• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #885931  autor: evelina
 05 wrz 2016, 13:31
Witam,
Moja siostra poprosiła mnie o pomoc w wyborze telefonu w abonamencie gdyż jej leciwy sony xperia arc s zaczął się psuć i strasznie zamula. Przeglądam od kilku dni oferty różnych sieci aczkolwiek ciężko mi znaleźć dobry telefon w niedużym abonamencie. Będe wdzięczna za Waszą pomoc i sugestie:-)
Wymagania co do abonamentu:
- obecnie ma abonament w nju mobile aczkolwiek oferta wszystkich sieci jest brana pod uwage
- abonament maks. 60 zł
- nielimitowane rozmowy kom i SMS oraz internet min.2gb aczkolwiek najlepiej 3gb
Wymagania co do telefonu:
Ogólnie siostra nie jest wymagającym użytkownikiem a telefon wymienia gdy stary jej się psuje. Telefon użytkuje głównie do rozmów (ok 2h), przeglądania internetu (ok 1h), słuchania radia, robienia zdjęć i czasami gra w gry. Siostra chciałaby stabilny telefon (myślałam o Windowsie ) wyświetlacz ok 5cali i aparat, który będzie robił przyzwoite fotki (oczywiście jak za ta cene) i będzie działał bez żadnych problemów.
Z góry dziękuję za pomoc
 #885975  autor: f0ku5
 05 wrz 2016, 16:54
Telefony poda Ci ktoś inny, ale ode mnie dwie uwagi ;)

1. Niech siostra zostanie w nju, a telefon weźmie na raty.
2. Wszystko tylko nie Windows. To już martwy system.
 #885990  autor: evelina
 05 wrz 2016, 18:08
Dzięki :-) tez myślałam kom na raty, ale siostra powiedziała, że nie chce żadnych kredytów i rat i wolałaby płacić jeden rachunek.
Dzięki za info o Windowsie, wiele osób polecalo mi Windowsa iż w przeciwieństwie do androida nie zamula po czasie. Mojej siostrze nie zależy na dużym wyborze apek i aktualizacjach wiec pomyslałam, że Windows może będzie lepszym wyborem.
 #886078  autor: f0ku5
 06 wrz 2016, 08:46
Tu nawet nie chodzi o appki, po prostu nie ma sensu się w Windowsa pakować. Zamulajacy android to mit że starych lat, ewentualnie wyrobiony na podstawie używania telefonów za złotówkę. Ja sam przerzucilem się z iPhone 6s na androida i nie żałuję ;)
A rat nie ma się co bać, szczegolnie 0%. Naprawdę będzie taniej.
 #886086  autor: zielony71
 06 wrz 2016, 09:16
Sam używam jeszcze windowsa, ale nie mogę go z czystym sumieniem polecić komuś, kto zamierza korzystać z internetu godzinę dziennie. Na windowsie jest jedna jedyna słuszna przeglądarka i jak jakaś strona w niej nie działa to już jej nie zobaczysz;-)
Gier na windows też raczej nikt już nie będzie pisał.
To jest dobry system, ale dla grupy wiekowej 50+ :-D
Wracając do tematu to jedyna oferta, która mi przychodzi do głowy to Honor 7 lite w Plusie.
Kosztuje to 6 miesięcy za 0, a później 18 miesięcy po 70. Średnio około 53 zł/m-c czyli mniej niż 60 :-D
 #886087  autor: maniek0071
 06 wrz 2016, 09:17
Zamulający android w tanich urządzeniach to nie mit. Urządzeń nie zamulających bedzie może kilkanaście i na pewno żadne nie będzie za darmo w abonamencie za 60zł.
 #886088  autor: Ruben
 06 wrz 2016, 09:23
@evelina,
Jeżeli siostra potrzebuje no limit na numery komórkowe, SMS, min. 3GB, to można tańszy abonament wybrać np. Premium Mobile oferta Freedom1 za 19,90pln., też na czas nieokreślony. W stosunku do nju zaoszczędza 10pln/m-c a tę różnicę może przeznaczyć na zakup telefonu właśnie. Temat podrzucam pod rozwagę, bo moim zdaniem warto to rozważyć.

Odnośnie telefonu, to używam windowsa i androida i uważam, że android jednak zamula po pewnym czasie czego w windowsie nie zauważyłem. Zaznaczę, że nie był to telefon z najniższej półki zarówno android jak i windows. Oczywiście windows jest dużo mniej popularny. Poza tym większych różnic nie dostrzegam. Fakt, nie gram na telefonie więc tutaj się nie wypowiem.