• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 147
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 147

#92359  autor: tomico
 05 sie 2006, 20:08
Do jakiej sieci przejdziesz??

#92360  autor: mardall
 05 sie 2006, 20:09
Ciekawe czy w utrzymaniówce mojej żony nie będzie podwyżek ;-)

#92363  autor: D@rio
 05 sie 2006, 20:14
Zobaczę co Era pokaże po 16 Sierpnia dla Biznesu a jak nic nowego i ciekawego to do OrangePremium200 gdzie Nokię 6280 wezmę za 1zł. ;)

mardall: hehe..uważaj żeby Ci nagle nie wpisali na konto komentarz w postaci "brak kontaktu z klientem". Taki komentarz to praktycznie umycie rąk konsultanta od sprawy klienta...

Obrazek

#92367  autor: mardall
 05 sie 2006, 20:21
Ja już jestem wyluzowany - mogą podnosić wezmę najkorzystniejszy rabat w NPlusach a w listopadzie rozwiążę 2 umowy które są mi zbędne ;-)

#92375  autor: D@rio
 05 sie 2006, 20:38
mardall pisze:Ja już jestem wyluzowany - mogą podnosić wezmę najkorzystniejszy rabat w NPlusach a w listopadzie rozwiążę 2 umowy które są mi zbędne ;-)
No ja wiem, nie ma się czym w sumie denerwować. To jest biznes, nikt tu nikomu łaski nie robi przecież ale poprostu....szkoda - przykro. Ja tam odchodzę z Plusa z 3-ma umowami, zostawiam sobie tylko jednego simplusa, tego, którego widzicie w user-bar'ze jako konktat ze mną ;-)

Obrazek

#92838  autor: D@rio
 07 sie 2006, 11:19
No słuchajcie ;) dawno już tutaj nie było żadnych dobrych wieści w tym temacie a więc teraz nadszedł na takowe czas :mrgreen:

W dniu dzisiejszym, jakieś 2h temu zadzwoniła do mnie owa babeczka z DOPL. Porozmawialiśmy sobie troche, zapytałem dlaczego nie dzwoniła ale ona trzymała się swojej wersji...w sumie co się dziwić. Ale nie chciałem na Nią wrzeszczeć ani skakać bo wydawała się miła i sympatyczna oraz miała ładny głos (pozatym i tak w sumie byłem nastawiony na zakończenie umowy to sobię myślę co mi tam...) ;) No ale zapytałem się jak tam moja umowa i jak tam moja indywidualna zgoda z Departamentu Reklamacji. Najpierw się trzymała tych starych cen, systemowych, później chciała mi wcisnąć BiznesKlase tylko i wyłącznie bo twierdziła że N70 dla NowegoPlusa nie ma (choć moim zdaniem jest ;) ). No ale...jak wspomniałem ponownie że mam pismo i zgodę indywidualną Departamenu Reklamacji się troszkę zaczeła gmatwać, a to że to zgoda z czerwca i że już wygasła i że niestety. Po chwili kazałem jej oddzwonić aby jednak udowodnić jej że to ja mam rację. Znalazłem to pismo a Ona po paru minutach oddzwoniła. Zacytowałem datę pisma i że jest jeszcze ważne oraz warunki. Najpierw powiedziała "nie ma tego w systemie". A ja mówię: "napewno jest" (bo wiedziałem że jest taki i taki komentarz zezwalający z dn. 07.07.06r.) no i później skontaktowała się z owym gościem z DR. Dowiedziałem się przy okazji że owa zgoda DR dot. tylko obniżki ceny telefonu do kwoty 299zł. netto. No ale po rozmowie, wspomnianiu przeze mnie że to od tej umowy zależy czy przedłuże umowę na 2 kolejnych numerach na koncie i długich negocjach, ponownym kontaktem z tym gościem z DR zaproponowano mi pewne nowe warunki. O to warunki na których przedłużyłem umowę z Plusem:

terminal: Nokia N70 za 99zł. netto przy NP165. (poprzednia cena 299zł. netto za zgodą DR)
benefity:
1. 25min do Plus (za wycofanie umowy) + 25 min. do Plus za rachunki = 50min do Plus
2. Starter Simplus za 1zł.

Nie będe pisał czy to dobre warunki czy złe - niech każdy sam oceni ;)
Powiem tylko że zostaję w Plusie na kolejne 2 lata ;)

P.S
uff....opłacało się walczyć i negocjować ;) koniec męki ;)
...a to wszystko w ostatnim dniu obowiązywania umowy, bo jutro miała być deaktywacja ;)

Obrazek

#92899  autor: mardall
 07 sie 2006, 14:41
Dali Ci simplusa za 1 zł a nie za 5 ????????? ;-))) Cena N70 bardzo zgrabna, ale dlaczego brałeś tak wysoki abonament NP 165? W sumie fajnie że zostajesz w Plusie w końcu to "nasz" Plus ;-)

#92904  autor: D@rio
 07 sie 2006, 14:56
mardall pisze:Dali Ci simplusa za 1 zł a nie za 5 ????????? ;-))) Cena N70 bardzo zgrabna, ale dlaczego brałeś tak wysoki abonament NP 165? W sumie fajnie że zostajesz w Plusie w końcu to "nasz" Plus ;-)
Przed chwilą znowu do mnie dzwonili z Plusa aby uzgodnić warunki dostawy. Babeczka przeprosiła i właśnie poprawiła cenę Simplusa ;) - za 5 zł. Ale i tak wezmę ;) poleżakuje sobie. A dlaczego taki wysoki? Bo ja dużo rozmawiam, a teraz zwłaszcza kiedy wycofali te SMSy za 1gr. to akurat przyda mi się większa taryfa ;) która i tak przekraczam. W tym miesiącu abonament przekroczyłem o 70zł. już. Ale od jutra idzie już nowy okres rozliczeniowy z dodatkowymi 50 minutami lojalnościowymi ;)

Obrazek

#92992  autor: mardall
 07 sie 2006, 18:20
No chyba że tak ;-) ale mimo wszystko nie liczyłeś czy Godziny z wykupionymi pakietami dodatkowymi nie wyszłyby taniej? Ja dzisiaj zamówiłem telefonicznie na numer żony rabat 40% abonamentu w NP85.

#92995  autor: D@rio
 07 sie 2006, 18:25
mardall pisze:No chyba że tak ;-) ale mimo wszystko nie liczyłeś czy Godziny z wykupionymi pakietami dodatkowymi nie wyszłyby taniej? Ja dzisiaj zamówiłem telefonicznie na numer żony rabat 40% abonamentu w NP85.
Nie, nie chce Godzin. Nie podobają mi się. A napewno nie chcę tych promocyjnych pakietów. Po drugie SMSy sa droższe w Godzinach i mniej minut w ramach DWiW bym miał w Godziny180 niż w NP165. NowyPlus mi całkiem odpowiada ;) są przynajmniej pakiety obniżające koszty i pewność że mi nie zabiorą DWiW.

To chyba widzę przywrócili ten Rabat na Abonament w NP jako ofertę na Sierpień...no no. Bo z tego co wiem to go wycofali ;-)

Obrazek

#93000  autor: mardall
 07 sie 2006, 18:33
Myslisz że Plus może zrobić bandycki numer i wycofać się znienacka z tych pakietów? A dlaczego w Twojej ofercie przedłużeniowej była N70 i 6280 a w mojej nie???

#93001  autor: D@rio
 07 sie 2006, 18:40
mardall pisze:Myslisz że Plus może zrobić bandycki numer i wycofać się znienacka z tych pakietów? A dlaczego w Twojej ofercie przedłużeniowej była N70 i 6280 a w mojej nie???
Wiesz - odpowiem tak. Wszystko jest możliwe. Te pakiety, fakt..nie są najgorsze. Ale są promocyjne. A jakiś musi być powód że one są promocyjne. A z drugiej strony jak patrzę jak wycofali teraz SMS za 1gr. w post-paid to nie ździwiło mnie to. Patrząc na specyficzną "promocję" TakTak-a to kto wie. A ja poprostu wole spać spokojnie, pozatym NowyPlus tak jak powiedziałem - mi odpowiada, stawki też są OK jak dla mnie ;-)

W kwestii drugiego pytania...
Bo inne jest PWA dla biznesu a inne dla klienta indywidualnego. Te telefony są dostępne tylko dla klientów biznesowych póki co w Plusie.

Obrazek

#93005  autor: mardall
 07 sie 2006, 18:46
Myślałem że masz zwykłego NP a teraz przechodzisz na biznes...wszystko już jasne ;-) Ja ciągle czekam co Plus zaproponuje zamiast tych pakietów smsowych...i drżę o pakiet mmsów ;-)

#93008  autor: Rokko
 07 sie 2006, 18:52
No to jakiś pozytyw tego naszego Plusa jest.Patrząc na małą "drogę krzyzową" D@ria pewne rzeczy w Plusie idzie wywalczyć. A tak z ciekawości jak wygląda kwestia pozostania w sieci u innych operatorów?bo co do plusa można by to w ładny skrypt zebrać:) Właściwie D@rio może sie zastanowisz nad napisaniem książki;)

#93010  autor: mardall
 07 sie 2006, 18:55
Rokko - bo D@rio to "szczególny" przypadek ;-))) w innych sieciach pewnie jest podobnie...

#93023  autor: D@rio
 07 sie 2006, 19:29
mardall pisze:Rokko - bo D@rio to "szczególny" przypadek ;-))) w innych sieciach pewnie jest podobnie...
Nie no. Ja poprostu miałem argumenty. Tutaj nie mogę powiedzieć że "udało mi się". Sukces w negocjacjach zawdzięczam tylko dzięki swojemu uporowi. Z drugiej strony klient w sieci od X lat, z niemałymi rachunkami a więc to już coś znaczy. Poprostu tylko dlatego że non stop "tuptałem" wokół tej oferty dla siebie to udało mi się coś wywalczyć. Ale tak jak mówię, miałem argumenty i poparcie. Tutaj teraz mi DOPL łaski nie zrobił. To że udało mi się wywalczyć taką ofertę to zawdzięczam Dyrektorowi Regionalnemu o/Lublin który przekazał sprawę Dyrektorowi Departamentu Reklamacji (tym Panom chylę czoła i jestem wobec Nich zobowiązany za pomoc ;-) ) i dopiero tam poszła "mobilizacja". DOPL tylko realizował to, co Departament Reklamacji rozkazał tj. przygotował oferte i tyle (pewnie dlatego ta babka dziś się tak gmatwała i broniła się jak mogła aby nie doszło do rozmowy o tej ofercie indywidualnej). DOPL ją miał przedstawić tak naprawdę klientowi i jeśli klient wyrazi wole zrealizować wprowadzając do systemu i aktywując na koncie. A czy oferta jest dobra? Ja uważam że jak na Plusa jest bardzo dobra i cieszę się że brak DWiW zrekompensowali mi ceną telefonu ;-) bo gdybym chciał zrobić standardowe PWA to cenę 99zł. netto mam dopiero w BiznesKlasa300 ;) (w poprzednich postach napisałem jak wygląda standardowe PWA dla mojego numeru) a więc zjechali mi z ceną o dwa progi cenowe...bo mam NowegoPlusa165 ;-) Wniosek z tego taki że z Plusem się idzie dogadać i wywalczyć ofertę indywidualną tylko trzeba wiedzieć gdzie zapukać, mieć dużo nerwów i cierpliwości zarazem oraz dość mocne argumenty i posługiwać się odpowiednim, biznesowym i kulturalnym językiem w negocjach ;-)

mardall: ja nie przechodzę na biznes. Ja Biznes jestem od początku. Tyle że akurat na tej jednej aktywacji mam NowegoPlusa165 ;-)

Rokko: książkę to może za duże słowo ;) ale jakiś parostronicowy felieton dałoby radę z mojej sprawy wyciągnąć ;-) zresztą...tak naprawdę wszystko jest do przeczytania tutaj, w kilkunastu postach dość starannie jest opisane to, o co walczyłem i jakie poszczególne etapy negocjacji przechodziłem ;) fakt...taka mała "droga krzyżowa" hehe ;) ale opłacało się...

W sumie zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Zauważyłem że Plus to już tak często ma że się 'budzi' na końcu. Tym razem też tak było. Nawet niektórzy moi znajomi z branży mówią że Plus to się zawsze budzi "z ręka w nocniku" ale jak się obudzi to zawsze zaskakuje pozytywnie ;) cieszę się że tym razem nie było za późno bo pozostał im tylko jeden dzień i numer by wygasł a sprawa została zapomniana - zakończona.

Tak naprawdę gdyby nie to, że ta kobieta wtedy, w rozmowie z 5Plus zaczęła temat mojego przedłużenia umowy i gdyby nie wysłała wiadomości do tej kobiety z prośbą o kontakt ze mną (to ta co wpisała komentarz o braku kontaktu z klientem z dn. 1 Sierpnia) co się rzekomo miała zająć moją sprawą i zajmowała to pewnie nic by z tego nie było a numer by normalnie wygasł...ale jak widać - jak to w życiu. Czasem sprawy się dobrze kończą i "wil syty" i "owca cała" ;-)

Obrazek

#93102  autor: maly
 08 sie 2006, 09:17
Witam

Też konczy mi sie umowa i bacznie "obserwowałem" to co piszecie zeby wiedziec jak sie zachować w stosunku do plusa:), W kazdym razie ostatnio zadzowniłem do BOK-a i zapytałem co mi przysługuje w związku z przedłużeniem umowy. Babka chyba wogóle nie wiedziala gdzie pracuje bo powiedziała ze dla mnie jedyną ofertą jest wymiana aparatu i podała przykładowe ceny aparatu K750 za 600zł, a W810i za 800 :)). Mam taryfe godziny 55, a wczesniej miałem chyba NP85. Powiedziałęm jej ze chyba sobie ze mnie zartuje i jak tak to nie bede przedłużał umowy. Zaraz przełączyła mnie do działu lojalnościowego i tam zapytali co by mnie interesowało. Ja powiedziałem ze np. obniżenie abonamentu, a ona ze nie mam problemu. Powiedziała ze mogą mi obniżyć abonament o 50% i bede płacił 27,50zl i jakiś pakiet minut na 3 miesiące ale nie pamiętam jaki. Jutro mamją mi to przysłać. Po tym co czytałem wcześniej nie miałem duzej nadzieji na cos dobrego, ale jestem z tej oferty zadowolony. Umowa na 12 miesięcy.
Pozdrawiam

#93103  autor: mardall
 08 sie 2006, 09:23
Mały - cieszy to że Ty sie cieszysz ;-) Ciekawe dlaczego Ty również dostałeś rabat w Godzinach a ja nie? A ten pakiet to 3x15 minut za szybkie odesłanie podpisanej umowy

#93130  autor: D@rio
 08 sie 2006, 11:43
Słuchajcie, a ja mam nowe rewelacje z dnia dzisiejszego...hehe.

Wczoraj byłem u dealer'a złożyć wniosek o wycofanie rezygnacji. Wniosek złożyłem, dealer przyjął po czym przesłał go do firmy fax'em. No i wszystko fajnie. Dzisiaj obudziłem się w nocy ok. 02:30 a tu patrze - zasięgu nie ma. Dobra, nie przejąłem się bo to noc to sobie pomyślałem że może BTS-a aktualizują abo gdzieś tam grzebią w sieci pozatym byłem zaspany to aż tak mi mózg nie pracował. Ale wstaje rano, ok. 09:00 patrze, znowu nie ma sieci. Hehe. Resetuje telefon (wyłączam i włączam ponownie) a tu komunikat "nie można zarejestrować karty SIM". Myślę sobie no to ładnie - deaktywywowali karte. No to dobrze że miałem przy sobie drugi telefon, simplusa to odrazu telefon do DOK'u a później do DOPL'u do tej babeczki. Zdam relację jak sie dalej potoczy. Narazie sprawa trwa ;)

UPDATE:
No już sprawa zakończona. Przywrócono mi numerek i przyznano się do błedu iż nastąpił błąd operacji i że błędnie przeprowadzono mi deaktywację mimo wniosku wycofującego rezygnacje. W sumie zajęło im to 4h. Nawet krótko. No to w sumie wszystko wróciło do normy tyle iż zresetowały się ustawienia poczty głosowej ;) W sumie sprawa oparła się o reklamacje w trybie expressowym. No to Nokia N70 dojdzie do mnie w piątek między godziną 17:00 - 20:00 ;) ajajaj...zacznie się wielkie testowanie ;)

Obrazek

#93173  autor: D@rio
 08 sie 2006, 13:02
mardall pisze:Mały - cieszy to że Ty sie cieszysz ;-) Ciekawe dlaczego Ty również dostałeś rabat w Godzinach a ja nie? A ten pakiet to 3x15 minut za szybkie odesłanie podpisanej umowy
mardall: zadzwoń, spróboj ;) może Ci się uda...

Obrazek
  • Strona 14 z 147
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 147
  • 1
  • 12
  • 13