• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #865837  autor: 2211jarek
 13 maja 2016, 13:18
WAŻNE ! Jeśli macie telefon na abonament w Play sprawdźcie bardzo dokładnie swoje rachunki !!! mnie naliczono opłaty za ponad 200 SMS-ów miedzynarodowych w seriach po 10, każdy za 0,50zł a żeby było ciekawiej wykonanych na numer mojej żony (też w Play, oboje mamy abonamenty na rozmowy i sms bez limitu na wszystkie sieci i stacjonarne) ) podczas gdy żadne z nas w ciągu ostatniego roku nie było za granicą czy nawet w strefie przygranicznej! Po zgłoszeniu reklamacji Play nie raczyło uznać mojego zgłoszenia !!! Oczywiście odwołałem sie od ich decyzji ! uznali że mogłem jeździć za granice i wysyłać po 10 SMS-ów co 2 sekundy do mojej żony a żeby było jeszcze ciekawiej to podczas wysyłania SMS-ów z "zagranicy" jednocześnie rozmawiałem z numerami krajowymi :shock: ! toż to chyba jakiś cud!!!! cud zdzierstwa i oszustwa! :evil:
Sprawdźcie uważnie swoje bilingi, bo z tego co wyszukałem w sieci, mój przypadek nie jest odosobniony.
 #865852  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2016, 13:59
2211jarek:
Ja nie spotkałem się z takim problemem, a wysyłam mnóstwo SMSów do wszytkich sieci (mam bez limitu).
Sprawdź lepiej swój telefon, możliwe, że masz wirusa w telefonie, który samoczynnie bez Twojej wiedzy wysyła SMSy nieobjęte abonamentem. Jeśli Twierdzisz, że to SMSy międzynarodowe, możesz włączyć też blokadę wykonywania połączeń miedzynarodowych bezpłatnie w Play24.
Jedno jest pewne, używaj stron internetowych w telefonie rozważniej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #866038  autor: kostykiewicz
 14 maja 2016, 13:44
Dokładnie zgadzam się z przedmówcą.
Możliwe że masz szkodnika który sam automatycznie wysyła sms-y.
Proponuje zresetować telefon do ustawień fabrycznych i zainstalować antywirusa m.in eset nod mobile.
Albo jeszcze przed resetem wgraj eseta i spr moze jednak cos znajdzie, jeśli cos znajdzie zrob reset całkowity.
 #866927  autor: goral2099
 19 maja 2016, 09:03
A na jakie numery te smsy lecą? To jakiś nr z Twojej książki kontaktów, czy nieznany? Masz te smsy w skrzynce nadawczej w ogóle? Ja już się kiedyś z podobną sytuacją spotkałem, tylko że z tego co pamiętam dotyczyło to jakiejś prostej Nokii, a nie smarta, więc wirus odpadał jako powód raczej.
 #866933  autor: goral2099
 19 maja 2016, 09:41
Nie doczytałem w pierwszym poście o tym, że nr żony - niewyspany jestem. :) Także kolego złóż reklamację na bezpodstawne naliczenie opłat, za usługi których nie było. W skrócie: błąd systemu billingowego. Nie dawaj się zbyć - w końcu może trafisz na ogarniętą osobę. Jak wyczerpiesz możliwości reklamacji, to nie bój się iść z tym dalej. Powodzenia. :)
 #878969  autor: 2211jarek
 26 lip 2016, 09:35
reklamacji złożyłem juz 5. teraz kolejna w toku, napisałem tez do Rzecznika Praw Konsumenta. Zmieniłem antywirusa w telefonie i nic nie pomogło, co 2 - 3 dni widze w billingu nowe sms-y - na komórce nigdy ich nie widac! dobrze, ze konczy mi sie umowa z tymi złodziejami! :evil:
 #878984  autor: bobiwr
 26 lip 2016, 11:20
2211jarek pisze:co 2 - 3 dni widze w billingu nowe sms-y - na komórce nigdy ich nie widać!
Dalej są to "SMS ROAMING"? Rozumiem, że znasz numer na który one idą. Możesz sprawdzić czy dochodzą? Pokazuje je biling tego numeru? EDIT: Chyba jednak bilingi nie pokazują sms przychodzących.
Resetowałeś telefon do ustawień fabrycznych? Zmieniałeś jego oprogramowanie na modyfikowane?

Nie wiem jak załatwiasz te reklamacje. Nie ma "świętego operatora" ale nie spotkałem się żeby nie dojść do prawdy. Pierwszy szereg konsultantów to faktycznie kiepski poziom, dopiero jak reklamujesz odpowiedź na reklamację, to już trafiasz na ludzi rozgarniętych zwłaszcza z pionu technicznego. Drąż temat, każ się OŚWIECIĆ gdzie popełniasz błąd skoro coś takiego występuje... Wtedy z reg. wychodzi co i jak, a często że to ich kuku.