stuwa pisze:Nie uważam jednak aby zasadne było używanie przez Ciebie sformułowań ad personam typu "bezmyślne wklejanie", "opowiadasz bzdury" etc.
"Bezmyślne wklejanie" nie jest ad personam - sprawdź ostatnich 5-10 moich postów i zobacz ile razy zwracałem uwagę na wklejanie nie tego cennika co trzeba. Tłumaczenie dlaczego nazywam bezmyślnym wklejanie cennika dla nowych w temacie o przedłużeniach jest chyba zbędne? A już zwłaszcza wklejanie go mimo wiedzy, że to nie ten.
stuwa pisze:To bardzo niemiłe (może nawet obraźliwe) sformułowania, które dodatkowo znacznie obniżają poziom dyskusji i wprowadzają niepotrzebne nerwy.
Przepraszam jeśli Cię to dotknęło, nie wiedziałem, że jesteś aż tak wrażliwy. Gdybyś jednak zechciał zauważyć, żadne z tych obraźliwych sformułowań nie padłoby, gdyby nie... bezmyślne wklejenie.
stuwa pisze:Dla przykładu mógłbym podany przez Ciebie metaforyczny przykład nazwać "warzywniakowymi wypocinami" ale jaki to ma sens?
Nie ma żadnego, bo z pewnością się zorientowałeś, że moje warzywniakowe wypociny (na zasadzie analogii, a nie metafory), były odpowiedzią na podlinkowanie cennika, który w ogóle nie dotyczy tematu tego wątku, ("ale za to jest świeży") i miało na celu jedynie podkreślenie fikuśnej logiki, którą się posłużyłeś przy publikacji tego linku.
Z mojej strony EOT.
Pozdrawiam!