Mixiorek pisze:
Wólka Karwicka dz. nr 1207/2-3. To mnie mega dziwi - dodanie 2600 do istniejącej stacji. To jest w środku lasu, typu tartak... nie wiem kogo znają w Polko, że im dostawili 2600...

Mixiorek pisze:
Zrozumiałbym to gdyby to była duża lub średnia fabryka albo zakład Polkomtela. Chyba kiedyś tam podjadę by to zobaczyć na własne oczy.
MobileMaster pisze:Ten BTS chyba jednak ogarnia duży teren.
Przejeżdżałem z tragarzami i zatrzymałem się około 500m od tej stacji. Stacja stoi na wzniesieniu tereny także faktycznie może ogarniać spory obszar. Tak wyglądają testy, terminal siedział na 2600, iphone 6S, nie wiem czy na stacji jest agregacja, są jeszcze pasma 1800 i 800:
Jak na 20MHz lub nawet 45MHz pasma to wyniki niczego nie urywają. Obok las a dalej same wsie.
A teraz testy w powiatowym mieście Końskie. W mieście są dwie stacje Plusa (1800+800), N! ma trzy a za chwilę cztery, Play też dwie. Testy około 800-900m od stacji, byłem na jednym z kilku większych osiedli (3 maja), wewnątrz budynku, piętro II, od strony stacji:
Czemu takie wyniki? Teminal siedział w 3G lub słabym L800... także jeżeli jest ktoś z Końskich to niech poważnie przetestuje wcześniej Plusa.
Dla porównania, tak działa Orange w Końskich:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 68#p959468
Plus cały czas ma dziurę w zasięgu/ ogromne problemy z zasięgiem na DK 48-DW728 w okolicy Odrzywołu. Jest tam na zmianę - szczątkowe 3G lub brak sieci

tylko nowa stacja załatwi sprawę.