• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #858220  autor: arfa22
 25 mar 2016, 06:22
czy oferta na sony z3 compact faktycznie jest taka dobra? tak mi się wydaje abo 55zł i rata 32zł ( u mnie by było 20 rat gdyż abo przenoszę za 4 msc) a tel za 9zł?. Wychodzi taniej o 250zł niż w abonamencie 69zł. Zależy mi na dobrej baterii , płynnym działaniu oraz dobrym aparacie. Na pewno ten tel ma dobrą baterię i z tego co czytam działa szybko bez zacinek nawet po 2 latach . Ale czy aprat jest porównywalny z samsung galaxy s3 który posiadam. Opinie są różne sprzed 2 lat że super natomiast że teraz ten aparat to jużjest słaby i dużo słabszy niż np huawei P8. Gdybym miał potwierdzenie że jakość fot chociaż dorównuje s3 to bym go już brał ( w salonach za bardzo jużtego tel nie ma do sprawdzenia)
 #858222  autor: jacabad
 25 mar 2016, 06:42
Leo pisze:W połączeniu z usługą stacjonarną masz dwa atrakcyjne abonamenty Open za 24,99 zł i 44,99 zł. Różnią się ilością Internetu i międzynarodowych. Abonament za 24,99 zł jest szczególnie atrakcyjny bo procentowo daje najlepszy rabat. Do tej ceny dodajesz ratę za telefon.

W tej chwili jest również promocja „Akcja kuponowa – rabat 200 zł na urządzenie marzec – kwiecień 2016 w ofertach Smart Plan LTE, Smart Plan LTE Główny” gdzie dostaje się 200 zł rabatu na telefon przy zakupie gotówką. Dotyczy to nowych umów zawieranych przez osoby posiadające usługę stacjonarną.

Jaki telefon chcesz kupić ?
Chce wziąć open za 24,99 plus telefon huawei shotx na raty mam usługi stacjonarne najlepiej mi to odpowiada tylko jak z jakoscia sieci czy nie ma w tej promocji jakis kruczków marketingowych, ma ktos ta promocje szalone dni ?
 #858231  autor: zielony71
 25 mar 2016, 08:45
arfa22 pisze:czy oferta na sony z3 compact faktycznie jest taka dobra? tak mi się wydaje abo 55zł i rata 32zł ( u mnie by było 20 rat gdyż abo przenoszę za 4 msc) a tel za 9zł?. Wychodzi taniej o 250zł niż w abonamencie 69zł. Zależy mi na dobrej baterii , płynnym działaniu oraz dobrym aparacie. Na pewno ten tel ma dobrą baterię i z tego co czytam działa szybko bez zacinek nawet po 2 latach . Ale czy aprat jest porównywalny z samsung galaxy s3 który posiadam. Opinie są różne sprzed 2 lat że super natomiast że teraz ten aparat to jużjest słaby i dużo słabszy niż np huawei P8. Gdybym miał potwierdzenie że jakość fot chociaż dorównuje s3 to bym go już brał ( w salonach za bardzo jużtego tel nie ma do sprawdzenia)
Na stronie gsmarena prawdopodobnie znajdziesz zdjęcia z obu telefonów, będziesz sobie mógł porównać. Abonament możesz jeszcze obniżyć kodem rabatowym, o około 13 zł. Nie wiem, kto Ci powiedział, że będziesz miał 20 rat, ale to raczej nieprawda.
 #858233  autor: zielony71
 25 mar 2016, 08:59
jacabad pisze: Chce wziąć open za 24,99 plus telefon huawei shotx na raty mam usługi stacjonarne najlepiej mi to odpowiada tylko jak z jakoscia sieci czy nie ma w tej promocji jakis kruczków marketingowych, ma ktos ta promocje szalone dni ?
Jakość obsługi klienta raczej gorsza niż w Virgin, zasięg i stabilność połączeń raczej lepsza, ale to zależy od warunków lokalnych więc najlepiej zapytaj kogoś kto mieszka w Twojej okolicy.
Dużych kruków nie ma, małe kruczki są, np. jak nie będziesz płacił terminowo, to rachunek będzie wyższy o 5 zł. Jak zrezygnujesz ze stacjonarnego to rachunek rośnie o 30 zł. Nie wiem, czy to można nazwać kruczkami?
 #858235  autor: jacabad
 25 mar 2016, 09:16
zielony71 pisze:
jacabad pisze: Chce wziąć open za 24,99 plus telefon huawei shotx na raty mam usługi stacjonarne najlepiej mi to odpowiada tylko jak z jakoscia sieci czy nie ma w tej promocji jakis kruczków marketingowych, ma ktos ta promocje szalone dni ?
Jakość obsługi klienta raczej gorsza niż w Virgin, zasięg i stabilność połączeń raczej lepsza, ale to zależy od warunków lokalnych więc najlepiej zapytaj kogoś kto mieszka w Twojej okolicy.
Dużych kruków nie ma, małe kruczki są, np. jak nie będziesz płacił terminowo, to rachunek będzie wyższy o 5 zł. Jak zrezygnujesz ze stacjonarnego to rachunek rośnie o 30 zł. Nie wiem, czy to można nazwać kruczkami?

Czy do tej oferty szalone dni korzystajac juz z promocji posiadania uslug stacjonarnych mozna jeszcze cos zbic kodem rabatowym i gdzie taki kod uzyskac bo mi wychodzi abonament przy promocji 24,99 czy mozna jeszcze zbic kodem ?
 #858263  autor: Leo
 25 mar 2016, 12:40
Dostaniesz 10 zł rabatu miesięcznie jak założysz konto w Orange Finanse i będziesz płacił kartą 300 zł miesięcznie. Wtedy abonament wyniesie 14,99 zł.
 #864677  autor: eMilka88
 05 maja 2016, 10:37
Witam!
Czy ktoś z Drogich Forumowiczów orientuje się czy w najbliższej przyszłości Orange przewiduje kolejne szalone dni? Ktoś coś?
Pozdrawiam!
 #865092  autor: irzi
 08 maja 2016, 21:43
eMilka88 pisze:Witam!
Czy ktoś z Drogich Forumowiczów orientuje się czy w najbliższej przyszłości Orange przewiduje kolejne szalone dni? Ktoś coś?
Pozdrawiam!
Mogą być bo .... Widze że telefony podrożały na Orange.pl. Do niedawna np P8 Lite było w dobrych pieniądzach. Do tego ze smartwatchem. A teraz bez niego a cena samego telefonu poraża ....
 #865201  autor: ManiacGSM
 09 maja 2016, 14:41
eMilka88 pisze:Witam!
Pozdrawiam!

Czytał ktoś z Was cały regulamin? Czy po założeniu tego konta trzeba je mieć 24 miesiące jak i cały abonament kupiony po zniżce?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #865289  autor: rekin01
 09 maja 2016, 22:08
jacabad pisze:
zielony71 pisze:

Czy do tej oferty szalone dni korzystajac juz z promocji posiadania uslug stacjonarnych mozna jeszcze cos zbic kodem rabatowym i gdzie taki kod uzyskac bo mi wychodzi abonament przy promocji 24,99 czy mozna jeszcze zbic kodem ?
Ja też mam 24,99 zł jak zaznaczę usługi stacjonarne na stronie głównej w ofertach. Niestety jak kliknę na przedłużenie umowy i podam numer do zweryfikowania, to już takiej ceny nie ma. Do końca umowy mam 6 miesięcy. Czy to ma jakiś związek? Jak w ogóle dostać to 24,99zł?
 #865357  autor: dario321
 10 maja 2016, 15:08
zdaje się,ze do końca umowy musi być cos kolo 3miesiecy.zapytaj na chatcie,co wyskakuje okienko;-)
 #865364  autor: dario321
 10 maja 2016, 15:31
chyba to już jest uwzględnione gdy klikniemy,ze mamy usluge stacjonarna ale nie wiem dokładnie.
 #865599  autor: stoosiem
 12 maja 2016, 08:43
Nie, po tym rabacie nie łączy się już z Orange Open. Co więcej, jeżeli masz funpacka to po skorzystaniu z tego rabatu funpack+komóra będzie traktowana jako jedna usługa, więc jak masz coś oprócz tej komórki to open spadnie z np. 35 złotych do 10.

A jak nie działa to zadzwoń do sklepu internetowego (nr na dole strony) i zapytaj, czy telefonicznie mogą Ci takie same warunki zaproponować.
 #865601  autor: rekin01
 12 maja 2016, 09:02
Chyba nie do końca to jest tak, ponieważ w regulaminie jest napisane, że łączy się z orange open, co więcej promocja jest dostępna dla klientów, którzy nie zrezygnowali z orange open.
W tej chwili mam telefon domowy, neostradę i komórkę, nie mam funpacka. W takiej sytuacji wydaje mi się, że wysokość rabatu orange open się nie zmieni.
 #867162  autor: zielony71
 20 maja 2016, 18:43
Tak sprytnie wprowadzili szalone dni, że nikt nie zauważył ROTFL
 #867482  autor: stoosiem
 23 maja 2016, 17:40
rekin01 pisze:Chyba nie do końca to jest tak, ponieważ w regulaminie jest napisane, że łączy się z orange open, co więcej promocja jest dostępna dla klientów, którzy nie zrezygnowali z orange open.
W tej chwili mam telefon domowy, neostradę i komórkę, nie mam funpacka. W takiej sytuacji wydaje mi się, że wysokość rabatu orange open się nie zmieni.
Łączy się z rabatem Orange Open, ale zestaw Smart Plan Open (usługi stacjonarne + komórki w tej taryfie) liczą się jako 1 usługa do OO. Jak nie wierzysz to zadzwoń na infolinię albo zapytaj w salonie lub na stronie Internetowej :)