• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #896075  autor: WellDone
 17 lis 2016, 22:41
Cześć,

Po ponad 7 latach z iphonem postanowiłem spróbować konkurencji. Poszukuje telefonu przede wszystkim doskonale wykonanego, ta cecha głównie przemawiała zawsze za jabłkiem. Dodatkowo zależy mi na dość kompaktowych wymiarach 4,7 do 5,2 cala. Kolejna sprawa to dobry aparat i bateria na dzień pracy. Budżet do 3,5k.

Pozdrawiam
 #896097  autor: maniek0071
 17 lis 2016, 23:55
Albo S7 choć jak dla mnie nie udało się i po miesiącu wróciłem do 6S a obecnie 7 albo czekaj na S8 niczym innym nie ma co sobie głowy zawracać. Zaraz pewnie będzie milion postów że jakieś Xiaomi Mix czy inne LETV DOGEE MEIZU czy inne badziewie.
 #896099  autor: WellDone
 18 lis 2016, 00:32
Galaxy s8 kupię i tak :) Potzebuje coś na teraz do tego czasu:) A może HTC 10?
 #896366  autor: ManiacGSM
 19 lis 2016, 23:28
No jak bym miał taki budżet to HTC 10 brałbym bez zastanowienia. Ewentualnie jak nie boisz się ''chińczyków'' to Xiaomi.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #896399  autor: Xy
 20 lis 2016, 11:23
maniek0071 pisze:Zaraz pewnie będzie milion postów że jakieś Xiaomi Mix czy inne LETV DOGEE MEIZU czy inne badziewie.
I tego spodziewałem się wchodząc w ten temat. Ktoś przesiada się z iPhone i zaraz setka postów jakie to Ksjaomi czy LeEco są zajeiste. Nie, nie są. Póki co są zwykłym badziewiem i niczym więcej.

Co do tematu: Galaxy S7. Albo niebawem Galaxy S8.
Nie wiem jak z wykonaniem ale np. taki A5 (6) jest zrobiony mega dobrze. Przy nim mój HTC wygląda jak zabawka... :-(

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #896403  autor: cyanoone
 20 lis 2016, 12:04
Ja bym mimo wszystko polecał Xiaomi. Skoro masz iPhone to szybko się przyzwyczaisz :)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #896467  autor: ManiacGSM
 20 lis 2016, 22:58
Ehh... :smt004 Tego się można było spodziewać. Ogólnie to większość ludzi jeśli słyszy słowo android to tylko Samsung. -samsung wywala mnóstwo pieniędzy na marketing i reklamę.
I wcale nie twierdzę ,że Samsung jest zły.

Tym tropem od niedawna dopiero podąża Huawei.
Jak znajomy zobaczył mój low-end''owy Huawei w ręce to pierwsze pytanie brzmiało coś w stylu -co to za shit.

Tak jak napisałem ludzie boją się tego czego nie znają czyli chińczyków. A Xiaomi to chyba jedyna marka godna zainteresowania -z tych nieznanych.

Gdyby większość marek miało taki nakład kasy w TV, gazetach i stronach fachowych to było by więcej konkurencji dla Samsunga.

Musicie też moje drogie dzieci wiedzieć ,że samsung wypuszczał kiedyś na rynek kilka?/kilkanaście?/kilkadziesiąt? modeli z androidem, których nie dało się używać. :twisted:

Więc proponuję trochę poczytać na temat innych marek. Oczywiście nie jestem fanem jednej marki , którą będę zachwalać na siłę. Chociaż po opisie widzę trochę ,że kolega już chyba podjął decyzję.

A jeśli już tak na prawdę nie chcesz tych ''chińczyków'' to może LG lub HTC ? ? ? zamiast Samsunga.

#896474  autor: maniek0071
 20 lis 2016, 23:25
W czym oprócz ceny i benchmarków Xiaomi może konkurować z Samsungiem czy Apple ?
Na pewno nie wsparciem, serwisem czy aparatem.

Nie skreślam xiaomi bo samsung też od czegoś zaczynał i na początku był egoztykiem u nas w kraju gdy królowały Nokie Motorole oraz Siemensy - przeżył wszystkich kto by te 15 lat temu o tym pomyślał :)
 #896490  autor: Xy
 21 lis 2016, 08:52
Nie miałem nigdy Xiaomi. Ale miałem Sony, HTC i kilka Samsungów. Teraz polecę ignorancją ale nie wydaje mi się aby taki Xiaomi był lepiej wykonany niż Samsung. Przynajmniej na dzień dzisiejszy. Galaxy S4 przez dwa lata wykonywał loty na posadzkę, spadał ze schodów, pływał, był przydeptywany i otrzymywał inne atrakcje. Zamordowało go dopiero konkretne pacnięcie z dużej wysokości idealnie na płasko ekranem w kafelki w sklepie. Czy tyle zdarzeń wytrzyma inny telefon? Moja Nokia Lumia padła po lekkim upadku z fotela na panele. Ekran powiedział "pa pa" i po zabawie... Sony (Xperia S) po dziś dzień działa i ma się dobrze. Minus za porysowany ekranik ale po czterech latach ma prawo.
W temacie S. dodam, że przez dwa lata mimo zapchania śmieciami, aplikacjami, fotkami, filmikami i innymi plikami urządzenie dalej chodziło tak szybko jak po wyjęciu z pudełka.
Nie twierdzę, że Xiaomi to shit. Być może jest to dobre urządzenie ale mimo wszystko wstrzymałbym się jeszcze z wydaniem pieniążków na telefon tej marki. Z resztą skoro jestem bardzo zadowolony z Samsunga to czy warto brać coś nieznanego?
Aha, HTC jakoś mnie rozczarował. Nie jakością softu ale materiałami i wykonaniem.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #896613  autor: motov3
 21 lis 2016, 22:12
Ewentualnie mozna rozwazyc Samsunga Galaxy A3 2016. 4.7 cala , bardzo dobry, swietnie wykonany smartfon.

Obrazek
 #896624  autor: cyanoone
 21 lis 2016, 23:29
maniek0071 pisze:W czym oprócz ceny i benchmarków Xiaomi może konkurować z Samsungiem czy Apple ?
Wsparcie - jest (Mi2 wydany w 2011 nadal ma aktualizacje) serwis w przypadku zakupu w Polsce z oficjalnej dystrybucji jest. Aparat jest kwestią gustu. W Xkom/Media Expert można sobie pomacać jeśli mają w danym salonie na stanie. :)

#896651  autor: maniek0071
 22 lis 2016, 09:38
cyanoone pisze:
maniek0071 pisze:W czym oprócz ceny i benchmarków Xiaomi może konkurować z Samsungiem czy Apple ?
Wsparcie - jest (Mi2 wydany w 2011 nadal ma aktualizacje) serwis w przypadku zakupu w Polsce z oficjalnej dystrybucji jest. Aparat jest kwestią gustu. W Xkom/Media Expert można sobie pomacać jeśli mają w danym salonie na stanie. :)
Wsparcie to mi chodziło o wsparcie producenta dla użytkownika a nie co 2 tygodnie wydawany nic nie wnoszący nowy rom.

Jakie xiaomi ma wsparcie - można zadzwonić na infolinię i coś wyjaśnić dopytać ? Przecież oni ledwo co mają stronę internetową. Jakieś dodatkowe usługi typu własny sklep z aplikacjami chmury itp oferuje. W chinach tak u nas nie sądzę.
 #896778  autor: cyanoone
 22 lis 2016, 22:34
maniek0071 pisze:co 2 tygodnie wydawany nic nie wnoszący nowy rom.
Można aktualizować z dłuższymi przerwami.
maniek0071 pisze:Jakie xiaomi ma wsparcie - można zadzwonić na infolinię i coś wyjaśnić dopytać ?
Zawsze można do Acida zadzwonić (MIUIPolska) :P
maniek0071 pisze: Jakieś dodatkowe usługi typu własny sklep z aplikacjami chmury itp oferuje.
W Polsce standardowo dla Androida - produkty Google. Jest jakotaka chmura na backup i synchronizację od Xiaomi, korzystam i działa ok :)

#896803  autor: ManiacGSM
 23 lis 2016, 01:23
cyanoone pisze:
maniek0071 pisze:Jakie xiaomi ma wsparcie - można zadzwonić na infolinię i coś wyjaśnić dopytać ?
maniek0071 pisze: Jakieś dodatkowe usługi typu własny sklep z aplikacjami chmury itp oferuje.
W Polsce standardowo dla Androida - produkty Google. Jest jakotaka chmura na backup i synchronizację od Xiaomi, korzystam i działa ok :)
Dla mnie Xiaomi Mi4c -to ''must have'' który kiedyś będę mieć. -Może i plastik , który nie ma szans konkurować z desingiem Galaxy s6, lub s7 ,ale też ma szybkie ładowanie, w miarę dobrą paletę w robieniu fotek , i po ostatnich aktualizacjach ''które nic nie wnoszą'' ma 4K -dla mega sympatyków nowych technologii.

#896818  autor: maniek0071
 23 lis 2016, 08:48
ManiacGSM pisze:
cyanoone pisze:
Dla mnie Xiaomi Mi4c -to ''must have'' który kiedyś będę mieć. -Może i plastik , który nie ma szans konkurować z desingiem Galaxy s6, lub s7 ,ale też ma szybkie ładowanie, w miarę dobrą paletę w robieniu fotek , i po ostatnich aktualizacjach ''które nic nie wnoszą'' ma 4K -dla mega sympatyków nowych technologii.
A jak któregoś dnia wyjdzie Xiaomi Pay to podpiąłbyś kartę do ich konta ?
 #896826  autor: ManiacGSM
 23 lis 2016, 09:49
Ogólnie to temat zmierza już w złym kierunku, i chyba nie wiem o co Ci chodzi.
Ale skoro zadałeś takie pytanie-to odpowiem- nie, nie podpiął bym .

#896848  autor: WellDone
 23 lis 2016, 13:59
Dlaczego w każdym temacie z zapytaniem o produkt premium musi ropocząć się dyskusja, że najlepiej kupić chińczyka...

Jak jakiś czas temu pytałem na pewnym forum motoryzacyjnym o pomoc w kwestii wyboru Audi A6 vs Mercedes E to skończyło się na tym, że po co przepłacać i lepiej wziąć Skodę...
 #896894  autor: f0ku5
 23 lis 2016, 22:27
Bo większość ludzi nie stać na produkt premium i dlatego odradza. Brutalne, ale prawdziwe.
 #896924  autor: ManiacGSM
 24 lis 2016, 06:09
WellDone pisze:Dlaczego w każdym temacie z zapytaniem o produkt premium musi ropocząć się dyskusja, że najlepiej kupić chińczyka...

Jak jakiś czas temu pytałem na pewnym forum motoryzacyjnym o pomoc w kwestii wyboru Audi A6 vs Mercedes E to skończyło się na tym, że po co przepłacać i lepiej wziąć Skodę...
No to proponuję zamknąć temat. Jeśli nie chińczyki to jedynie Galaxy s6 lub s7 (być może wersja EDGE?), ewentualnie NOTE 4 lub 5? -to już zostaje w kwestii gustu autora postu. Pytać użytkowników którzy mają już ten sprzęt w rękach, czytać w googlach recenzje, oglądać filmiki na youtube -(testy, recenzje) i chyba to tyle.
No aaaa.. jeśli nie samsung to HTC lub LG, lub kolejna wersja iPhone.