matek451 pisze:No i kolejny raz chcesz wmówić że te 20MHz na LTE1800 w wielkich miastach załatwia sprawę
Niczego nikomu nie wmawiam, nie twierdzę, że 1800 "załatwia sprawę", więc skończ te insynuacje. Prawda jest taka, że Plus opiera swoją sieć LTE o to pasmo, co jest zresztą w pewnym sensie logiczne skoro ma go najwięcej. I to na ogół wystarcza. Owszem, nie zawsze - nigdy tego nie powiedziałem, a chyba tak mnie rozumiesz.
matek451 pisze:LTE1800 już od dawna nie daje rady a transfery DL na poziomie kilku Mb/s
Nie ma to jak autorytarne stwierdzenia jakby tak było na każdej stacji w całym kraju. A to zwyczajna nieprawda. Choć pytałem kilka razy, do dziś nie raczyłeś mi odpowiedzieć czy cała Łódź działa tak słabo. Bo skoro tak twierdzisz, to zapewne dysponujesz odpowiednią dokumentacją z całego miasta. Ba, teraz już w całym kraju podobno sieć leży... Rozumiem, że masz na to mocne dowody - lepsze niż jedynie twoje miejsce zamieszkania i Bolechowice czy inny Pcim Dolny.
I żeby nie było - rozumiem, że są takie miejsca i nie neguję tego. Tylko uogólnianie tego na całą sieć jest zwyczajnie głupie. Zresztą mówiłem to już nie raz, ale jak grochem o ścianę...
matek451 pisze:No i nie demonizuj braku terminali z LTE minimum 6 kategorii.
Nie ma braku, ale są droższe, więc chyba rozumiesz. Może jeszcze powiesz, że większość terminali w użyciu ma przynajmniej cat6...
matek451 pisze:To że Panowie jesteście zadowoleni z sieci LTE Plusa nie znaczy że takie jest zdanie wszystkich.
I odwrotnie. A najśmieszniejsze jest to, że nigdy nie napisałem, że jestem zadowolony. Ty wiesz lepiej czy ja jestem zadowolony

Problemy? Bywają, jak w każdej sieci.
matek451 pisze:Nie wszyscy wierzą w głupawą reklamę Plusa z Majewskim w roli głównej.
Ale że ja niby wierzę? Dobre sobie. Tak szczerze to jest wg mnie antyreklama, nie wiem kto się nią kieruje.
matek451 pisze:Plus od dawna nie nadąża z rozwojem sieci LTE w większości terenów w Polsce.
To tylko twoje zdanie. Rzeczą naturalną jest, że w Polkomtelu inwestycje będą mniejsze niż przy ogromnym kapitale dwóch międzynarodowych korporacji. A mimo tego sieć w wielu miejscach nie ustępuje. Nowe pasma u konkurencji też nie pojawiły się na stacjach pięć lat temu, są miejsca, w których rzeczywiście Plusa zdecydowanie wyprzedzili, ale są i takie, gdzie dopiero dorównali albo nawet jeszcze nie.
Nie chce mi się z tobą w ten sposób gadać, to nie onet...
Zobacz - inni koledzy choć wcale Plusowi nie słodzą, jakoś potrafią normalnie prowadzić dyskusję i argumentować zamiast tego jadu.
A i ogólnie proponuję spojrzeć bardziej całościowo na sieć zamiast tak zdecydowane osądy wydawać tylko na podstawie własnego podwórka. To samo dotyczy kolegi Cobretti.