Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Ramirez » 10 mar 2018, o 17:57

Może to zalezy od telefonu? Bo ja raczej nie miałem. Nigdy nie miałem znaczka LTE+ a teraz w tych samych miejscach po włozeniu SIMa plusa jest symbol LTE+ Tak samo predkosci mam większe niz były. Wcześniej taka norma to było góra 20-30 mega. Teraz przy jedynej próbie poszło 60.
Ramirez
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1065
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 20:37
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 58
Model telefonu: Moto Z Play
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 11 mar 2018, o 11:03

No dobra. Złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do a2. Zdziwiło mnie tylko że formularz na www nie zawiera poza PESEL żadnych danych z dowodu. Nie wiem... Numer dowodu i resztę u kuriera sprawdzają czy jak? To numer mojej mamy więc jej żadne LTE nie jest potrzebne do szczęścia. Ot strony newsowe czytać, jakiś filmik na jutubie obejrzeć , maila może wysłać i to wszystko. Mam coś specjalnie w ustawieniach sieciowych robić w takim razie? Szkoda tylko ze przeniesienie najbliższą datę mam 21marca a pakiet we freemium konczy mi się bodaj 19 wiec będę miał te dwa dni przerwy a znając życie to i pewnie przeniosą mi w okolicach 23. Oby tylko ten zasięg na głosowe nie szwankował bo to podstawa. Jak mam tel ustawić żeby mi z plusa korzystało jak z macierzystej sieci?
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez michaelred » 11 mar 2018, o 13:12

W zasadzie to zauwazylem, ze teraz sprawdzaja chyba tylko pesel. Chcialem przeniesc nr do Play w salonie i pomimo zle wpisanego nazwiska wniosek i tak przeszedl :P (pozniej sam wycofalem wniosek) Jak przeniesienie jest 21 marca tzn, ze 21 marca o 2 w nocy nr bedzie juz dzialal w a2mobile. Przenosilem juz 4 nr do a2 i wszystkie przeniosly sie o 2 w nocy zgodnie z data przeniesienia. Konfiguracje neta masz na a2mobile.pl
michaelred
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 90
Dołączył(a): 13 lut 2008, o 21:05
Lokalizacja: Szczecin
Model telefonu: iOcean X7 HD
Sieć: Orange / T-Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 11 mar 2018, o 13:43

W sumie numer na kartę to nic wiecej jak rejestracja więc może pesel tylko starcza. Nie mój problem w sumie :wink: Terminu przeniesienia nie mam. Przy składaniu wniosku miałem wybrać datę i niestety dopiero 21 III był możliwy - chyba tydzień czasu dają sobie minimalnie na papierologię.
Niech ktoś mi jeszcze wyjaśni jak to jest z ta cyklicznością. Kiedy odbywa się i ile czasu trwa odnowienie pakietu? Po 31 dniach pakiet się kończy i ile godzin po północy trzeba czekać na odnowienie? Boję się czy mając np 20zł na koncie i rano jak ktoś wykona połączenie zanim pakiet się odnowi zeżre mi kilka zł i pakiet się nie odnowi. We Freemium miałem 30min darmowych na taka sytuację zanim kupię sobie pakiet minut, a tu od razu kasowałoby mnie z konta zanim pakiet się odnowi na co nie mam żadnego wpływu w sumie.
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 11 mar 2018, o 16:46

Nie maja chyba żadnej "dziury" czasowej w którym pobierało by z konta (nie widac nic takiego w regulaminie).
"8) Wymienione w niniejszej Ofercie promocyjnej pakiety ulegają automatycznemu odnowieniu na kolejne okresy 31 - dniowe, chyba że Użytkownik nie posiada wystarczających środków na koncie albo wyłączy opcję automatycznego odnowienia wpisując na klawiaturze telef onu Użytkownika kod USSD *222*0# . Aktywowanie kolejnego pakietu odnawialnego powoduje automatyczne wyłączenie odnawialności pakietu poprzedniego." https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/80/p ... akiety.pdf
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3424
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 11 mar 2018, o 16:59

No właśnie czytając regulamin zwróciłem uwagę na słowo 'automatyczny' więc też zakładam że o 00.01 następuje dezaktywacja i natychmiastowe włączenie nowego pakietu. Fajnie gdyby tak było ale jak to ma się w praktyce to nie mam pojęcia.
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Ramirez » 11 mar 2018, o 17:21

Pakiet się aktywuje o tej godzinie co go po raz pierwszy kupiłeś a nie o żadnej północy. Kupisz o 2 w nocy to ci się odnowi o tej godzinie po miesiącu informując smsem :D To jak kupisz pakiet po raz pierwszy ta radziłbym w dzień :lol:
Ramirez
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1065
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 20:37
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 58
Model telefonu: Moto Z Play
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 11 mar 2018, o 17:49

no rozumiem... A jak rozmowa będzie się odbywała w tym momencie w którym odnawia się pakiet to ma to jakieś znaczenie? na logikę żadnego bo przecież trzeba by jeszcze wyłączyć neta który od czasu do czasu jest używany do aktualizacji i tym podobnych
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zolvio » 12 mar 2018, o 07:44

Od 9 miesięcy używamy w domu 4 numery a2mobile (pakiety no-limit, zacny etc)
Nigdy nie miałem problemu z naliczeniem dodatkwych opłat. Pakiety się włączaja same - dwa dni wcześniej dostajesz informację, w chwili włączenia też przychodzi SMS.
Pamiętać trzeba tylko żeby była kasa na koncie.
---
Kiedyś miałem problemy z kartą, wymienili po kilku dniach - w ramach rekompensaty za szkody moralne dostałem "nielimitowane wszystko" na 1msc za darmo.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 169
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Huawei Y360
Sieć: a2mobile, T-mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 12 mar 2018, o 08:26

No to super. Dzięki za pomoc. W takim razie czekam na kartę i przeniesienie.
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 21 mar 2018, o 10:59

No dobra. Już jestem w a2. Wszystko odbyło się bez problemów i na termin. Nie sprawdzałem jeszcze jakości połączeń bo matula ma telefon ale podejrzewam ze wszystko jest ok. Dopytam się tylko jak to jest z tymi nadajnikami. Sprawdzałem na dwóch telefonach i na obu zalogowanie do sieci możliwe było tylko do a2 natomiast nie logowało mnie do Plusa. Tak ma być? Zasięg na razie sprawdzałem tylko w domu i jest na full właściwie. internet działa. Tyle ze zastanawiam się jak to będzie jak wyjedzie sie za miasto i na jakich nadajnikach będzie to działać skoro nie loguje mnie do plusa to zostaje tylko sieć aero - chyba ze jakoś to rozwiązali tak ze gdy jest słaby zasięg tej sieci ( a po wioskach może tak być) to loguje automatycznie do nadajników Plus ?
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 21 mar 2018, o 11:39

A w jaki sposób weryfikujesz do jakiej sieci jesteś zalogowany?
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez molibden » 21 mar 2018, o 11:47

Spróbowałem ręcznie wybrać operatora - przynajmniej taką funkcje mam w telefonie i wykryło 4 sieci - plus, tmobile, orange i a2 mobile. Do żadnej się nie logowało poza a2. Nie wiem... Nie znam się na tym
molibden
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 348
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 14:05
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez epikie » 21 mar 2018, o 14:58

macc napisał(a):u mnie 20 min..

Rozwiązali ci jakoś problem opóźniony smsów? U mnie ciągłe nic;/ Po pierwszej reklamacji nie stwierdzili nieprawidłowości, a drugą już prawie miesiąc rozpatruje dział techniczny... Dam im jeszcze chwilę czasu, szkoda mi tej sieci, ale jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba przenieść się do Plusha
epikie
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 lut 2018, o 19:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez macc » 21 mar 2018, o 16:58

Trzy razy już zgłaszałem na dział techniczny, jest minimalnie lepiej , ale d@@y nie urywa bo zdarzają się momenty gdy na ten jeden numer dochodzi sms po 20 minutach.
http://5.196.183.164:8500/listen.pls ->Słuchaj za pomocą winamp-<
macc
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1252
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 07:17
Lokalizacja: GS
Pochwały: 4
Model telefonu: vodafone, samsung
Sieć: a2 mobile

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości