• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #881211  autor: uki83
 05 sie 2016, 14:03
Witam, mam pytanie chce przenieść numer abonamentowy z d-mobila do plusa. Abonament już sie skończył, wiec umowa sie przedłuża z miesiąca na miesiąc. Zainteresowała mnie oferta z przeniesieniem przez sklep internetowy tzn abo 69.99 po 6 miesiącach, przez pół roku 0zł, aktywacja 0zł. I tu pytanie,czy w takiej sytuacja umowa abonamentowa u obecnego operatora na czas nieokreślony i przeniesienie przez sklep internetowy do na pewno 6 m-cy gratis. Pytam bo konsultanci raz mówią, że tak a raz, że nie bo umowa musi trwać 6m-cy u obecnego opa?
 #881337  autor: SACZI
 05 sie 2016, 21:45
Da 6 m-cy gratis, chyba ze cos w reg zachachmęcili..
W maju 2015 tak przenosiłem nr, a le z nju i przez pół roku nie płaciłem abo.
 #881460  autor: habish
 06 sie 2016, 17:41
Wszystko jest ok, dostaniesz 6 miesięcy gratis.
Tak jak pisze SACZI, jeśli ktoś ma telefon na kartę a chciałby przejść na abonament w Plusie i zyskać 6 miesięcy gratis to wystarczy na jeden okres rozliczeniowy przejść do NJU z rachunkiem a następnie przenieść numer do Plusa.
 #881982  autor: uki83
 09 sie 2016, 14:30
Dzięki za info, to chyba w takim razie przenosimy. Co prawda jeszcze suk cos kombinuje ale 1/4 umowy za free i minuty miedzynarodowo/roamingowe są dla mnie ważne. Mam pytanie na co uważać w plusie...gdzie są jakieś haczyki?Będę wdzięczny za poradę
 #881989  autor: kowal2200
 09 sie 2016, 14:50
Wydaje mi się, że średnio korzystne jest tylko korzystanie z minut w roamingu, odebrane połączenie jest pobierane z pakietu 120 jednostek zamiast doliczać do rachunku 0,05 zł/minutę. Poza tym spiesz się bo od 22 sierpnia będą tylko oferty ratalne.
 #882014  autor: uki83
 09 sie 2016, 16:56
To,że mają być ratalne to czytałem ale zastanawia mnie inna kwestia. Jesli np 20go klike w necie, że przenosze numer to mam starą oferte czy już nową?
 #882032  autor: SACZI
 09 sie 2016, 19:50
uki83 pisze:...na co uważać w plusie...gdzie są jakieś haczyki?Będę wdzięczny za poradę
Ja co prawda nr przenosiłem z nju, ale abonament miałem w TM (numer musiał zostać "wygaszony").
W porównaniu do TM, BOA Plusa to jakiś koszmar.
Składałem trzykrotnie reklamacje w różnych sprawach (dwukrotnie na jakość rozmów!) i za każdym razem odpowiedź była mniej więcej taka:
"problem sprawdzony, po stronie plus wszystko OK. Niniejsza odpowiedź wyczerpuje problem, który tym samym uważany jest za rozwiązany. Jak się nie zgadzasz, to sąd UOKIK lub UKE".
Kompletnie ignorują swoich klientów ...
Druga sprawa - punkt w regulaminie odnośnie wyłączenia transmisji stumieniowej z pakietu internetowego.
I tak, Youtube rozlicza z pakietu, ale już radia internetowe poza pakietem. Płatne 54 grosze za minutę.
Jak radia nie słuchasz, to o tym nie wiesz i problemu nie ma, jak słuchasz, to zapewne do pierwszej faktury.
Jest o tym szczegółowy wątek na telepolis. Ja się nie zagłębiam, bo nie o to chodzi. Najwyżej sam się zainteresujesz.
Trzecia sprawa, jakość połączeń - w porównaniu do TM, znacznie gorsza. Mimo mocnego sygnału rwie, przerywa, zakłóca.
Następna sprawa - przedłużenie umowy.
Mi w tej chwili wychodzi na to, że następny aneks z telefonem (o Galaxy S7 pytałem) będę musiał płacić około 250 PLN/miesiąc. Fakt, że mam dość wysoki teraz abonament no i smart dom, ale taka oferta to strzał w stopę.

Mają dobry internet i akurat to jest zaletą na Podkarpaciu.
Jak wyjedziesz w Polskę, to już takiej przewagi nie ma, więc może to nie być argumentem.
Ja po 15 miesiącach umowy nie pałam szczególną sympatią do Plusa i nie wiem, czy przedłużę umowę.
 #882039  autor: kowal2200
 09 sie 2016, 20:09
uki83 pisze:To,że mają być ratalne to czytałem ale zastanawia mnie inna kwestia. Jesli np 20go klike w necie, że przenosze numer to mam starą oferte czy już nową?
Masz ofertę starą, bo będzie świadczona przez jakiś czas na tymczasowym numerze, tylko nie wiem czy jest sens czekania do końca, żeby się nie okazało, że chwilowo nie ma dostępnego wybranego przez Ciebie aparatu.
 #882041  autor: kowal2200
 09 sie 2016, 20:14
SACZI pisze:.
Druga sprawa - punkt w regulaminie odnośnie wyłączenia transmisji stumieniowej z pakietu internetowego.
I tak, Youtube rozlicza z pakietu, ale już radia internetowe poza pakietem. Płatne 54 grosze za minutę.
Jak radia nie słuchasz, to o tym nie wiesz i problemu nie ma, jak słuchasz, to zapewne do pierwszej faktury.
Nie wiem o co chodzi z sianiem fermetu, korzystam namiętnie z radia internetowego (aplikacja Digitally Imported, Tune In) i zawsze mi pobiera z pakietu.
 #882043  autor: uki83
 09 sie 2016, 20:44
kowal2200 pisze:
uki83 pisze:To,że mają być ratalne to czytałem ale zastanawia mnie inna kwestia. Jesli np 20go klike w necie, że przenosze numer to mam starą oferte czy już nową?
Masz ofertę starą, bo będzie świadczona przez jakiś czas na tymczasowym numerze, tylko nie wiem czy jest sens czekania do końca, żeby się nie okazało, że chwilowo nie ma dostępnego wybranego przez Ciebie aparatu.

Generalnie bym nie czekał ale musze wyjechac na kilka dni w inny region polski i problem bedzie ze wskazaniem adresu dla kuriera. Nie wiem ile im to zajmie i dlatego lipa troche..musze pare dni sie wstrzymać