• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #876659  autor: hans52
 12 lip 2016, 12:33
Witam,
chciałbym się zapytać o kilka rzeczy(posiadam abonament), mianowicie jak przenoszę numer do playa to czy sam wyznaczam termin przeniesienia czy też jest jakaś opcja że np.na koniec umowy z 30 dniowym okresem wypowiedzenia lub na koniec okresu promocyjnego tak aby nie naliczyli dodatkowych opłat ( play się chwali że można przenosić numer 6 m-cy przed końcem umowy, mi się kończy 5 września), druga sprawa w zamówieniu obok informacji o formule i długości miesięcy jest coś takiego (+30)?? Trzecia sprawa to pakiet smartfon 500 MB (30zł) o co z nim chodzi, gdyż ja zamawiam abonament z nielimitowanym internetem więc po co mi dodatkowy pakiet?? Czy to chodzi o ten pakiet w roamingu?? I czy jest on dodatkowo płatny do każdej faktury.

Pozdrawiam
 #876663  autor: krecik6667
 12 lip 2016, 12:48
jak Ci sie konczy we wrzesniu to przenosisz wraz z koncem okresu promocji. te +30 to zapewne "rata" za telefon, czyli podstawa abonamentu wynosi np 55zl. Ty wybierasz wiekszy o 30zl czyli 85 i te 30 wlasnie te zwiekszenie od kwoty podstawowej i tak jakby rata.
 #880821  autor: ART74
 04 sie 2016, 07:37
Nie przenoś będziesz żałował jakość połączeń w Play jest słaba , jest roaming krajowy który działa słabo jak kończy się zasięg Play i powinien tel przełączyć się do T Mobile to rozłączane jest połączenie , oprócz tego są niższe priorytety dla play na nadajnikach T Mobile , jeżeli chcesz używać telefonu w mieście to jest ok , gdy jednak trochę się podróżuje to robi się to uciążliwe .Proszę pamiętać jakość zawsze idzie w parze z ceną.
 #881065  autor: Ryszard Lubicz
 04 sie 2016, 21:23
ART74 pisze:Nie przenoś będziesz żałował jakość połączeń w Play jest słaba , jest roaming krajowy który działa słabo jak kończy się zasięg Play i powinien tel przełączyć się do T Mobile to rozłączane jest połączenie , oprócz tego są niższe priorytety dla play na nadajnikach T Mobile , jeżeli chcesz używać telefonu w mieście to jest ok , gdy jednak trochę się podróżuje to robi się to uciążliwe .
Zawsze mnie takie komentarze zastanawiają.
Mam telefon w Play od samego początku. Najpierw przez kilka lat korzystałem z roamingu Plus. Potem Orange a teraz jadę na Tmobile. Mieszkam na wsi , pośród lasów , praktycznie na poligonie.
Nigdy nie miałem kłopotów z zasięgiem. (Może sporadycznie kilka razy przez te lata się coś tam zdarzyło). Czy ja jestem odosobnionym przypadkiem?

Grażynko wybacz...
 #881122  autor: antekwars
 05 sie 2016, 07:05
Ja mam od 2008 w play i także nie narzekam na zasięg od początku jadę tylko na plusie i nigdy żadnych problemów nie mam. a jak wyłączyłem sobie zasięg macierzysty play to telefon mam w automacie i zawsze trzyma plusa nie skacze po zasięgach jak to miało miejce gdy miałem i zasięg macierzysty czasami jak plus zniknie to zrzuca na t mobila ale bardzo rzadko i płynnie. do internetu druga karta aero i nic więcej nie potrzeba.
 #881398  autor: ART74
 06 sie 2016, 12:52
Jestem klientem play od dawna , byłem zadowolony cenowo są najlepsi , w mieście gdzie mieszkam zasięg bardzo dobry LTE prędkości słabiutkie ale to dla mnie nie problem ,wybudowałem dom 2 km za miastem i tu się zaczęły problemy , jadąc do domu kończy się w lesie zasięg Play i przeskakuje na T Mobile i rozłącza połączenie za każdym razem ,w domu już jestem na T Mobile i też problem z zasięgiem ustawiłem na sztywno T Mobile i również rozłącza połączenia internet w domu z tel nie działa , dzwoniłem kilku kronie do BOK nic nie pomogli , zmieniałem telefony itd...
Dodatkowy problem częsty to jest z internetem w telefonie przy przełączeniu się z Play na operatora roamingowego (krajowy roaming) brak internetu , reset telefonu i pomagało .
W rozwiązaniu problemu pomógł mi znajomy który u mnie w domu korzystał z internetu w telefonie bez najmniejszego problemu i internet działał bez problemu a telefon miał w T Mobile , ze względu na to że umowy w play mam do przyszłego roku nie przenosiłem jeszcze numeru a zakupiłem kartę sim T Mobile i w tym samym telefonie co była karta sim Play włożyłem nową kartę i telefon działa super internet też , jadąc do domu nie ma zrywania połączeń itd.. Pleyowi nie są udostępniane wszystkie nadajniki partnerów roamingowych i też jest to uzależnione od wolnych zasobów
Ustawiając na sztywno inne go operatora też są problemy z zasięgiem , po pierwsze nie korzystamy z LTE w roamingu krajowym po drugie nie korzystamy z infrastruktury Mobyland a to duża część sieci z której play nie może skorzystać wystarczy sobie ustawić w play np Plusa i w drugim tel włożyć kartę Plusa i jadąc porównać zasięg , dlatego według mnie przy takiej przewadze cenowej pozostali operatorzy istnieją , bo nie którym zależy na jakości a nie na cenie
Ostatnio zmieniony 06 sie 2016, 20:19 przez ART74, łącznie zmieniany 1 raz.
 #881420  autor: f0ku5
 06 sie 2016, 14:38
Brednie piszesz, ale nie chce mi się wszystkiego punktować, bo piszę z telefonu. Napiszę tylko, że Play już od dawna nie jest atrakcyjny, a klienci Playa jak najbardziej mają dostęp do Networks.
 #881438  autor: ART74
 06 sie 2016, 15:53
Fakt z Networks można w Play korzystać a cenowo chodziło mi o 4 dużych graczy a nie o wirtualnych operatorów
 #881456  autor: ART74
 06 sie 2016, 17:22
dla mnie porażką w play jest zrywanie rozmów podczas przełączania na inną sieć i problemy z netem , z tego powodu uciekam i zastanawiające jest fakt że w domu mając kartę play w telefonie i korzystając z roamingu t Mobile tel działa nędznie a po przełożeniu karty T Mobile działa super
 #881485  autor: f0ku5
 06 sie 2016, 19:51
A jak myślisz - jako klient Playa w roamingu T-Mobile masz taki sam priorytet, jak "normalny" klient T-Mobile?
 #881490  autor: ART74
 06 sie 2016, 20:21
jak pisałem jest to uzależnione od wolnych zasobów sieć (taki zapis jest w umowie operatorów ) i dlatego uciekam z Play bo dla mnie to taka biedronka