• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #871710  autor: mariananna
 15 cze 2016, 11:32
Karlos20 pisze:Ten bonus roamingowy szczerze mówiąc to o kant tyłka można rozbić, a jak wyjedziesz na wakacje np do Hiszpanii? Nie wykorzystasz 1 GB w zasięgu T-Mobile, bo ta sieć w tym kraju nie działa. Odbieranie połączeń się tylko opłaci. Szybko ta opcja straci na znaczeniu, jak te nielimitowane rozmowy do całej globalnej sieci T-Mobile za 49 zł/mies.
Toż ja nie twierdzę, że ten bonus działa wszędzie - tylko w krajach, gdzie działają T-Mobile. W Hiszpanii nie, ale w Chorwacji czy Słowacji - tak :)
 #871712  autor: ManiacGSM
 15 cze 2016, 12:02
No ja akurat z tym Orange to tak czysto hipotetycznie. Nie chcę się spierać w którym elektro-markecie jest najtaniej. Ja osobiście w sklepie nie dla idiotów akurat jakiś czas temu brałem laptopa na raty ,więc sądzę ,że dalej mają moje dane osobowe. I powtarzam jeszcze raz , nie chcę się kłócić ,że tam jest tanio , bo wiele rzeczy moim zdaniem tam jest pozawyżane. Ale to już historia na inny temat. Reasumując ,też jestem zdania ,że wolałbym jednak brać same raty za sprzęt , a mój główny numer i tak mam w ofercie na kartę i raczej szybko tego nie zamierzam zmieniać.
W t-mobile też mi się osobiście wydaję ,że wcale nie jest tak tanio- mam tutaj na myśli opłatę na start. W obecnych czasach i tak płacić więcej niż 40zł za abo , lub kartę to moim zdaniem przesada i bez sensu, bo rynek jest nasycony. I powiedzcie mi tak szczerze ilu z Was wykorzystuje te ''noł-limity'' w swojej komórce.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #871717  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2016, 12:26
ManiacGSM pisze: I powiedzcie mi tak szczerze ilu z Was wykorzystuje te ''noł-limity'' w swojej komórce.
Od momentu przejścia do oferty Play z no-limitem, ruch u mnie wzrósł wielokrotnie.
W maju miałem zużytych ok 180 minut, 3165 SMS, 10,02 GB neta.
Obecnie mam (od 1go czerwca do dziś): 1233 SMS, 147 minut, 2,49 GB. Więc no-limit to czysta wygoda i elastyczność. I tak nic Tobie nie przepada, bo masz ciągle działające usługi w kraju za opłacony abonament.

Zauważcie, że T-Mobile nie ma prawdziwego no-limitu minut i SMS/MMS w woich ofertach. W regulaminie otrzymacie info o limicie 44 640 minut na komórkowe + 44 640 minut na stacjonarne + 100 000 SMS/MMS (MMS jako 1 szt. liczony za max 100 kB). Z netem - wiadomo: 2 opcje. Albo po kontakcie z BOK po max 10 GB (wyższe abo) jest blokada, albo kasuje wam do ok 20-30 zł za kilka GB po których jest lejek 16 kbit/s. Porównując do 1 mbit/s w Play po przekroczeniu pakietów minimum 10 GB T-Mobile ze swoim lejkiem jest żałosny. Plusa tak ludzie jeżdżą, a w LTE ma lejek 512 kbit/s poza pakietami, a Orange lejki na LTE (5 mbit/s a potem 1 mbit/s) są po dodatkowych 20 zł za pakiety poza abonamentowe.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #871721  autor: Yanosek
 15 cze 2016, 12:33
Karlos20 pisze: Zauważcie, że T-Mobile nie ma prawdziwego no-limitu minut i SMS/MMS w woich ofertach. W regulaminie otrzymacie info o limicie 44 640 minut na komórkowe + 44 640 minut na stacjonarne + 100 000 SMS/MMS (MMS jako 1 szt. liczony za max 100 kB).
Ale Ty tak serio ? A jesteś w stanie wygadać więcej niż 44 640 minut ? Przecież to jest właśnie miesiąc, więc nie mówmy że to nie jest no-limit.

N! Project Engineer
 #871724  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2016, 12:37
Yanosek: a pomyślałeś o rozmowach konferencyjnych (funkcja w telefonie)? Ty dzwonisz do jednego numeru i jednocześnie masz aktywne dodatkowo 5 połączeń głosowych. W takiej sytuacji bardzo łatwo wydzwonisz te 44 640 minut. A przekroczenie pakietu to kilkadziesiąt groszy za minutę liczone poza abo zgodnie z cennikiem taryf Rodzinnych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #871730  autor: Freshmen
 15 cze 2016, 12:43
ManiacGSM zgadzam się, to jest prosta matematyka Iphona 5s 16gb (1280 na allegro NOWY, z pewnego źródła) na 10 rat 0% + prepaid np. za 25 (play) jak wyżej podawano, wychodzi za 10 miechów 1530 zł :) (miesięcznie 153 zł) Ok 350 zł w kieszeni w porównaniu do "Wspaniałego tmobile" i nie jesteś uwiązany na 2 lata, z nie ma co ukrywać, słabą siecią. Po 10 miesiącach telefon spłacony i dalej możesz robić co chcesz...
 #871737  autor: maniek0071
 15 cze 2016, 13:33
Freshman - rozumiem że przez pozostałe 14 miesięcy będziesz miał doładowanie za darmo ? Czy po 10 miesiącach przestaniesz używać telefonu i dezaktywujesz numer bo nie rozumiem czemu piszesz o 10 miesiącach? Idąc tym tokiem rozumowania najlepiej kupić telefon za gotówkę za 1280zł + 1 miesiąc doładowania za 25zł - koszt całkowity 1305zł i możesz robić co chcesz.
 #871740  autor: ManiacGSM
 15 cze 2016, 13:46
maniek0071 pisze:Freshman - rozumiem że przez pozostałe 14 miesięcy będziesz miał doładowanie za darmo ? Czy po 10 miesiącach przestaniesz używać telefonu i dezaktywujesz numer bo nie rozumiem czemu piszesz o 10 miesiącach? Idąc tym tokiem rozumowania najlepiej kupić telefon za gotówkę za 1280zł + 1 miesiąc doładowania za 25zł - koszt całkowity 1305zł i możesz robić co chcesz.
Proces jest trochę złożony, na moim przykładzie nie potrzebuję no-limit, i w jednym miesiącu ładuje za 15 złotych a w następnym za 30 lub 50. W zależności od potrzeb. A jeżeli mało dzwonie to było by bezsensem tracić kasę z konta i aktywować ''wszystko'' (w zależności od operatora) za 25-lub 30 zł. A głównie to biorę 2 giga i sms-y na miesiąc i starcza.

#871807  autor: mario2t
 15 cze 2016, 19:27
Freshmen matematyka może jest prosta dla Ciebie, ale popracuj jeszcze nad logiką. A co po 10 miesiącach? SIM schowasz do szafki? W tym wypadku lepiej wziąć abonament. Odpada zabawa w pakiety i uważanie czy czegoś się nie przekroczyło.
 #871819  autor: mariananna
 15 cze 2016, 19:50
Freshmen pisze:ManiacGSM zgadzam się, to jest prosta matematyka Iphona 5s 16gb (1280 na allegro NOWY, z pewnego źródła) na 10 rat 0% + prepaid np. za 25 (play) jak wyżej podawano, wychodzi za 10 miechów 1530 zł :) (miesięcznie 153 zł) Ok 350 zł w kieszeni w porównaniu do "Wspaniałego tmobile" i nie jesteś uwiązany na 2 lata, z nie ma co ukrywać, słabą siecią. Po 10 miesiącach telefon spłacony i dalej możesz robić co chcesz...
Dziś widzę, że raty na Allegro to 20 rat po 0%, no ale można nadpłacać i spłacić w 10 miesięcy, natomiast cały czas pytanie, co od 11 miesiąca? Czego nie zarzucać T-Mobile, to przecież usługę mamy w dobrej cenie aż do 24 m-ca, do tego można powalczyć już pół roku przed końcem o nowe warunki...Więc chyba nie jest to taka "słaba" oferta...
 #871836  autor: ManiacGSM
 15 cze 2016, 20:50
JA tak w małych słowach, na Iphona nie mam jakiegoś mega parcia , ale może za jakiś czas , kto wie.

Ale powiedzcie mi moi drodzy , gdzie jest ten model o którym mówicie z allegro? I nie mam na mysli refurb , ani pre-order.

Tylko nówka sztuka ,którą sam pierwszy bym otwierał z folii. ;-) i nie podsyłajcie mi linków ze sklepów z cenami za 1500 bo za tyle to mogę kupić w (MM nie dla idiotów)

#871861  autor: ManiacGSM
 15 cze 2016, 22:39
Dla mnie obydwoje trochę szemrani sprzedawcy.-właśnie przeglądałem komentarze.

#871885  autor: SACZI
 16 cze 2016, 07:37
Karlos20 pisze:....bardzo łatwo wydzwonisz te 44 640 minut. ...
Ty nawet z konferencjami tak na serio ... ?
 #871910  autor: Freshmen
 16 cze 2016, 10:29
mario2t pisze:Freshmen matematyka może jest prosta dla Ciebie, ale popracuj jeszcze nad logiką. A co po 10 miesiącach? SIM schowasz do szafki? W tym wypadku lepiej wziąć abonament. Odpada zabawa w pakiety i uważanie czy czegoś się nie przekroczyło.
A po co ma się wiązać na smycz na 24 miesiące jak za 10 miechów będzie miał jeszcze lepsze oferty ? :) no właśnie włącz logiczne myślenie :) po 10 miechach Iphon spłacony a podejrzewam, że najbardziej mu o telefon chodzi i nie jest niewolnikiem Tmobile przez pozostałe 14 miesięcy tylko wolnym człowiekiem, który moze ze swoim numerem zrobić co tylko chce. Warto czasem ruszyć głową. Równie dobrze można brać na 20 miechów a prepaidem tak modelować aby wykupywać usługu pod siebie i płacić za kartę miesięcznie jeszcze mniej. Ale widzę że niektórzy zapatrzeni w ten Tmobile ;) zrobi co zechce jego sprawa

MAniachGSM jak tamci sprzedawcy Ci sie nie podobają to łap linka tylko 2 dyszki drożej ale masz dodatkowo szkło hartowane i case'a silikonowego :

http://allegro.pl/apple-iphone-5s-16gb- ... 72460.html
 #872235  autor: kuczka76
 18 cze 2016, 10:25
Karlos20 pisze:
ManiacGSM pisze: I powiedzcie mi tak szczerze ilu z Was wykorzystuje te ''noł-limity'' w swojej komórce.
Od momentu przejścia do oferty Play z no-limitem, ruch u mnie wzrósł wielokrotnie.
W maju miałem zużytych ok 180 minut, 3165 SMS, 10,02 GB neta.
Obecnie mam (od 1go czerwca do dziś): 1233 SMS, 147 minut, 2,49 GB. Więc no-limit to czysta wygoda i elastyczność. I tak nic Tobie nie przepada, bo masz ciągle działające usługi w kraju za opłacony abonament.
Zauważcie, że T-Mobile nie ma prawdziwego no-limitu minut i SMS/MMS w woich ofertach. W regulaminie otrzymacie info o limicie 44 640 minut na komórkowe + 44 640 minut na stacjonarne + 100 000 SMS/MMS (MMS jako 1 szt. liczony za max 100 kB). Z netem - wiadomo: 2 opcje. Albo po kontakcie z BOK po max 10 GB (wyższe abo) jest blokada, albo kasuje wam do ok 20-30 zł za kilka GB po których jest lejek 16 kbit/s. Porównując do 1 mbit/s w Play po przekroczeniu pakietów minimum 10 GB T-Mobile ze swoim lejkiem jest żałosny. Plusa tak ludzie jeżdżą, a w LTE ma lejek 512 kbit/s poza pakietami, a Orange lejki na LTE (5 mbit/s a potem 1 mbit/s) są po dodatkowych 20 zł za pakiety poza abonamentowe.

Karlos psioczysz na T-mobile zergni do regulaminów Play no limits :))) ile jest tych minut i sms nie mówiąc już o tym zę po 10 GB internetu zwalnia do złowia
 #872246  autor: KC-KARLOS
 18 cze 2016, 10:55
kuczka76: to są nowe taryfy dopiero. Możliwe, że wprowadzili z powrotem te 44 640 minut ze względu na kombinowanie z minutami (konferencyjne, nabijanie minut ze starych taryf lub sieci itp.). To samo z SMS: T-Mobile ma 100 000 SMS/MMS. Play ma ponad 2 600 000. Pamiętajmy, że gdy dojdzie do nadużyć, w obu sieciach nastąpi do blokady połączeń.
Pamiętaj, ze operatorzy ograniczają prędkość netu, żeby sieci userzy nie obciążyli. Chciałbyś na T-Mobile korzystać z neta o prędkości 1 mbit/s na LTE posiadając podstawowe w abo 10 GB, a kilkaset osób na tym samym nadajniku zasysa torrenty na taryfie głosowej... FUP jest potrzebne.
Po za tym spójrz na rozliczenie GB po ich przekroczeniu w T-Mobile: aby całkowicie przekroczyć limit musisz zapłacić 20-30 zł, Play obcina prędkość, ale dalej korzystasz z neta bez dopłat. Sądzę, że to uczciwsze rozwiązanie. Przynajmniej operator jasno mówi, po ilu GB prędkość jest obcinana.
W ofertach ratalnych od Play lejek 1 mbit/s wcale nie występuje już po 10 GB, przy maksymalnej kwocie zobowiązania 215 zł (abo+raty) lejek włączy się dopiero po 29 GB (25 GB + 4 GB z abo)!!! I to nie tylko na LTE, również na 3G i w roamingu T-Mobile, gdzie 3G/HSPA+DC działa wyśmienicie.

#875383  autor: f0ku5
 05 lip 2016, 19:32
Nie złapałeś, że to kryptoreklama...