YttyXXU pisze:Czy komuś udało się uruchomić volte na sm-g920f S6 z nowym xeo w Orange?
Pisałem o tym parę dni temu w tym wątku. Przez weekend miałem ten telefon z tym softem, zarówno VoLTE jak i VoWiFi Orange działało bez problemu.
YttyXXU pisze:
U mnie teoretycznie opcja się pojawia się znika po pierwszymb podłączeniu do LTE.
Jeśli nie pomógł restart telefonu, to masz nieaktywną lub wadliwie aktywowaną usługę u operatora. Miałem to samo na jednej z kart prepaid. I uwaga: dopiero po drugim zgłoszeniu do BOK aktywowali ją poprawnie. Po pierwszym zgłoszeniu mimo informacji, że ją aktywowali, VoLTE nadal nie działało.
YttyXXU pisze:
Bok twierdzi że stockowy S6 nie jest na liście obsługiwanych urządzeń...
Olej to, oni w BOK-u nie mają o takich sprawach pojęcia. Kiedyś przez ponad rok twierdzili, że HD Voice w 2G działa tylko na Lumiach i na dodatek tylko na niektórych.
W zgłoszeniu do BOK napisz, że prosisz o poprawną aktywację usługi VoLTE na Twoim numerze, że karta sprawdzana była w telefonie Galaxy S7 z oprogramowaniem Orange i VoLTE nie działało, a z inną kartą Orange w tym samym telefonie VoLTE działa bez problemu.