:Targując się z konsultantem czego mogę się domagać po 3 latach trwania umowy :?: Jakiej minimalnej zniżki na telefon i jakich ewentualnych darmowych minut czy prezentów :?: Od czego mogę wyjść, czego się domagać, żeby nie wyjść stratnym :?:
Wiedziałem, że nie czytałeś poprzednich podstron... Dla przykładu zobacz początkową ofertę jaka zaproponowano dla stemelxp na podstronie 70-ej tego wątku.

#278677  autor: paul111
 21 lip 2008, 15:48
Ale u mnie sprawa wygląda inaczej. Jestem od trzech lat abonamentem MIX'u.

#278719  autor: Lukaszsz
 21 lip 2008, 20:47
Najlepiej zadzwon na *400, rozmowa z konsultantem nie zobowiązuje cię do przedłużenia (możesz, ale nie musisz :wink: ). Niby warunki dla różnych klientów z podobnymi rachunkami i stażem, są w jakimś stopniu podobne, to jednak pracownicy orange i konsultanci utrzymują, że oferta jest indywidualnie liczona przez system i zmienna.

Co do zmienności to się przekonałem na własnej skorze, kiedy brałem swoja E50 to jednego dnia wołali 299 netto, a drugiego 19 netto (prawie dwa lata temu) :wink:

Pozdrawiam

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#278753  autor: Kain
 22 lip 2008, 00:05
poziomów jest więcej niż 3,ale powyżej 2 ma warszawa i dla klientów biznesowych salony lokalne mają 3;]

[ Dodano: 2008-07-22, 00:05 ]
a na 1 poziomie często nawet nie ma rabatów:D

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)
 #279035  autor: Darecky
 23 lip 2008, 19:32
Witam

Mam niedługo przedłużenie umowy w Orange ( 20 kilka dni do propozycji int) a niedługo również na Orange Free za 60zł/msc.

Chciałbym zrobić tak:
wariant 1) Orange Free Premium + jakiś abo do 40zł ( to już sobie sam skonfiguruję) + telefon nowy ( i teraz pytanie czy OFP będzie liczyło się do obnizenia ceny telefonu? ), najlepiej jakiś HTC ( chyba coś dobrego bym wyrwał w tej cenie? ), abo max 24 msc
wariant 2) Blueconnect za 120zł i nie wiem czy dobrze się orientuję, ale można chyba wziąć telefon zamiast modemu? Ma ktoś jakiś cennik? Do tego drugi telefon z abo Orange ( wziałbym ten, który mam teraz do orange).

Co lepiej zrobić? I jakie sa odp na moje pytania?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#279162  autor: paul111
 24 lip 2008, 12:25
Dzisiaj miał przyjechać (kto wie czy jeszcze nie przyjedzie) do mnie facet z Orange. Niedługo po rozmowie w której ustaliliśmy że przyjedzie w godzinach takich a siakich, przyszedł do mnie sms od "Propozycja Orange": "Orange: Wysłano zamowiony zestaw dnia: xxxx-xx-xx, nr przesylki ********, platnosc 1.00, razie potrzeby info pod nr tel: xxxxxx"

Co to oznacza :?: Ja niczego nie zamawiałem. Dodatkowo sprawdzałem na Orange.pl i na moim koncie nie ma żadnych zamówień. Dzwoniłem pod info, to jakoś nie doczekałem się niczego konkretnego. Odnośnie tego faceta z Orange, napisałem mu żeby nie przyjeżdżał, bo skorzystam z *400. Ale co z tym rzekomym zamówieniem :?:

#279165  autor: marcinb
 24 lip 2008, 12:28
paul111 pisze:"Propozycja Orange": "Orange: Wysłano zamowiony zestaw dnia: xxxx-xx-xx, nr przesylki ********, platnosc 1.00, razie potrzeby info pod nr tel: xxxxxx"
Co to oznacza :?: Ja niczego nie zamawiałem.
Ale numer :-D
Zadzwoń w sprawie rzekomej przesyłki pod *400 i tam powiedz o smsie. Tam sprawdzą co się dzieje na twoim koncie.

[ Dodano: 2008-07-24, 12:30 ]
Darecky pisze:najlepiej jakiś HTC ( chyba coś dobrego bym wyrwał w tej cenie? )
A widziałeś jakie Orange ma HTC w ofercie? tylko dwa modele - Tytana II i HTC Touch Dual. Za Tytana pewnie sobie zaśpiewają... :)

[ Dodano: 2008-07-24, 12:33 ]
Darecky pisze:wariant 2) Blueconnect za 120zł i nie wiem czy dobrze się orientuję, ale można chyba wziąć telefon zamiast modemu? Ma ktoś jakiś cennik?
Tu jest jakiś cennik. [ :?: ]

#279170  autor: paul111
 24 lip 2008, 13:07
marcinb pisze: Ale numer :-D
Zadzwoń w sprawie rzekomej przesyłki pod *400 i tam powiedz o smsie. Tam sprawdzą co się dzieje na twoim koncie.
Ale jak tam rozmawiać z kimś kto nie jest automatyczną sekretarką :?:

#279173  autor: kowcio
 24 lip 2008, 13:21
paul111 pisze:Ale jak tam rozmawiać z kimś kto nie jest automatyczną sekretarką :?:
Jak będzie lektor to usłyszysz, żeby połączyć się z konsultantem naciśnij.... ;)
 #279188  autor: wondy
 24 lip 2008, 14:38
Witam.

Wczoraj ojciec dostał telefon, że musi podpisać umowę do końca tygodnia bo inaczej zostanie przy tym co ma bez żadnych dodatkowych bonusów (ma Mixa 25). Umowa kończy mu sie 28go września. Aż się zdziwiłem, że 2 miesiące przed trzeba przedłużać, nie pamiętam bym ja tak miał. Ale wracając do tematu, ojciec ma mixa 2zł i już raz przedłużał umowę. Dostał w sumie 12,50 do wszystkich i chyba przez 3 miesiące 30min do orange w ofercie bez telefonu. No ok, ale teraz znów przedłużał i niestety nie mogełm z nim podjechać do salonu i wyszła z tego straszna kiszka. Powiedzieli, że nie może pozostać przy tym co ma i musi wziąć nowego mixa i do tego jakieś tam promocje np 50% wiecej albo 1 prezent gratis w umowie bez tel. Straszna lipa. W sumie to nic nie zyskał ze tyle był w Orange. Zabrali mu stare gratisy, dali nowe i wyszedł na to samo i to bez tel:/ Czy przypadkiem w salonie nie popełnili jakiegoś błędu? Orientuje się ktoś czy w innych sieciach tak też jest? Ja sam mam umowę bez tel "Co za numer" i za 25zł dostaje 50zł do wszystkich i po 20 i w weekendy 20h do orange i chciałbym przy tym pozostać. Ma mam jeszcze pół roku do końca umowy.

#279218  autor: adam.wisnia
 24 lip 2008, 17:38
Śmiech na sali... Zadzwonilem pod *400 po tym jak we wtorek zaksiegowali moja wplate za 11. fakture (przypomne mam abo na 12 mcy i chcialem przedluzyc na drugie tyle).

Pani po chwili czekania odblokowala mi dostep do przedluzenia umowy przez internet. Powiedziala jednak ze na 12 miesiecy mozna normalnie przedluzyc przez neta ale........... bez telefonu, ewentualnie z telefonem... po cenach wolnorynkowych (LOL).

Nic mi tez nie zaproponowala (zadnych propozycji na 2 lata). Żal.

CHyba nie pozostaje mi nic innego jak przeniesc telefon na karte.

A wlasnie jak to w koncu jest z przeniesieniem. Piszecie tu ze trzeba na min. miesiac przed koncem umowy zlozyc rezygnacje/deklaracje. Ta Pani z *400 powiedziala ze pismo o przeniesienie mam zlozyc nie wczesniej (!)niz 09.08 (umowa konczy mi sie 05.09).

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#279220  autor: marcinb
 24 lip 2008, 17:49
A okres rozliczeniowy jak u Ciebie wygląda?

#279356  autor: arkadio
 25 lip 2008, 12:39
Ja też przechodze na karte, koniec z abonamentem z tymi śmiesznymi bonusikami , dają mi mniej niż mam, więc mogą się w ..... pocałować :) co do załatwienia przejścia na kartę to nalezy minimum miesiąc przed końcem umowy ( ja mam okres rozliczeniowy do kazdego 23 dnia miesiąca , umowa do 17 września) więc do 23 sierpnia muszę udać sie do salonu i podpisać jakieś pisemko że chce przejść na kartę od 24 września, nie ma gotowych druczków, Pani drukuje przy Tobie z Twojego konta, tak mi to tłumaczono na *100 i w salonie, więc teraz pozostaje to tylko zrobić :) Pozdrawiam
  • Strona 55 z 131
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 131
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55