• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #918657  autor: RoWiKxPompa
 31 mar 2017, 17:37
Witam. Mam taki problem dokonałem cesji mojego numeru z mamy na tatę ponieważ chcę przenieść numer do innego operatora, u którego na tatę mam bardzo atrakcyjną ofertę. W tym celu dokonałem cesji i dostałem pismo z orange, że zostało na abonenta nałożone dodatkowe 12 opłat w wysokości miesięcznego abonamentu czyli około 50zł. Ja się pytam z jakiej okazji takie opłaty zostały naliczone. Do końca umowy zostały mi 2 miesiące a tu takie coś. Ktoś miał podobnie?
 #918928  autor: Symulant
 03 kwie 2017, 07:17
RoWiKxPompa pisze:.... i dostałem pismo z orange, że zostało na abonenta nałożone dodatkowe 12 opłat w wysokości miesięcznego abonamentu czyli około 50zł....
Czy w tym piśmie jest podstawa naliczenia takiej a nie innej kwoty? Np punkt z regulaminu świadczenia usług czy jakikolwiek punkt z umowy itp?
Z tego co piszesz nie tak łatwo wywnioskować.
 #918959  autor: bora1410
 03 kwie 2017, 12:00
A to nie jest tak że kara za zerwanie umowy jest wyższa niż byś miał zapłacić te pełne 24 miesięczne abonamenty? U mnie w Orange mam abonament ok. 90 zł, a jeśli bym od razu zrezygnował to wtedy kara umowna ok. 4800 zł. Jak łatwo policzyć że lepiej by się opłacało opłacenie tych pełnych abonamentów przez cała umowę niż rezygnować w trakcie trwania umowy.
Zobacz sobie umowę swoją i poczytaj o karach za zerwanie umowy przed czasem.