• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #88143  autor: patyk
 24 lip 2006, 21:12
Jak myślicie czy Orange przygotuje coś na swoje pierwsze urodziny ? :D

Idea - Łączy z ludźmi !

#88144  autor: D@rio
 24 lip 2006, 21:14
nic nie przygotuje...

Obrazek

#88148  autor: kallafior
 24 lip 2006, 21:18
przygotuje wielkie g....o :smt011

a tak naprawdę to na kiedy to wypada ?

Obrazek
Obrazek

#88150  autor: patyk
 24 lip 2006, 21:18
z tego co pamietam to chyba polowa wrzesnia ...

Idea - Łączy z ludźmi !
 #88161  autor: cesarz
 24 lip 2006, 22:08
patyk pisze:Jak myślicie czy Orange przygotuje coś na swoje pierwsze urodziny ? :D
Na jesien tylko P4 moze ich zmobilizowac. Oferty na lato sie skonczyly .

#88165  autor: kameT
 24 lip 2006, 22:14
Myślę, że obniży cenę jednego telefonu :shock:
I zrobi porządną reklamą! LOL!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#88167  autor: patyk
 24 lip 2006, 22:16
Ja uwazam ze cos zrobi ale to bedzie raczej duzo szumu i nic wiecej, ale i tak znajac zycie swietnie sie sprzeda :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88237  autor: uśmiechnięty
 25 lip 2006, 01:51
Ha! Orange i coś zrobi? - Jasne... :|
Może coś zrobi, ale na pewno nic sensownego.

Jeśli chodzi o najtańsze telefony w abonamencie, to polecam Erę.

Patrząc na ceny poszczególnych telefonów w orange'owskich abonamentach, wiele razy jest tak, że bardziej opłaca kupić sobie telefon na kartę.

Przykładowo: Nokia 6230i (przedział abonamentowy od 66 do 90 zł) - 699 zł.
Czyż to nie jest żałosne? :evil:

#88252  autor: Rydels
 25 lip 2006, 08:12
Podobnie jak inni uwazam,ze cos napewno przygotuje ale raczej nic sensownego i wartego uwagi.
W jakis sposob musza zaakcentowac roczna obecnosc na rynku polskim. Jesli tego nie zrobia, bedzie to oznaczac,ze nie maja specow od marketingu lub na tych stolkach siedza siakies totalne matolki :P
Z drugiej strony mysle ze dla wiekszosci ludzi bedzie to tylko i wylacznie przypomienie pamietnej daty kiedy to z zajefajnej sieci zrobil sie max syf...a szkoda... :(

#88471  autor: Osk92
 25 lip 2006, 20:54
Jednogłośnie podpisuję się pod tym co napisali inno :wink: Syfiasty Orange zrobił właśnie bonusy dla Go:!: i chyba to starczy... może dadzą nowy telefon :roll:

#88576  autor: D@rio
 26 lip 2006, 08:12
Rydels pisze:
Osk92 pisze:... może dadzą nowy telefon :roll:
Taaaa jakis syfiasty i za koszmarnie duze pieniadze :evil:
Ee..no...nie narzekajcie tak na te telefony. Naprawdę się czasem coś da ciekawego wybrać w świetnej cenie. Dla przykładu podam: Nokia 6280 w OrangePremium200 1zł. Co, źle? Moim zdaniem świetna cena jak za taki telefon i taką opcję taryfową, z tyloma dodatkami i przywilejami. To już Era w Taryfie NowyKomfortVIP gdzie abonament jest 300zł. za ten telefeon woła 199zł...

Obrazek

#88703  autor: PeGaS
 26 lip 2006, 14:35
Rydels pisze:bedzie to oznaczac,ze nie maja specow od marketingu lub na tych stolkach siedza siakies totalne matolki :P
Akurat, marketing w Pomarańczy sprawdza się rewelacyjnie...

http://kochajzycie.pl

#88704  autor: Rydels
 26 lip 2006, 14:38
PeGaS pisze: Akurat, marketing w Pomarańczy sprawdza się rewelacyjnie...
Taaaaa z ktorej strony :?: :?: :roll:
D@rio,powiedz kogo stac na takie taryfy :?: No chyba ze to byla ironia :?:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#88705  autor: D@rio
 26 lip 2006, 14:43
Rydels pisze:
PeGaS pisze: Akurat, marketing w Pomarańczy sprawdza się rewelacyjnie...
Taaaaa z ktorej strony :?: :?: :roll:
D@rio,powiedz kogo stac na takie taryfy :?: No chyba ze to byla ironia :?:
Mnie stać. Nie chcę się chwalić ale teraz obecnie mam NowegoPlusa165 i jeszcze potrafię wydzwonić jakieś 70 PLN poza abonament - poprostu intensywnie korzystam z telefonu. I wbrew pozorom troszkę ludzi stać i wierz mi że takich klientów wcale nie jest taka garstka. Fakt, to że dużo ludzi płaci rachunki do. 80zł. to jednak klientów ktorzy płacą troszkę więcej też jest troszkę. Zwłąszcza jeśli to są firmy. Tak jak ja, ja chcę wziąśc OrangePremium na firmę ale nigdzie nie ma Nokii 6280 :?

A marketing Orange? Wiesz, jak dla mnie oferta OrangePremium to strzał w 10tkę. Naprawdę takiej oferty im gratuluję.

Obrazek

#88708  autor: Rydels
 26 lip 2006, 14:49
Ok,dopasowales sobie oferte do wymagan. Ciesze sie,ale to ciagle nie jest argument gdyz trafia tylko do okreslonej grupy kientow.
Napiszesz mi na to ze dla tych co wydaja miesiecznie mniej sa inne oferty,a ja na to ze te inne oferty to kaszana totoalna(oczywiscie mam na myli Orange).
Poki co nie przemowiles do mnie :-)

#88721  autor: D@rio
 26 lip 2006, 15:05
Rydels pisze:Ok,dopasowales sobie oferte do wymagan. Ciesze sie,ale to ciagle nie jest argument gdyz trafia tylko do okreslonej grupy kientow.
Napiszesz mi na to ze dla tych co wydaja miesiecznie mniej sa inne oferty,a ja na to ze te inne oferty to kaszana totoalna(oczywiscie mam na myli Orange).
Poki co nie przemowiles do mnie :-)
Wiesz, każdy sobie powinien dopasowac do swoich wymagan i wydatkow ;) mnie akurat OrangePremium200 idealnie pasuje. I powiem Ci tak. Jesli ktos ma znajomych w Orange lub dzwoni czesto na stacjonarne to tez bedzie to dla Niego dobra oferta. Chociazby przez takie uslugi jak 'WybraneNumery' czy 'Darmowe Wieczory i Weekendy'. A jeśli ktoś wydaje na teleon więcej jak 100zł. to powinien się zastanowić nad OrangePremium100. Proponowałbym samemu się zagłębić w tę ofertę i napewno uznasz mi że jest całkiem nie zła. Ale masz rację pod jednym. Jeśli ktoś szuka dobrego telefonu, a chce płacić miesięcznie 25 - 50zł. to chyba faktycznie w abonamentówkach Orange nie ma czego szukać. No ale Pani Kossmann powiedziała że Orange to sieć dla tych co chcą i moga płącić więcej w końcu za lepszą jakość ;-). Akurat jeśli te słowa miałbym przypiąć do oferty OrangePremium to się z Nimi w pełni zgadzam. Bo jeśli kogoś stać to będzie miał najlepszą ofertę i w dodatku jeszcze co roku będzie mógł sobie wymieniać słuchawkę...

Natomiast Ci którzy nie mają takich wymagań i chcą mniej płacić? Dla Nich są MIX'y, POP'y, Zetafon'y i te inne...i nie zgodze się z tym że to jest kaszana totalna. Bądźmy realistami. To jest biznes. Trzeba z czymś do ludzi startować i myśleć ekonomicznie. Rynek się rządzi swoimi prawami. Nigdy ten kto płąci 25zl. miesięcznie nie dostanie najlepszej słuchawki za grosze....i jak ktoś ma takie nastawienie to daleko z tym nie zajedzie. Choć akurat oferta Zetafon też okazałą się sukcesem i wierz mi że zestawy sprzedają się jak świerze bułeczki...

Obrazek

#88728  autor: Rydels
 26 lip 2006, 15:10
Nigdy nie twierdzilem ze placac grosze dostanie sie sluchawke(dobra)za grosze.
Z drugiej strony irytuje mnie taki fakt ze niektore fony sa dostapne tylko w taryfach biznesowych; jak np 6280 tylko w Plusie dla Biznesu...paranoja.
Powiedzmy ze wydaje ok 30zl miesiecznie na rozmowy bo po prostu takie mam potrzeby,ale stac mnie na fonik za 1500zl.
Moim zdaniem jest to jawne lekcewarzenie klienta :!: :!: :!: :evil:

#88738  autor: D@rio
 26 lip 2006, 15:29
Rydels pisze:Nigdy nie twierdzilem ze placac grosze dostanie sie sluchawke(dobra)za grosze.
Z drugiej strony irytuje mnie taki fakt ze niektore fony sa dostapne tylko w taryfach biznesowych; jak np 6280 tylko w Plusie dla Biznesu...paranoja.
Powiedzmy ze wydaje ok 30zl miesiecznie na rozmowy bo po prostu takie mam potrzeby,ale stac mnie na fonik za 1500zl.
Moim zdaniem jest to jawne lekcewarzenie klienta :!: :!: :!: :evil:
No faktycznie się pojawiła niedawno 6280 w Plusie. Ale też z cenami wyskoczyli nieziemskimi...no ale, każda firma ma różne priorytety. Aż z ciekawości się zapytam jaka jest jej cena w PWA 1 Sierpnia jak będa do mnie dzwonić. Jak znam życie i tę firmę (a pewnie się nie mylę) to pewnie taka sama jak N70, czyli będą krzyczeć 486zł. bo cennik dla nowych jest identyczny jak i w PWA.
Generalnie jak płacisz takie kwoty i stac Cię na telefonik za 1500zł. to wiesz....Twoja sprawa. Jest wiele takich osób co woli kupywać słuchawki detalicznie. Ja poprostu uważam że branie detalicznie telefonu, za 2000zł. to lekka przesada ;) Wolę sobie wziąść za powiedźmy 1 - 400zł., jakiś wysoki abonament który i tak wiem że wykorzystam i sobie wymieniać co rok, co dwa lata zależnie od oferty ;) A wiec nie jest to poprostu żadne lekcewarzenie tylko poprostu rynek ;) ...ale zawsz przecież masz możliwość wyboru.

Obrazek

#88740  autor: Rydels
 26 lip 2006, 15:34
Ale stac mnie jednorazowo na dobta sluchawke za 1500zl a na abonament za 150zl na miecha raczej nie(chociaz brzmi to dziwnie). Poza tym nie mialem na mysli sluchawek w detalu tylko np w mixie za 30zl:!: :arrow: kazdy powienien byc traktowany rowno niezaleznie ile miesiecznie wydaje na rachunki,i miec jednakowy dostep do fonow:!: