kowal2200 pisze:Informujemy, ze 31.03.2017 zakonczy sie Wi-Fi Calling - Test V. Dziekujemy za Twoja pomoc. Juz w kwietniu rozpoczynamy test nowej aplikacji. Szczegoly przeslemy w pierwszych dniach kwietnia. Plus
Patryk7588 pisze:Też dostałem SMSa ale mój kończył się na zdaniu "Dziękujemy za twoją pomoc".
Uczestniczyłem tylko w pierwszej edycji testów.
Czemu Plus brnię w apkę?! Rozumiem rozwiązanie przez aplikację jako uzupełnienie natywnego WiFi Calling ale sama apka to jakaś ślepa uliczka. Ani to fajne, ani to wygodne, ani nie ma wszystkiego w jednym miejscu. Plus daje mi kolejny powód po braku oficjalnego wsparcia dla Apple bym nie myślał o nich poważnie jako konkurencji dla innych opów.
tomi81 pisze:Po kilku dniach używania VoLTE w Orange na IP7 Plus mam parę spostrzeżeń:
1. O ile mamy faktycznie dobry zasięg LTE jakość jest super
2. Schody zaczynaja się przy słabym LTE i spadku do 3G - tu jest czysta loteria - raz czas połączenia leci dalej zaś rozmówcy otrzymują komunikat "wybrano błędny numer, rozłącz się"; dwa - następuje przerwanie połączenia; trzy - mamy kilka - kilkanaście sekund ciszy po czym słyszymy rozmówcę.
Hmm, u mnie na terenie Wawy działa to w miarę. Choć przy słabszym sygnale LTE faktycznie jest loteria - zrzut do 3G (to najlepsza i najbardziej optymistyczna opcja), zrzut 2G (nie jest źle bo S7 wspiera HD Voice w 2G), rozłączenie połączenia. Ostatnia opcja zdarza mi się natomiast w miejscu gdzie w ogóle jest kłopot z jakimkolwiek sygnałem N! a nie tylko LTE także traktuję to raczej jako dziurę w zasięgu a nie bug usługi.
Faktem jest jednak, że L800 na każdej stacji N! musi i powinno być bo po pierwsze zapewni najlepsza możliwą technologię do transmisji danych a po drugie ze względu na VoLTE.
Remington pisze:liczę też na to, że na imprezach masowych nie będzie się sieć tak zapychać jak 3G.
Miałem właśnie napisać, że jest trzeci powód by korzystać z WiFi Calling (po podróży za granicę i miejscu ze słabym lub brakiem sygnału sieci a z łączem stacjonarmym). W miejscach gdzie jest dużo ludzi a jest dobra sieć -> np: stadion Legii itp. i sieć Ericssona na całym stadionie. Mogą być problemy z połączeniami przez 3G a może i 4G. A po WiFi może przejść.