• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #863979  autor: najs_sc
 29 kwie 2016, 10:51
Witam,

W czerwcu kończy mi się umowa w Play (obecnie płacę 100 złotych miesięcznie i jest to pułap, którego nie chciałbym przekraczać). Oczekuję darmowych połączeń i minimum 5 GB internetu, gdyż dość intensywnie korzystam z mobilnego youtuba i twitcha. Przeglądałem oferty wszystkich operatorów i to jest kompletna porażka.

Nastawiłem się na Samsunga Galaxy S6 i o ile mi wiadomo, to najtaniej obecnie wychodzi w t-mobile. Rok abonamentu za 60, potem kolejny rok 100 i telefon za 750 złotych. Daje to w sumie 2670 złotych i ewentualny kurier, czyli 2700 minus cena telefonu 1600 = 1100/24 daje 45 złotych za nielimitowane połączenia i 10 GB transferu na miech, czyniąc tę ofertę kompletnie nieopłacalną.

Czy są jakieś kruczki w ofercie Virgin Mobile z Galaxy S6 Edge. Umowa na 12 miesięcy. Miesięczny abonament to 207,40 złotych, co daje w sumie 2490 złotych. Nielimitowane połączenia i 5 GB transferu. Po odjęciu 2000 za cenę telefonu zostaje 490/12 czyli około 41 złotych za powyższe na miesiąc. Plusem jest jednak umowa na rok.
 #863994  autor: Gregrin
 29 kwie 2016, 11:43
Ja widzę parę opcji.
1. Złóż wypowiedzenie w play i zadzwoń do działu utrzymania klienta i zobacz co oni zaproponują. Popatrz tez na watek http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=9795
2. Czekać na szalone dni w orange i może się coś trafi. Orange ostatnio ostro cenowo walczy o nowych klientów i może trafi się inny telefon który po odsprzedaży pokryje znaczna cześć s6. Obserwuj blog http://zielony71.blogspot.com/
3. Telefon kupić na wolnym rynku a do tego dowolna oferta na kartę z 5GB internetu za ok 30zl (najlepsza orange po przeniesieniu) http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=83663
 #864699  autor: play_boy
 05 maja 2016, 13:54
Gregrin:
1. może się sprawdzi, choć lepiej, kiedy po wypowiedzeniu to Play dzwoni do nas a nie my do niego,
2. orange ostatnio walczy ostro o klienta? i pewnie dlatego wprowadził podwyżkę (poprzez raty)?
3. jak już ktoś napisał: jest obecnie Premium mobile za niecałe 25 zł full no limit + 4GB
 #864752  autor: KC-KARLOS
 05 maja 2016, 22:36
najs_sc pisze:Czy są jakieś kruczki w ofercie Virgin Mobile z Galaxy S6 Edge. Umowa na 12 miesięcy. Miesięczny abonament to 207,40 złotych, co daje w sumie 2490 złotych.
To nie jest abonament. Płacisz miesięczną ratę z karty kredytowej RAIFFEISEN POLBANK. W zamian otrzymujesz doładowaną 12 pakietami #BezLimitu kartą Virgin Mobile (koszta wliczone w ratę kredytu).
Nie opłaca się. 12x29 zł to 348 zł. Po odjęciu kwoty 2490 wychodzi już 2142 zł.
W euro rtv agd tel kosztuje 1999 zł w prostych ratach 10x 0% (zależne od banku). Nie wiążesz się z kartą kredytową. Dolicz do tego koszt swojej oferty prepaid/abo we własnym zakresie.

Play ma jeszcze opcję 12m abo + 24 raty. W opcji opłaty łącznej 149,99 zł masz urządzenie za 1 zł. Po roku przechodzisz z abo na kartę lub zmieniasz ofertę, a przez ostatnie 12 rat płacisz tylko 110 zł. Łączna kwota z ratami to 1800 zł (nie uwzględniając kosztu abonamentu)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟