f0ku5isko pisze:
Przesadzasz i to grubo. Na A5 2017 przesiadłem sie z iPhone'a 7, więc chyba sam przyznasz, że nie z "muła".
A5 2017 mi nie mulił, a aplikacji miałem zainstalowanych dość sporo.
Teraz mam S8 i działa tak samo, jak iPhone.
Żeby skończyć wątek. Czytam to forum i widzę, że często zmieniasz telefony. Poużywaj Samsunga dłużej niż rok albo od umowy do umowy (ok 2 lata) a wtedy możemy porozmawiać

Nigdy Samsung nie będzie chodził jak IOS, bo sam Android nie ma takiej płynności jak IOS. A każda nakładka producenta jeszcze go przymula.
Mam znajomych co do dzisiaj używają jeszcze S3 i nie narzekają na zamułę, co jest już w ogóle kosmos.
Używałem przez dwa tygodnie S7, S8 tylko się bawiłem ok godziny. Racja, działają szybko ale z czasem jak typowy Samsung będzie zamuła. Podobnie z Windowsem. Nowy postawiony śmiga a z czasem puchnie. Podobnie jest z Samsungiem. Z tym, że Windows postawisz na nowo i komp odżyje a Samsunga nawet restarty do ustawień fabrycznych niewiele zmieniają. Bo nie puchnie sam andek tylko jeszcze ich nakładka, gdzie bóg jeden wie, w którym miejscu puchnie ta biblioteka tej nakładki.
Takie jest moje zdanie, bo takie mam doświadczenie na własnej osobie. Samsung jest spoko ale nie na dłużej, mimo że obecna nakładka z ich strony jest całkowicie przebudowana.
IOS też idealny nie jest ale daje gwarancje, że fon działa dobrze rok, dwa czy 3 a nawet więcej (zalezy od modelu i jego bebechów)