• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #866360  autor: musiek
 15 maja 2016, 23:19
Cześć

Kończy mi się umowa z Plusem i oferują mi:

no limit komórki, stacjonarne SMS,MMS pakiet 7GB za 70zł/msc
do tego Huawei P8 Lite DualSim za 3zł

to chyba nie najlepsza opcja obecnie

chce przejść gdzie indziej

Potrzebuje no limit komórki, sms i pakiet ok 2gb w cenie ok 50zł/mms
do tego jakiś sensowny telefon android (min 2gb RAM) w cenie maks 300zł

Nie wchodzi w grę zakup samej sim + słuchawki na wolnym rynku
Chce wszystko od operatora

macie jakieś pomysły/propozycje?

Dzięki z góry za pomysł
 #866368  autor: KC-KARLOS
 15 maja 2016, 23:46
musiek pisze:no limit komórki, stacjonarne SMS,MMS pakiet 7GB za 70zł/msc
do tego Huawei P8 Lite DualSim za 3zł
Za drogo. Negocjuj z nimi te beznadziejne warunki. Jeśli się nie uda, polecałbym Playa, tam go dostaniesz za 99 zł w abo 59,99 z 4 GB neta, no-limit na komórki, no-limit SMS/MMS. Bez rat.

Poleciłbym też solidnego średniaka z wyższej półki, czyli Samsunga Galaxy A5 2016, ale jest drogi, dla Ciebie opłacalne jest wybranie go w kwocie zobowiązania 99,99 - cena na start: 229 zł.
99,99 (pierwsze 12m to 40 zł raty + 59,99 abo z 11 GB+lejek 1 mbit/s, wszystko bez limitu; po 12m rezygnujemy z abo i spłacamy 12 rat po 60 zł).

Ten sam telefon otrzymasz w Orange też w opcji ratalnej. Pół roku abo za darmo, ale TYLKO PO POBRANIU KUPONU. I tak:
> pierwsze 6m: abo 0 zł + 35,01 raty
> od 7 do 24 miesiąca: abo 54,99 + 35,01 raty (łącznie 90 zł/mies.). CENA NA START AŻ 429zł.
Dla Huawei P8 Lite:
> pierwsze 6m abo za 0 zł + 25,01 raty
> od 7 do 24 miesiąca: abo 54,99 + 25,01 raty (łącznie 80 zł/mies.). CENA NA START: 119zł.
W abo masz 2 GB + no limit minut/SMS/MMS.

T-Mobile tylko przez neta: 1 zł na 6m abo. A potem 69,99 zł/mies. W abo dostajesz też wszystko bez limitu + 5 GB.
P8 lite w wersji dual SIM za 49 zł. M4 Aqua za tyle samo (ale malutko pamięci wewnętrznej), Galaxy A5 (starsza wersja) też za 49 zł, P9 Lite za 249 zł (NOWOŚĆ, jest tylko biały). Promocja z abo za 1 zł na 6m tylko do 20 maja.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #866387  autor: Ruben
 16 maja 2016, 10:05
@ musiek,
W temacie o przedłużeniu umów w Plusie kolega piokuk informował co udało mu się uzyskać przy umowie z telefonem:
piokuk pisze:Przedłużyłem dzisiaj koleżance z pracy umowę na warunkach podanych w jednym z wcześniejszych postów: wszystko no limit, 7 GB internetu i Honor 5x za 3 złote za 29.90 przez pierwsze 12 miesięcy i 69.90 przez pozostałych 14 miesięcy. Oferta z DUK bez wypowiedzenia.
Jeżeli uśrednimy, to opłata miesięczna wyniesie ~ 51pln. Jeżeli tego nie uda Ci się uzyskać, to trzeba złożyć wypowiedzenie i to powinno pomóc bądź poprosić o kontakt DUK na Plus Forum.
 #866388  autor: KC-KARLOS
 16 maja 2016, 10:18
Tak jak pisałem:
Karlos20 pisze:Negocjuj z nimi te beznadziejne warunki.
Jeśli nic więcej nie ugrasz, wtedy myśl o przeniesieniu numeru. Nie polecam opcji tzw. elastycznych, czyli niższe abo na rok, potem 2x wyższe zobowiązanie abonamentowe (jak w mixach elastycznych) lub niższe abo z przedłużeniem zobowiązania na następny rok (do 3 czy nawet 4 lat). Z telefonem w Plusie masz umowę na 26 miesięcy. Przy przenoszeniu numeru masz już od 12m umowę telekomunikacyjną (patrz mój post wyżej).
Jeśli masz już coś w Plusie / Cyfrowym Polsacie, pytaj o SmartDom, wtedy możesz znacznie obniżyć koszta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #866530  autor: musiek
 16 maja 2016, 22:01
dzięki za informacje i sugestie, ten p8 lite to propozycja plusa, wcale nie upieram się na tym modelu, wiec jak jest gdzieś dobry telefon w niezłej cenie to będę wdzieczny za info