Przeniosłem 2 tygodnie temu abonament do t-mobile (z play) z zachowaniem okresu wypowiedzenia (abonament w play mam do 31.08.2016).
Niestety nie mogłem zawiesić abonamentu, dlatego że jest to umowa tylko na rok i teraz płacę podwójnie abonament.
Czy jest możliwość zmiany dyspozycji w t-mobile aby jednak przenieśli numer jak najszybciej (tak, wiem, ze zapłacę karę)?
Jeśli tak, to czy mógłbym przenieść numer np od 1.07, czy dopiero od 1.08?
Przenieść numer możesz nawet na następny dzień. Gwarantuje to ustawa. Musisz iść do salonu i cofnąć wcześniejszą dyspozycje i zlecić nowa.
EDIT: chaba nie do końca zrozumiałem. Jesteś już w t-mob i płacisz abonament a numer przeniosą ci dopiero po skończeniu umowy z play ?? Bo gryzie się to z pierwszym zdaniem w którym piszesz ze zleciłeś przejście do t-mob z zachowaniem okresu wypowiedzenia w play.
Tak, jestem już w t-mobile, mam numer tymczasowy aż do 31.08 (tak zaznaczyłem w umowie gdy podpisywałem z t-mobile) no i czy mogę tą dyspozycję zmienić, aby być jednak wcześniej w t-mobile (kara wyjdzie mnie mniej-więcej tyle co abonament do końca okresu)
Tak jak pisałem wcześniej, numer niby można przenieść z dnia na dzień ale ze on ma docelowo trafić do abonamentu t-mob to nie wiem czy nie jest w jakiś sposób zarezerwowany. Zadzwoń do t-mob i zapytaj co jak sobie teraz dasz np 2 dyspozycje żeby np na pojutrze przenieść ten numer do prepaid t-mob. Czy oni później będą go mogli podpiąć do umowy zamiast tego tymczasowego.