• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #885330  autor: lukasz2244
 01 wrz 2016, 14:55
Witajcie,
Może ktoś mi wyjaśni taką hipotetyczną sytuację...
Iphone 5s - czyli model już nie nowy. Za 1,5 roku kończy mi się umowa. Teraz płacę 4,99zł miesięcznie za wspomnianą ochronę wyświetlacza. Powiedzmy, bliżej końca umowy w wyniku przyczyny "zewnętrznej" stuk mi się wyświetlacz. Wysyłam do serwisu i okazuję się, że nie mają już tej części w serwisie.
1. czy możliwa taka sytuacja?.
2. co jeśli tak jest i nie mają oryginalnej, zamiennik nie wchodzi w rachubę, kupiłem oryginał i taki chcę.
3. nowy model?

Taka zagwozdka, która może mieć miejsce.
Ktoś chętny na podjęcie wątku? :)
Pozdrawiam
 #885345  autor: ADRIANM95
 01 wrz 2016, 15:30
Też tak miałem, to w końcu dostałem informację, że ponownie rozpatrzyli moją prośbę i jednak się pomylili i nie mogą tego uwzględnić. Więc bierz zamiennik, albo tak jak ja będziesz się kłócił z nimi przez kolejny krok. Ja miałem ochronę wyświetlacza w unicare, która miała być od wszystkiego.
 #885346  autor: lukasz2244
 01 wrz 2016, 15:41
ADRIANM95 pisze:Też tak miałem, to w końcu dostałem informację, że ponownie rozpatrzyli moją prośbę i jednak się pomylili i nie mogą tego uwzględnić. Więc bierz zamiennik, albo tak jak ja będziesz się kłócił z nimi przez kolejny krok. Ja miałem ochronę wyświetlacza w unicare, która miała być od wszystkiego.

ADRIANM95 no właśnie zamiennik, ale zwróć uwagę, że kupiłeś telefon oryginalny (części) wykupiłeś ubezpieczenie. I po jakimś czasie bum coś Ci się w nim zepsuło. No logikę, czemu masz otrzymać coś co jest inne (nie piszę, że gorsze), ale jednak inne. ?!
 #885371  autor: SACZI
 01 wrz 2016, 17:23
I jesteście w błędzie - dzisiaj nawet do iP4s są oryginalne wyświetlacze.
Oczywiście w serwisach autoryzowanych typu Cortland czy iSpot, ale są.
Wiem bo pytałem o to właśnie do iP4s.
Koszt wymiany - 950PLN :D
 #885385  autor: lukasz2244
 01 wrz 2016, 18:10
SACZI pisze:I jesteście w błędzie - dzisiaj nawet do iP4s są oryginalne wyświetlacze.
O widzisz SACZI dobrze wiedzieć. To teraz moje kolejne pytanko :). Skoro mam ubezpieczony telefon i w ramach tego przysługują mi w trakcie trwania umowy dwie naprawy do 600zł. To skoro wyświetlacz jest w tej cenie to wychodzi na to, że i tak musiałbym dopłacić do interesu.
 #885440  autor: maniek0071
 01 wrz 2016, 22:51
SACZI pisze:I jesteście w błędzie - dzisiaj nawet do iP4s są oryginalne wyświetlacze.
A skąd masz takie info ? WApple wymiana LCD jest możliwa w kwocie +/- 600zł w iPhone 5 i nowszych. Więc na 100% serwis nie wymieni ci samego LCD w 4s.

W 4s cena 950zł jest podana za cały nowy telefon na wymianę.

Apple zapewnia serwis i części do 5ciu lat od zakońćzenia produkcji więc oryginalne częśći w sensie ekran oraz cały teleon na wymianę będą dostępne do 2021 roku więc bez paniki.

A co do tego jak sprzęt zostanie naprawiony to wszystko jest w OWU.
 #885465  autor: SACZI
 02 wrz 2016, 06:30
maniek0071 pisze:...

A skąd masz takie info ? ...
Pisałem - pytałem w serwisie.
Dzień dobry,
formą naprawy telefonu iPhone 4S, który posiada uszkodzony wyświetlacz, w autoryzowanym serwisie jest jego wymiana w całości. Urządzenie zostało skonstruowane w sposób, który uniemożliwia wymianę poszczególnych w nim elementów. Jednocześnie, metoda ta pozwala na najefektywniejsze usunięcie problemu oraz zachowanie najwyższej jakości sprzętu Apple.

Koszt takiej wymiany w przypadku iPhone 4S wynosi 949 PLN brutto (w tym VAT 23%). Na wymienione w ramach naprawy części serwisowe Apple obowiązuje gwarancja producenta 90 dni lub zostaje przeniesiona gwarancja liczona od momentu zakupu, w zależności od tego, który z okresów jest dłuższy.

Jako, że koszt wymiany jest porównywalny z zakupem nowego urządzenia, sugerujemy wybór produktów z naszego działu handlowego: http://www.cortland.pl/apple-iphone.html

Z poważaniem
Anna M.
Autoryzowany serwis Apple
 Apple Authorised Service Provider
Cortland Sp. z o.o.
ul. Zgoda 38
60-122 Poznań
Telefon: 22 257 00 02
http://www.cortland.pl/serwis
Kwestię opłacalności wymiany, koszty i jak sugerują, zakupu nowego telefonu pomijam zupełnie i nie dyskutujemy o tym.