Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
To jest plan 2xBiz Krajowy za ok. 28zl dla osób, które mają neta stacjonarnego. Jeżeli przedłużysz umowę w tym planie, a nie masz lub nie skompletujesz pakietu w ciągu 4 miesięcy, to pozostanie Ci umowa Biz Krajowy i prawdopodobnie dostaniesz fakturę na 150zl netto (bo o tyle możesz taniej kupić telefon; 150=6,25*24). Nie wiem czy będzie Ci się należała zniżka Orange Open.Lukaszsz pisze:Apropos ofert ratalnych. Mam właśnie możliwość przedłużenia umowy na jednym z numerów. Na stronie orange.pl (będąc niezalogowanym) przykładowo wybierając Samsunga J5 oferta wygląda tak: http://www.orange.pl/klienci_biz/orange ... ence=false
Generalnie Biz Krajowy 34,99 + 24 zł rata za telefon, szału nie ma.
Gdy się zaloguje na uprawnionym numerze, nie mogę wybrać "Orange Biz Krajowy" a jedynie "Pakiet z Internetem", ale nigdzie nie mam informacji o tej taryfie. Jedyne co to, że telefon jest kilka zł miesięcznie tańszy niż w Biz Krajowym. Ktoś wie co to za taryfa?
Leo pisze:Nie. Jeszcze raz: 85,98 zł - 4,99 zł - 15,00 zł - 5,99 zł - 5,01 zł - 30,00 zł = 24,99 zł.
Rabat "stacjonarny" 30 zł z tytułu Open odpowiada rabatowi DUK ok. 45 % na ten właśnie abonament. Abonament atrakcyjny ale w połączeniu z ratami nie zyskujemy nic. Np. P8 Lite rata 25 zł czyli telefon kosztuje 600 zł a abonament drugie 600 zł w 24 miesięcznej umowie. Sprzadając telefon za 650 zł zyskujemy tylko abonament za 25 zł.
Generalnie na koncie abonenckim mam telefony stacjonarne (po dotarciu do regulaminu znalazłem ze mogą zastąpić neta) i 3 nr w Biz Krajowym, ale znając Orange to pewnie, żeby skorzystać z oferty musiałbym kupić nową aktywację, a komórki które mam teraz nie liczą się w żaden sposób. Czy tak?Tamto pisze:To jest plan 2xBiz Krajowy za ok. 28zl dla osób, które mają neta stacjonarnego. Jeżeli przedłużysz umowę w tym planie, a nie masz lub nie skompletujesz pakietu w ciągu 4 miesięcy, to pozostanie Ci umowa Biz Krajowy i prawdopodobnie dostaniesz fakturę na 150zl netto (bo o tyle możesz taniej kupić telefon; 150=6,25*24). Nie wiem czy będzie Ci się należała zniżka Orange Open.Lukaszsz pisze:Apropos ofert ratalnych. Mam właśnie możliwość przedłużenia umowy na jednym z numerów. Na stronie orange.pl (będąc niezalogowanym) przykładowo wybierając Samsunga J5 oferta wygląda tak: http://www.orange.pl/klienci_biz/orange ... ence=false
Gdy się zaloguje na uprawnionym numerze, nie mogę wybrać "Orange Biz Krajowy" a jedynie "Pakiet z Internetem", ale nigdzie nie mam informacji o tej taryfie. Jedyne co to, że telefon jest kilka zł miesięcznie tańszy niż w Biz Krajowym. Ktoś wie co to za taryfa?
Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do sklepu Orange (ewentualnie: zamówił wiadomość, napisał zapytanie przez Mój Orange) i się dopytał. Jak będzie po Twojej myśli, to spisz imię i nazwisko konsultanta, datę i godzinę rozmowy i zamawiaj.Lukaszsz pisze:Tamto pisze:Generalnie na koncie abonenckim mam telefony stacjonarne (po dotarciu do regulaminu znalazłem ze mogą zastąpić neta) i 3 nr w Biz Krajowym, ale znając Orange to pewnie, żeby skorzystać z oferty musiałbym kupić nową aktywację, a komórki które mam teraz nie liczą się w żaden sposób. Czy tak?Lukaszsz pisze:Apropos ofert ratalnych. Mam właśnie możliwość przedłużenia umowy na jednym z numerów. Na stronie orange.pl (będąc niezalogowanym) przykładowo wybierając Samsunga J5 oferta wygląda tak: http://www.orange.pl/klienci_biz/orange ... ence=false
(...)
To jest plan 2xBiz Krajowy za ok. 28zl dla osób, które mają neta stacjonarnego. Jeżeli przedłużysz umowę w tym planie, a nie masz lub nie skompletujesz pakietu w ciągu 4 miesięcy, to pozostanie Ci umowa Biz Krajowy i prawdopodobnie dostaniesz fakturę na 150zl netto (bo o tyle możesz taniej kupić telefon; 150=6,25*24). Nie wiem czy będzie Ci się należała zniżka Orange Open.
Możesz zamówić rozmowę. Na stronie z opisem abonamentów, pod sekcją 'Cenniki i regulaminy' masz ten link.Lukaszsz pisze:Na zapytanie przez "Mój Orange" otrzymałem odpowiedź, że sprawą zajmie się mój od siedmiu boleści opiekun, z którym jeszcze nigdy nic nie załatwiłem, zawsze tylko się nagada i nic z tego nie wynika. Może faktycznie zadzwonie pod nr sklepu internetowego
Koszt calego kontraktu to 24*112.8+1609=4316. Czy sie oplaca zalezy co w Abo jest zawarte. Koszt samego iphone 6s 4GB nowego to od 2800-3000PLN. Podejrzewam, ze oferta bez telefonu moze byc lepsza.marni3 pisze:Co sądzicie o takiej ofercie:
Iphone 6s 64 gb za 1609 zł
Opłata miesięczna za telefon 55,01 zł + abonament 57,79 zł, czyli razem miesięcznie 112,8 zł
Zastanawiam się czy można oczekiwać czegoś lepszego?
A czy oferowali Ci możliwość zakupu któregoś z ww. telefonów w ofercie za wyściowe 49,99, które można zrabatować do 31 z groszami? Pytam, bo mój tato ma do przedłużenia umowę, nie chce się pakować w raty, a z drugiej strony niski abonament z no-limitem + wymiana telefonu by mu się przydały...Sk_uter pisze:Wlasnie przedluzylem umowe, urzadzenia bez rat sa 3: LG spirit, HTC 620, Samsung Grand Prime, wzielem tego ostatniego w abo 69 zrabatowane do 45,69zl.
Jakies rabaty na oferty ratalne tez proponowali, ale drogo mi to wychodzilo.
Co do rabatow na oferty bez telefonow to dopiero od oferty 59zl, na nizsze juz nie maja znizek.
Rozumiem, że wypowiedzenie miałeś złożone? Skoro DUK jednak sprzedał Ci telefon bez rat, to oznacza, że mają swój własny, wewnętrzny cennik i z niego korzystają. Na stronie Orange cennik prezentuje wyłącznie telefony w ratach. Tato najbardziej chciałby jakiś prosty telefon z klawiaturą, nie smartfon, może mi się poszczęści i coś takiego dla niego wyrwęSk_uter pisze:Tak, proponowali jeden abonament niżej, ale w nim było 2 GB netu, więc to mnie nie interesowało. Dodatkowo nie było w nim mms ani stacjonarnych, ale konsultant mógł dać jeden z pakietów gratis, więc coś z tego możesz sobie wybrać, najlepiej sam jutro zadzwoń na 510 100 100, tam połączyłem się z działem przedłużenie i prosto powiedziałem, że ktoś wcześniej dzwonił z rabatem 30 procent i wtedy przełączyła mnie na dział gdzie takie rabaty mogą udzielić, a konsultant mówił, że teraz coraz więcej się zmienia i raty coraz bardziej wchodzą, więc najlepiej samemu zadzwonić jak najszybciej, bo ja sam telefonu się nie doczekałem