Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] - Dyskusja ogólna

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez BlueBlazer » 12 sty 2018, o 23:53

Nic z tego. Nie chce się zarejestrować. Ręczny wybór sieci pokazuje że każda jest zabroniona. W aplikacji a2 roaming aktywny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
BlueBlazer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sty 2018, o 23:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez BlueBlazer » 13 sty 2018, o 12:46

Co za łajno to a2...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
BlueBlazer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sty 2018, o 23:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kamil7878 » 13 sty 2018, o 14:02

U mnie działa bez problemu, oczywiście trzeba przestawić nie w aplikacji tylko w narzędziach karty sim, często podróżuje Niemcy - Holandia - Belgia zawsze bez żadnych problemów
Kamil7878
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 350
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 17:40

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 13 sty 2018, o 14:56

Są jakieś kody które działają w a2 oprócz tych co są na stronie do aktywacji pakietów?
Znam na razie 2:
*111# stan konta
*121# twój numer
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2822
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez BlueBlazer » 14 sty 2018, o 11:58

Kamil7878 napisał(a):U mnie działa bez problemu, oczywiście trzeba przestawić nie w aplikacji tylko w narzędziach karty sim, często podróżuje Niemcy - Holandia - Belgia zawsze bez żadnych problemów
Przełożyłem kartę do tabletu, i tam jest wszystko OK, więc wina musi leżeć po stronie telefonu ale przejrzałem już wszystkie opcje i nic...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
BlueBlazer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sty 2018, o 23:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez tehmal » 19 sty 2018, o 18:59

BlueBlazer napisał(a):Nic z tego. Nie chce się zarejestrować. Ręczny wybór sieci pokazuje że każda jest zabroniona. W aplikacji a2 roaming aktywny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Kolega w Uzbekistanie jest?
Aero2 niema żadnej umowy o roaming w tym kraju.
Wszędzie wisiało albo "Brak usług" albo "tylko połączenia alarmowe" .
Lepiej kupić lokalny starter... pozor bo maja pieruńsko drogo :>
tehmal
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 96
Dołączył(a): 10 sie 2017, o 10:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 20 sty 2018, o 21:35

Witam. Czy niewyczerpalny pakiet internetu jest zawsze w technologii LTE niezależnie od ilości przetransferowanych danych? Bo w AERO2 BDI jest ponoć tylko w 3G, dopiero po zakupie pakietów dostępne jest LTE. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kaspeed » 20 sty 2018, o 21:48

Działa w każdej technologii
folx.com kod polecający:​68678939
1miesiac za darm​o aktywacja 9,99​ z tym kodem 1mi​esiac darmo.
kaspeed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3139
Dołączył(a): 9 cze 2012, o 17:49
Lokalizacja: Z domu
Pochwały: 11
Model telefonu: Huawei P8Lite
Sieć: Orange POP,Heyah

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 21 sty 2018, o 00:32

Czyli na lejku 512 kb/s jeśli będę w zasięgu LTE to będe miał LTE, tak? Pytam się bo na LTE są stabliniejsze i lepsze pingi w grach sieciowych.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez marcin19883 » 21 sty 2018, o 00:39

Pigulasty napisał(a):Czyli na lejku 512 kb/s jeśli będę w zasięgu LTE to będe miał LTE, tak? Pytam się bo na LTE są stabliniejsze i lepsze pingi w grach sieciowych.
Jasne że tak
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1453
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Model telefonu: Xiaomi Redmi 2 Pro
Sieć: PLAY, ORANGE

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 21 sty 2018, o 11:53

Czy ktoś próbował gra w gry sieciowe typ counter strike na najniższym lejku Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 21 sty 2018, o 21:49

Nie grałem w gry sieciowe, ale ping w speedtestach nie różni się od tego bez i z lejkiem.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2390
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Scooby Doo » 22 sty 2018, o 09:07

Pigulasty napisał(a):Czy ktoś próbował gra w gry sieciowe typ counter strike na najniższym lejku Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mój znajomy z którym gram ma Plusa i gra po przycięciu transferu w okolicy 0,5 Mb/s różnic w pingu nie ma. Tylko, że ja mając T-mobile na niemieckim serverze mam ping 28-32ms a on 56-60ms. Zarówno on jak i ja na LTE2600.
Scooby Doo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 27 gru 2017, o 22:28

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez BlueBlazer » 22 sty 2018, o 23:19

tehmal napisał(a):
BlueBlazer napisał(a):Nic z tego. Nie chce się zarejestrować. Ręczny wybór sieci pokazuje że każda jest zabroniona. W aplikacji a2 roaming aktywny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Kolega w Uzbekistanie jest?
Aero2 niema żadnej umowy o roaming w tym kraju.
Wszędzie wisiało albo "Brak usług" albo "tylko połączenia alarmowe" .
Lepiej kupić lokalny starter... pozor bo maja pieruńsko drogo :>


Nie wiem co autor ma na mysli, w kazdym badz razie w moim przypadku, na problemy z polaczeniem z siecia, pomoglo przywrocenie ustawien fabrycznych telefonu. Bardzo niechetnie stosuje te metode, ale nie mialem juz innych pomyslow.

Z innej beczki: zniszczylem karte SIM. Ile kosztuje wydanie duplikatu? Dsla na adres czy tylko osobiscie? Bo nie bedzie mnie pewnie w domu i nie wiem czy ktos inny moze odebrac.
BlueBlazer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sty 2018, o 23:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 23 sty 2018, o 18:49

Czy aktywując pakiet przez stronę www jakikolwiek musimy wpisywać jakiś kod sms który przychodzi na telefon którego aktywacja dotyczy?
Ewentualnie czy można dodać inny numer który będzie domyślnym na który będą przychodzić takie smsy? Musi być z a2?
Pytam czy działa to tak samo jak play24 bo chcę jeden nr przenieść ale osoba która go używa nie będzie w stanie nawet smsa odczytać więc będę musiał robić wszystko sam i się zastanawiam czy będzie to możliwe.
Chociaż w sumie to będzie bo aktywuje pakiet na rozmowy raz i będzie się odnawiał co miesiąc, ale w razie jakiś problemów to różnie może być.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2822
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości