• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #872820  autor: marson
 21 cze 2016, 13:31
Witajcie

Zachciało mi się zmiany operatora z T-mobile (abonament) na nju z rachunkiem. Przyjechał kurier, podpisałem papiery, mam kartę z numerem tymczasowym no i nie pamiętałem daty przeniesienia nr-u, pomyślałem więc zadzwonię do nju i zapytam a tam dowiedziałem się, że... przeniesienie zostało odrzucone i mam się dowiadywać w T-mobile co się stało...Dzwonię do T-mobile, pytam się o co chodzi i słyszę, że co prawda data została wyznaczona na 02.07.2016 ale orange nie przysłał dokumentów więc nie wiadomo czy przeniesienie dojdzie do skutku, ki diabeł? Przenoszony nr mam chyba gdzieś ok 1999r. i naprawdę nie chciałbym go stracić przez jakieś biurokratyczne przepychanki i ogólny Czeski film. Poradźcie proszę co powinienem zrobić w tej sytuacji.
 #872821  autor: marcinb
 21 cze 2016, 13:35
A pytałeś w T-Mobile co w związku z tym: "co prawda data została wyznaczona na 02.07.2016 ale orange nie przysłał dokumentów więc nie wiadomo czy przeniesienie dojdzie do skutku" ?
Czy będą jeszcze ponawiać próby otrzyania "dokumentów", po prostu co dalej zamierzają robić?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.
 #872825  autor: marson
 21 cze 2016, 13:39
panienka zaczęła mnie namawiać na zostanie z nimi wciskając głodne kawałki rodem z przedszkola marketingu, że "No widzi Pan czyli to znak, żeby został Pan z nami, naszej sieci na Panu zależy i nie chcemy się rozstawać" i kilka jeszcze innych banałów i nic konkretnego się nie dowiedziałem.
 #872827  autor: marcinb
 21 cze 2016, 13:44
Wg mnie Orange powinno się tym zająć (chyba daje im się jakieś proste pełnomocnictwa do tego przy okazji podpisywania papieró do przeniesienia). Era traci klienta, więc im nie zależy na pomocy.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.
 #872838  autor: Gregrin
 21 cze 2016, 14:39
marson pisze:naszej sieci na Panu zależy i nie chcemy się rozstawać
Dlatego pewnie utrudniają odejście. Dzieki za taka siec. Skoro t-mob twierdzi ze wysłał dokumenty to może niech wyśle Tobie kopie tych dokumentów. Na pewno trzeba dzwonić do orange i niech oni "szukają tych dokumentów" i robią coś w tej sprawie bo nie wiem czy jeśli orange nie włączy tego numeru to nie lepiej będzie anulować przeniesienie w t-mob i spróbować powtórzyć cala procedure...

Sieci robią sobie na złość a to tylko dotyka klienta, bo co ma bolec odrzucenie przeniesienia przez t-mob jakiegoś konsultanta z orange ?? Swoja droga powinna być jakaś informacja ze operator nie umożliwi przeniesienia tak samo jak w parę godzin po zleceniu dostaje sie info sms z wyznaczona data przeniesienia...

PS w sumie tylko o t-mob słyszałem ze utrudnia przeniesienie np rejestrując kartę prepaid w 7dni gdzie inni operatorzy załatwiają to na miejscu...
 #873066  autor: banderas
 22 cze 2016, 18:36
marson pisze:Witajcie

Zachciało mi się zmiany operatora z T-mobile (abonament) na nju z rachunkiem. Przyjechał kurier, podpisałem papiery, mam kartę z numerem tymczasowym no i nie pamiętałem daty przeniesienia nr-u, pomyślałem więc zadzwonię do nju i zapytam a tam dowiedziałem się, że... przeniesienie zostało odrzucone i mam się dowiadywać w T-mobile co się stało...Dzwonię do T-mobile, pytam się o co chodzi i słyszę, że co prawda data została wyznaczona na 02.07.2016 ale orange nie przysłał dokumentów więc nie wiadomo czy przeniesienie dojdzie do skutku, ki diabeł? Przenoszony nr mam chyba gdzieś ok 1999r. i naprawdę nie chciałbym go stracić przez jakieś biurokratyczne przepychanki i ogólny Czeski film. Poradźcie proszę co powinienem zrobić w tej sytuacji.
Witam
czy ja dobrze rozumiem czy dostałes dokumenty od kuriera i po krotkim czasie np 1 dnia zadzwoniles na infolinie njumobile i zapytałeś kiedy będzie przeniesienia?
Jesli dobrze rozumiem , to jest tak iż w systemie nju odpisuje się że kurier był i wział od ciebie dokumenty wtedy idzie zapytanie do operatora dawcy o to czy mozna wziac numer

banderassso
 #873077  autor: marson
 22 cze 2016, 20:07
Źle rozumiesz ;) zamówienie złożyłem 23.05.2016r. a zadzwoniłem wczoraj 22.06.2016r.
 #873178  autor: orson_dzi
 23 cze 2016, 12:51
chill94ck pisze:Dzwon na BOK Orange najlepiej
Po co Orange, jak można do Play?

Jak już BOK, to nju mobile. Ale tam dostaniesz tylko informację, że wniosek jest odrzucony i z jakiego powodu. A tego, to już musisz szukać w T-Mobile.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #873541  autor: marson
 25 cze 2016, 13:09
Sprawa się wyjaśniła, okazało się, że w T-mobile nie zaktualizowałem nr-u dowodu i była niezgodność danych bo w T-mobile mieli stary dowód a w nju już nowy, zmieniłem dane w T-mobile i napisałem o tym fakcie do njumobile i dostałem odpowiedź, że przeniesienie nastąpi zgodnie z podanym terminem, tj 02.07.2016 no nic zobaczymy czy tak się stanie.
 #873574  autor: Gregrin
 25 cze 2016, 20:28
marson pisze:okazało się, że w T-mobile nie zaktualizowałem nr-u dowodu i była niezgodność danych
marson pisze:Dzwonię do T-mobile, pytam się o co chodzi i słyszę, że co prawda data została wyznaczona na 02.07.2016 ale orange nie przysłał dokumentów
Milo z ich strony ze tak rzetelnie poinformowali o tym fakcie...
 #873837  autor: orson_dzi
 27 cze 2016, 13:59
Czyli sprawa była do zrobienia w max godzinę. W nju mobile dostałbyś informację, że są niezgodne dane, a później tylko w T-Mobile musiałbyś je zweryfikować i poprawić co trzeba.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)