• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 278 z 624
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 624
 #854886  autor: yokoono
 08 mar 2016, 03:48
domcia_96 pisała:
"Pytałam o taryfę Comfort, to powiedziała, że jeżeli chodzi o zniżki, mogłaby dać maksymalnie 7GB a reszta zależna od tego jaki telefon chciałoby się wziąć"

natomiast margeo:
"Dziś można przedłużać jeszcze na starych zasadach - nie wiadomo jak będzie po niedzieli.
W nowych taryfach upust 10zł (ale 7GB netu - tylko po co tyle w telefonie)."

To jak to w końcu jest? :v da się wyrwać comfort w cenie 49,90 z 7gb neta i przykładowo p8 lite za 1 zł czy tam htc 820 za 1 zł? Plus bezlimity smsowe, mmsowe i minuty do wszystkich sieci?
A może ma ktoś informację, czy jest osiągalny iPhone 4s w taryfie comfort? Może gdzieś tam mają resztki na magazynie?

I za ile finalnie chodzi p8 (nie lite) w taryfie comfort po zniżce już czyli 49.90? Widzę, że stronę wcześniej ktoś pisał "209 zł w abo za 69", czy ktoś też dostał takie propozycje cenowe?
Dzięki.
 #854969  autor: panrutek
 08 mar 2016, 15:40
Witam. A oto efekt dzisiejszych negocjacji z SUK:

-Comfort 49,99zł
-no limit komórki , sms i mms ( bez stacjonarnych - ew za dopłatą 6 zł )
-internet 5 GB
-kuriera nie da rady zdjąć
-Galaxy s5 neo za 269 zł ( z kurierem ) , Galaxy A-5 za 239 zł ( z kurierem ).

Konsultant proponował mi gratis stacjonarki ale przy gorszym telefonie np. samsung J5.
Może komuś te informacje przydadzą się. Pozdrawiam forumowiczów.
 #855035  autor: reggie
 08 mar 2016, 18:43
Skoro TM nie chciało się dogadać ze mną, to ja dogadałem się z Orange i numer już przeniesiony.
Mogli zarobić mniej, nie zarobią na mnie przez kolejne 24 m-ce nic.
Przy obecnej polityce traktowania stałych Klientów, wróżę TM jeszcze szybszy odpływ abonentów.
Dla zainteresowanych w Orange dostałem:
Abo 69,99zł - 6 m-cy za 0zł (pełny no-limit, 2GB netu, 50minut i 50MB roaming UE 1 strefa)
Sony Z3 Compact 299zł + 30zł aktywacja
Koszt całej umowy: 18*70+299+30=1589zł/24=66,20zł (abo z telefonem)
Koszt samego abo: 66,20zł-50zł(rata za Z3C przy cenie 1200zł)=16,20zł
Dodatkowo (wiem jak to wygląda, bo mam już w Orange jeden numer) przy przedłużaniu umowy nie muszę się prosić o marne -10zł zniżki na abo - 250zł na telefon, tylko dostaję -30% na abo i -300zł/a do niedawna -400zł rabatu na telefon.

Dziękuję i pozdrawiam.

PS. Dla zainteresowanych Z3C dostępna w Orange na powyższych warunkach do 10 marca.
 #855058  autor: Zosiek
 08 mar 2016, 19:43
Informacyjnie z dzisiejszej rozmowy z BOA - pracownik pierwszego kontaktu, połączyło mnie po wybraniu opcji "Dzwonię w sprawie przedłużenia umowy".
Jestem zainteresowany iP5s, więc tylko o ten telefon pytałem:

Abonament 99,99 (no limit, 30min. UE, 10gb net) = cena telefonu 459zl
Abonament 89,99 (no limit, 30min. UE, 10gb net) = 659zl
Abonament 79,99 (no limit, 30min. UE, 10gb net) = 789zl
Abonament 69,99 (no limit, 7gb net) = 900l

Narazie podziękowałem.
 #855109  autor: margeo
 08 mar 2016, 22:35
yokoono pisze:domcia_96 pisała:
"Pytałam o taryfę Comfort, to powiedziała, że jeżeli chodzi o zniżki, mogłaby dać maksymalnie 7GB a reszta zależna od tego jaki telefon chciałoby się wziąć"

natomiast margeo:
"Dziś można przedłużać jeszcze na starych zasadach - nie wiadomo jak będzie po niedzieli.
W nowych taryfach upust 10zł (ale 7GB netu - tylko po co tyle w telefonie)."

To jak to w końcu jest? :v da się wyrwać comfort w cenie 49,90 z 7gb neta i przykładowo p8 lite za 1 zł czy tam htc 820 za 1 zł? Plus bezlimity smsowe, mmsowe i minuty do wszystkich sieci?
A może ma ktoś informację, czy jest osiągalny iPhone 4s w taryfie comfort? Może gdzieś tam mają resztki na magazynie?

I za ile finalnie chodzi p8 (nie lite) w taryfie comfort po zniżce już czyli 49.90? Widzę, że stronę wcześniej ktoś pisał "209 zł w abo za 69", czy ktoś też dostał takie propozycje cenowe?
Dzięki.
Ja usłyszałem w piątek:
- albo 7GB i zniżki 10zł
- albo na starych zasadach 5GB i stacjonarki - zniżka 20zł.

Mam (jeszcze) JUMP z czerwca 2014r i płacę 49,99zł - powiedziałem, że nie chcę płacić więcej...

POZDRAWIAM!
 #855193  autor: Ajrock
 09 mar 2016, 14:45
Ja od półtora roku żadnego aneksu od przedłużenie umowy nie podpisałem, czyli mam obecnie umowę bezterminową. Za 25 zł mam 180 min do wszystkich, sms bez limitu, internet 1GB. Dla mnie to wystarcza, nic lepszego raczej nie dostanę. Chyba, że się mylę. :D
 #855215  autor: kris09
 09 mar 2016, 15:56
Witam,

zastanawiam się na przeniesieniem numeru do T-Mobile z play.
Jednak te promocje w T-Mobile teraz są mówiąc krótki "słabe".

CZy możecie mi poradzić czy Orange także ma tak świetny zasięg i dostęp do internetu mobilnego jak T-Mobile czy jednak skupić się tylko na T-Mobile ?

Wiem ze watek jest o przedluzeniach ale z gory dziękuję za pomoc i za odpowiedzi
 #855312  autor: mortis
 10 mar 2016, 07:12
A orientuje się ktoś czy do abonamentów powyżej 100 zł dodają jeszcze Tidala i Naviexpert?
I czy na abonamentach powyżej 100 zł da się ugrać obniżkę abonamentu o więcej niż 10 zł i jakieś dodatkowe GB.

Na moim koncie pojawiła się fajna oferta na Galaxy S7 i zastanawiam się czy jest sens negocjować cenę przez SUK czy nie wziąć po prostu oferty ze strony, bo telefon jest kilka stów tańszy niż w tym "nowym" cenniku.
 #855316  autor: Gumis_81
 10 mar 2016, 07:40
TIDAL + player.pl MULTI + Naviexpert jest od taryfy MAX za 129zł która można na SUK wynegocjować na 120zł cenę telefonu przy tej taryfie można max 400zł obniżyć od ceny cennikowej.

Próbowałem negocjować S7 w Poniedziałek ale na infolinii SUK powiedzieli że nie mają go jeszcze na stanie i nie mogą negocjować jedyne co można to zamówić na stronie www. Daj znać jakbyś negocjował S7 czy jest już możliwość utargowania coś na SUK tego telefonu.

Mi proponowali abo 129zł ze zniżka na 120zł S6 za 149zł i umowa na 24 miesiące.

Będę próbował w następnym tygodniu umowę na 36 miesięcy za 99zł i s7 za 1zł lub max 99zł
 #855317  autor: mortis
 10 mar 2016, 07:50
No właśnie myślałem o tym MAXie ze strony, bo przy tym abo bez zniżek (129,99) na stronie mam ofertę na S7 za 670 zł z GearVR, które też są warte ok. 400 zł. No ale wtedy muszę brać to co dają bez negocjacji.
Też jestem w stałym kontakcie z SUK i też mi Pani mówi, że nie mają teraz na ofercie przez SUK tych słuchawek i będą dopiero w drugiej połowie marca. Ale przez SUK wiadomo, że słuchawka będzie bez dodatków (bez GearVR) no i cena kilka stów wyższa, więc zastanawiam się czy jest sens dla tych Naviexperów, Tidala i 10 zł rezygnować w sumie ze zniżki ok. 900 zł na słuchawkę (500 na telefon i 400 za GearVR).
 #855320  autor: Gumis_81
 10 mar 2016, 08:07
129zł na 24 i S7 z GearVR za 670zł? tak? jeżeli tak moim zdaniem dobra oferta bo analizując cenniki doszedłem do wniosku że T-mobile chce za ten telefon z dowolnym abonamentem około 4070zł czyli w twoim przypadku wyszło by to 3766 zł czyli 300zł taniej. No i oczywiście pakiet TIDAL+player+navi.

Taki mały OFFTopik odnośnie S7 12 godzin w wodzie i lodzie a następnie upuszczona z wysokości 100 stóp https://www.youtube.com/watch?v=r8W6EycTdyI
 #855322  autor: mortis
 10 mar 2016, 08:14
Tak 129 zł, 24 miesiące, wszystko no limit, 10 GB neta, 60 minut do UE i 670 zł za S7 z GearVR.
Tylko, że już bez żadnych zniżek i dodatków (tidali, navi, playerów).
 #855352  autor: miarek
 10 mar 2016, 11:29
reggie pisze: w Orange dostałem:
Abo 69,99zł - 6 m-cy za 0zł (pełny no-limit, 2GB netu, 50minut i 50MB roaming UE 1 strefa)
Sony Z3 Compact 299zł + 30zł aktywacja
Koszt całej umowy: 18*70+299+30=1589zł/24=66,20zł (abo z telefonem)
Wyraźnie widać, że oferty ostatnio się pogarszają. W poprzednich szalonych dniach ten telefon był za 169zł, teraz już 299. Ale TM pogorszyło swoją ofertę jeszcze bardziej, więc Orange wychodzi korzystniej. Szkoda tylko, że dają 2GB internetu. Teraz może wystarczy, ale 2 lata to długi okres. Z drugiej strony jest 50 MB roamingu.[/quote]
reggie pisze:Dodatkowo (wiem jak to wygląda, bo mam już w Orange jeden numer) przy przedłużaniu umowy nie muszę się prosić o marne -10zł zniżki na abo - 250zł na telefon, tylko dostaję -30% na abo i -300zł/a do niedawna -400zł rabatu na telefon.
Zawsze wydaje się, że gdzieś indziej jest lepiej. W rzeczywistości po prostu niewiele się wie w nowym miejscu.
Z lektury wątku przedłużeniowego Orange (a ten dział ma najbardziej zorientowanych użytkowników) widać, że tak nie jest. Przy przedłużeniu umowy poza tańszymi telefonami i tak za 1zł jest jeden telefon do wyboru (lg g3), na który można obecnie dostać zniżkę. Reszta jest bez zniżki, na raty. Gdyby było jak piszesz, nie bawiono by się w kody rabatowe -20% i wykorzystywanie ich w szalonych dniach (gdy DUK dawałby -30%). Orange jest dobre jako operator do przejścia z innej sieci, ale już swoich tak bardzo nie dopieszcza. Zbyt się przejechał w ubiegłym roku i teraz już bardziej dba o swój wynik finansowy.

Oczywiście możesz się upierać, że jest inaczej. Poprzednie upieranie się skończyło się przejściem do innej sieci i wyższym kosztem telefonu w niej. Najwyżej znów gdzieś przejdziesz. :)
 #855402  autor: reggie
 10 mar 2016, 14:25
miarek pisze:Wyraźnie widać, że oferty ostatnio się pogarszają. W poprzednich szalonych dniach ten telefon był za 169zł, teraz już 299
W poprzednich szalonych dniach w połowie lutego Z3C kosztował 79zł ale w abo za 89,99zł, a teraz 299zł ale w abo za 69,99zł, czyli różnica in plus na korzyść obecnej oferty wynosi +140zł
miarek pisze:Gdyby było jak piszesz, nie bawiono by się w kody rabatowe -20% i wykorzystywanie ich w szalonych dniach (gdy DUK dawałby -30%).
DUK daje 30% rabat na abo wyłącznie po złożeniu wypowiedzenia - zawsze tak było w Orange, działa to inaczej niż w TM gdzie SUK niekoniecznie wymaga wypowiedzenia.
miarek pisze:Orange jest dobre jako operator do przejścia z innej sieci, ale już swoich tak bardzo nie dopieszcza.
W tej kwestii TM nie jest dobry nawet do przejścia, bo nie daje z tego tytułu żadnych profitów.
Ja wypowiadam się za siebie i w zeszłym roku dostałem w Orange abo za 61,50zł (-30%) i Z3 za 299zł (-400zł). Cała umowa kosztuje mnie 1.775zł, a za tyle to mogłem wtedy sprzedać Z3 i mieć abo za darmo przez 2 lata (full no-limit, 2GB, 400minut roaming UE).
Proszę mi pokazać kogoś w TM, kto dostał porównywalne warunki (nawet rok temu)...
miarek pisze:Poprzednie upieranie się skończyło się przejściem do innej sieci i wyższym kosztem telefonu w niej
Upieranie się skończyło się wyższą ceną telefonu o 299zł (w porównaniu do oferty TM sprzed miesiąca), ale przez 6 m-cy nie płacę abo co daje -420zł rabatu, więc de facto jestem na plusie.
miarek pisze:Najwyżej znów gdzieś przejdziesz.

Jeżeli nie dostanę korzystnej cenowo oferty, to bez chwili wahania przeniosę numer (być może TM zmieni politykę cenową i wrócę, ale jakoś szczerze w to wątpię).
 #855427  autor: miarek
 10 mar 2016, 15:38
reggie pisze: W poprzednich szalonych dniach w połowie lutego Z3C kosztował 79zł ale w abo za 89,99zł, a teraz 299zł ale w abo za 69,99zł, czyli różnica in plus na korzyść obecnej oferty wynosi +140zł
Czyli dodatkowe 3GB, 350 min roamingu EU, 50MB roamingu EU i 100 min międzynarodowych miesięcznie za niecałe 6zł miesięcznie. Co kto woli, tu nie będę polemizował. Jak ktoś siedzi tylko w kraju to mu to niepotrzebne. Lub jako na drugi telefon.
reggie pisze:DUK daje 30% rabat na abo wyłącznie po złożeniu wypowiedzenia - zawsze tak było w Orange, działa to inaczej niż w TM gdzie SUK niekoniecznie wymaga wypowiedzenia..
A gdzie to kwestionowałem? Pisałem, że obecnie nie masz możliwości dostania -30% + -300zł na telefon (oprócz tego lg g3). Kłopoty ze zrozumieniem? Czy też, podobnie jak niedawno, będziesz twierdził, że wytargujesz więcej (-20zł na Relax). :)
reggie pisze:
Ja wypowiadam się za siebie i w zeszłym roku dostałem w Orange (...)
Proszę mi pokazać kogoś w TM, kto dostał porównywalne warunki (nawet rok temu)...
Kilkukrotnie już pisałem o polityce cenowej Orange w tamtym roku. Znów kłopoty ze zrozumieniem? Wypowiadamy się o tym, co jest TERAZ, nie co było kiedyś. Kiedyś, jeszcze jak była Era, była inna polityka firmy. I jakie to ma dzisiaj znaczenie?
Nie rozumiesz też, że skoro sam piszę, że obecnie w wielu przypadkach warto przejść do Orange, to dlaczego mam podawać przykłady na korzyść TM? Gdzie tu logika?
reggie pisze: Jeżeli nie dostanę korzystnej cenowo oferty, to bez chwili wahania przeniosę numer
I prawidłowo. Mnóstwo osób to robi. Ale tylko wyjątkowi frustraci wylewają przy tym żale na forach, jak to ich dotychczasowy operator nie zarobi na nich, bo go opuszczą jeśli nie da im oferty lepszej, niż wszystkim innym.

Na szczęście masz już abonament, więc nie trzeba będzie więcej znosić Twoich mądrości, jak to wytargujesz od operatora więcej, niż dostał ktokolwiek inny na tym forum (aczkolwiek w TM zakończyło się to porażką). Pozostaną tu tylko ci zwyczajni, którzy będą dostawali "zaledwie" tyle, ile maksymalnie można dostać. A wiedza ile to jest nie tylko od klientów, ale również od pracowników, którzy w ramach pomocy piszą, co jest maksymalne. To nie infolinia, że będą kłamać (to się nazywa zgrabnie argumentem negocjacyjnym).
Do nieodpisania. :)
Ostatnio zmieniony 10 mar 2016, 16:27 przez miarek, łącznie zmieniany 2 razy.
 #855441  autor: reggie
 10 mar 2016, 16:14
1. Forum jest od wymiany różnych poglądów, a nie tylko od chwalenia się, co kto dostał.
2. Nie jest sztuką ograniczać się w negocjacjach z operatorem do tego, o czym już ktoś napisał i mówić, że się nie da więcej, tylko trzeba próbować uzyskać samemu większe rabaty - zawsze jest ktoś, kto pierwszy dostanie więcej niż poprzednicy.
3. Jeżeli sami nie będziemy próbowali narzucić operatorom swojej propozycji umowy, to pozostanie nam tylko ślepo przyjmować to, co łaskawie rzuci TM czy ktokolwiek inny na rynku.
4. Logika polega na analizie również ofert z przeszłości, aby następnie wykorzystać tą wiedzę w negocjacjach.
5. Mądrości, a tak naprawdę zdanie innych należy przyjąć do wiadomości i uszanować, bo nigdy nie wiadomo, czy się nam ono nie przyda, zamiast drwić i negować jako niezgodne z naszymi poglądami.

Przedłużenia umowy w telefonii komórkowej, stacjonarnej oraz telewizji kablowej stanowią dla mnie przede wszystkim zabawę z drugą stroną, kto osiągnie swój cel opłacalny ekonomicznie. Oczywistym jest, że żaden kontrahent nie da warunków nieopłacalnych dla siebie, ale skoro mogę mieć konkretne usługi taniej, to przynajmniej spróbuję uzyskać to taniej (a nie, że nikt nie dostał, to się przecież nie da).

miarek pisze:Do nieodpisania.
Zgadzam się w całej rozciągłości!!!
  • Strona 278 z 624
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 624
  • 1
  • 276