Konfigurację MMS chyba ręcznie wysyłają. Dzisiaj przyszła. Już nawet nie pamiętam czy ją w końcu zamówiłem. Prawie 3 tygodnie temu był post na FB o tym.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Co to znaczy, ze można mieć do 5 pakietów jednocześnie? Przecież to jest bez sensu? W jakim celu, włączać wcześniej kolejny pakiet? Ten punkt nie ma zastosowania do przywrócenia pełnej prędkości
To ja tylko dodam abyście uważali na aktywacje tych samych pakietów.
Mając aktywny no limit rozmowy, kod na ponowne włączenie no limit rozmowy działa, aktywujecie kolejny pakiet (ważność 30dni) a stary przepada w czarnej dziurze.
I adres do eboku taki sam jak w aero: https://moje.a2mobile.pl/
Mając aktywny no limit rozmowy, kod na ponowne włączenie no limit rozmowy działa, aktywujecie kolejny pakiet (ważność 30dni) a stary przepada w czarnej dziurze.
I adres do eboku taki sam jak w aero: https://moje.a2mobile.pl/
Dzwoniłem dzisiaj do BOK w tej sprawie. Nie kumata dziewczyna kazala screeny wysyłać ze speedtesta. Upload Sprawdzany w 5 różnych miastach, zawszemasz 0.5 Mb. Komis naprawili problem?
Ale po kiego aktywować cokolwiek skoro te pakiety są - zdaje się - cykliczne?
Kod dodany do książki telefoniczej ot na wypadek gdybym zapomniał zasilić konto (potrzebuje tylko rozmów, nie mam smartfona)
Źle wybrałem numer i kupiłem drugi taki sam pakiet mając już jeden aktywny
Źle wybrałem numer i kupiłem drugi taki sam pakiet mając już jeden aktywny

trecik
Bez sensu, włączam za 19,90 zł wszystko bez limitów i co mnie limit 5 pakietów jakiś interesuje?
Myślałem, że tylko 5 razy, można skorzystać z promocyjnych pakietów, nie straszcie już ludzie.
Bez sensu, włączam za 19,90 zł wszystko bez limitów i co mnie limit 5 pakietów jakiś interesuje?
Myślałem, że tylko 5 razy, można skorzystać z promocyjnych pakietów, nie straszcie już ludzie.

No właśnie, ja też nie za bardzo rozumiem dla kogo jest to ograniczenie. Zamiast negatywnego, to jest ono raczej POZYTYWNE.
Nie tyczy się bowiem także resetowania licznika neta. A tyczy się chyba tylko osób takich jak poziom, aby sobie za wiele środków nie straciły poprzez mniej lub bardziej przypadkowe wykupywanie (bez sensu zresztą) pakietów. Generalnie ja bym to ograniczył nawet do 2 takich samych jednocześnie zamiast 5 ogólnie. Bo czasami, może się przydać zmiana daty.
Nie tyczy się bowiem także resetowania licznika neta. A tyczy się chyba tylko osób takich jak poziom, aby sobie za wiele środków nie straciły poprzez mniej lub bardziej przypadkowe wykupywanie (bez sensu zresztą) pakietów. Generalnie ja bym to ograniczył nawet do 2 takich samych jednocześnie zamiast 5 ogólnie. Bo czasami, może się przydać zmiana daty.
Ja wysłałem maila dwa tygodnie temu i nie odpisali. To jest jakaś proteza sieci komórkowej, nie polecam.
Myślałem, że to ja długo czekam bo wysłałem tydzień temu. 

Chyba trzeba uciekac do plush. Nie da sie z a2 jakos kodem przejść? Tylko tradycyjne przenoszenie mnie czeka? W sumie porównywalna oferta, cenowo tez. I teleprzelew działa i 5 doładowanie za free.
A taka wspaniała oferta miała być NL..
A tu progi prędkości i jeszcze lejek ...
Do tego "czarna dziura" pakietów jeśli nie trzyma się 30 dni...
Normalnie rewelacja ale cóż cena swoje zdradziła...
A tu progi prędkości i jeszcze lejek ...
Do tego "czarna dziura" pakietów jeśli nie trzyma się 30 dni...
Normalnie rewelacja ale cóż cena swoje zdradziła...
To inny operator, więc tak, czeka Cię cała procedura przeniesienia.michal198 pisze:Chyba trzeba uciekac do plush. Nie da sie z a2 jakos kodem przejść? Tylko tradycyjne przenoszenie mnie czeka?
Moze mi ktos przesłać screena lub ustawienia apn do mms? Net działa ale mmsy nie mimo ustawienia wg podanych informacji z fejsbuka a2mobile. Musze ustawić ręcznie bo iuni u2 to dla operatorów egzotyka.
A to ma już działać czy jest w trakcie budowy?poziom pisze:I adres do eboku taki sam jak w aero: https://moje.a2mobile.pl/
GPGPGP pisze:Moze mi ktos przesłać screena lub ustawienia apn do mms? Net działa ale mmsy nie mimo ustawienia wg podanych informacji z fejsbuka a2mobile. Musze ustawić ręcznie bo iuni u2 to dla operatorów egzotyka.
Czy w ofercie są MMSy?
Tak, cena 1MMSa zgodnie z cennikiem to 0,18zł, natomiast w pakietach SMS są wymienne 1:1 na MMSy.
Konfiguracja dla MMS:
Punkt dostępu (APN): a2mms
Uwierzytelnianie: brak
Nazwa: brak
Hasło: brak
MMSC: http://mms.aero2.pl:8002
Proxy dla MMS: 212.2.96.16
Port MMS: 8080
Odbiór MMSów w roamingu: automatyczny
Typ APN: mms
Ostatnio zmieniony 03 maja 2017, 20:24 przez zwariowany.kurczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze co do MMSów to musisz prawie na pewno w APN do internetu dopisać w Typ APN - default
Podobne ograniczenie było w innej ofercie Aero2 - mam na myśli "Pakiety Wysokich Lotów" (pakiety transferu danych), które mogły być uruchamiane na kartach BDI. Sumowały się, można było je kupować na zapas, ustawiać w kolejkę, ale w dowolnej chwili można było mieć tylko 5.Blank pisze:Co to znaczy, ze można mieć do 5 pakietów jednocześnie? Przecież to jest bez sensu? W jakim celu, włączać wcześniej kolejny pakiet? Ten punkt nie ma zastosowania do przywrócenia pełnej prędkości
Może to jest związane z jakimiś aspektami technicznymi - może ograniczenia/ustawienia platformy bilingowej? Tak "gdybam".
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
Klęska urodzaju w a2 i brak starterów MNP? Dziś oto przywieziono dokumenty do MNP, załączono takie pięknie zaklejone startery, z przydzielonym numerem z puli 720 794 xxx, karta sim zachowuje się standardowo - nie loguje się do sieci do czasu przeniesienia.
https://zapodaj.net/e7b9bb636742d.jpg.html
https://zapodaj.net/e7b9bb636742d.jpg.html
zwariowany.kurczak
Z tą klęską urodzaju bym nie przesadzał, po prostu nie spodziewali się aż takiego zainteresowania, a że dali inny starter to bez znaczenia i tak numer ci przeniosą, nie czepiałbym się takich drobnych wad.
Z tą klęską urodzaju bym nie przesadzał, po prostu nie spodziewali się aż takiego zainteresowania, a że dali inny starter to bez znaczenia i tak numer ci przeniosą, nie czepiałbym się takich drobnych wad.