Witam, ostatnio zainteresowała mnie oferta t-mobile. Skontaktował się ze mną konsultant, przyjąłem jego ofertę. Twierdził że weryfikacja przeszła pomyślnie i ustawił ze mną kuriera, po jakimś czasie dostaje informację że zamówienie zostało anulowane. Kontaktując się na infolinie, konsultantka twierdzi że jestem w KRD zadłużony, gdzie mogę znaleźć więcej informacji na ten temat? Jedyna zaległość to mandat na 20 zł za odblaski. Czy to mogło wpłynąć na moją ocenę wiarygodności?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
No jak jest nie zapłacony to wiadomo że tak
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
Właśnie też się zdziwiłem nie mam żadnych długów, spłacam raty za meble na czas. Mam nadzieję że po dwóch dniach jak zaksięgują wpłatę to od razu zmienią ten status.
KRD gromadzi informacje o przeterminowanych zadłużeniach, których kwota wynosi minimum 200 zł dla osób fizycznych lub minimum 500 zł dla firm, zaległości musi wynosić przynajmniej 60 dni, wpis musi być poprzedzony przynajmniej jednym upomnieniem lub wezwaniem do zapłaty wysłanym do dłużnika minimum 30 dni przed dokonaniem wpisu do KRD.
Co jednak najważniejsze, w KRD możemy znaleźć się nie tylko w wyniku zaległości w bankach lub firmach pożyczkowych. Z podobnym skutkiem może skończyć się brak uregulowania zobowiązań z kontrahentami czy nawet niezapłacona kara za jazdę bez biletu, której wysokość kwalifikuje nas do umieszczenia w BIG-u.
Czy wiesz, że...
Do KRD nie trafimy za mandat drogowy, wystawiony przez policję. Te nie podlegają wpisowi do BIG-ów.
Możesz sobie też założyć bezpłatny profil na KRD/fairpay i monitorować siebie ( wpisy pozytywne i negatywne). Dyskusyjne jest to że do aktywacji profilu żądają skanu dowodu osobistego.
Co jednak najważniejsze, w KRD możemy znaleźć się nie tylko w wyniku zaległości w bankach lub firmach pożyczkowych. Z podobnym skutkiem może skończyć się brak uregulowania zobowiązań z kontrahentami czy nawet niezapłacona kara za jazdę bez biletu, której wysokość kwalifikuje nas do umieszczenia w BIG-u.
Czy wiesz, że...
Do KRD nie trafimy za mandat drogowy, wystawiony przez policję. Te nie podlegają wpisowi do BIG-ów.
Możesz sobie też założyć bezpłatny profil na KRD/fairpay i monitorować siebie ( wpisy pozytywne i negatywne). Dyskusyjne jest to że do aktywacji profilu żądają skanu dowodu osobistego.
Tak jak napisałeś wyżej, prześwietliłem się sam w KRD i wyszło że jestem czysty, nie mam zadłużeń. Więc czemu konsultant uparcie twierdzi że jestem zadłużony? Nigdy nie miałem żadnych zaległości czy też problemów finansowych.
zadzwoń jeszcze raz, może trafisz na kogoś bardziej ogarniętego lub wyślij im raport ze swojego samo-sprawdzenia, niech się głowią co jest nie tak.