• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 276 z 624
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 624
 #853967  autor: Alkowski
 02 mar 2016, 10:22
probek pisze:Słuchajcie, przedłużyłem umowę na Comfort z rabarem 20zł. Kurier przyniósł umowę z telefonem, a w tej umowie ani słowa o żadnym rabacie, tylko podana cena standardowa. Zadzwoniłem i konsultant powiedział, że rabat będzie, ale na piśmie tego nie dostanę. Według mnie to bardzo ryzykowne dla klienta, ktoś z Was miał może podobny problem?

Druga sprawa to te raty za telefon. U mnie ma być rata miesięczna 45zł, reszta to abonament telefoniczny. No ale jeśli faktycznie miałbym ten rabat, to by oznaczało, że abonament wynosi 5zł (wtedy razem z ratą wychodzi 50zł).

Wszystko to jest podejrzane jak dla mnie i rozważam odstąpienie od umowy, jeszcze mam tydzień.

Pozdro
Nie panikuj , za dużo się telewizora i komputera naoglądałeś.

Opłata stała 49,99 miesięcznie brutto a w tym rata wynosząca 45 zł.

Na fakturze rabat -20 zł będzie widoczny w pozycjach upusty / rabaty.
 #853984  autor: Robak85
 02 mar 2016, 11:41
Witam. Właśnie jestem po rozmowie konsultantem. Oferta którą mi przedstawił to: Comfort za 49,99 zł ze stacjonarnymi, komóry, sms, mms no limit i internet 5 gb. Huawei P8 Lite Dual SIM za 1 zł i kurier gratis. Dobra oferta po tych aktualnych zmianach? Proszę o podpowiedzi :)
 #853995  autor: stuwa
 02 mar 2016, 12:32
Generalnie -20 zł abonamentu plus kurier gratis. Zniżka na telefon symboliczna bo z 9 zł na 1zł, stąd pewnie ten kurier darmowy. Spróbuj pocisnąć trochę więcej neta, bo 5GB to teraz w Comforcie jest na starcie.
 #854016  autor: margeo
 02 mar 2016, 13:51
Czyli w stosunku do propozycji z poniedziałku zmiany polegają głównie na tym, że w Comforcie są rozmowy na stacjonarne + inne ceny telefonów? No i + 5zł za brak zgody na sms z reklamami...

POZDRAWIAM!
 #854064  autor: bogo91
 02 mar 2016, 18:16
Jest gdzieś ten nowy cennik telefonów?

Mi zaproponowano dzisiaj Comfort za 49,99 no-limit sms i połaczenia bez stacjonarnych telefony:
Moto G3 - 49 zł
Samsung J5 - 1 zł
Htc Desire 626 - 1zł
Jestem w stanie jeszcze ugrać stacjonarne z tego co widzę.
 #854189  autor: stuwa
 03 mar 2016, 13:22
arasel pisze:
stuwa pisze:oć to ten cennik:
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... zadzen.pdf
Nie opowiadaj bzdur. To cennik dla nowych aktywacji, a nie dla przedłużeń.
Owszem, ale to najnowszy jaki jest (więc dałem dla poglądu sprawy). Zresztą SUK często ma swoje stawki wyjściowe cen telefonów, niekoniecznie odpowiadające tym z oficjalnego cennika dla przedłużających. Po co ta spina od razu :)
 #854194  autor: arasel
 03 mar 2016, 14:10
Nie spinam się, tylko zupełnie nie rozumiem wklejania cennika dla nowych aktywacji, który jak sam zauważyłeś, jest zupełnie inny niż ten, który obowiązuje przy przedłużeniu. Jaki jest sens umieszczania go tu? To tak jakbyś poszedł do sklepu po pomidory, ale sklepowa podałaby Ci marchewki, bo przyjechały dziś i są świeże. Potem temat jest zaśmiecony pytaniami "A czemu ta cena jest inna?", "Czemu tu kosztuje tyle i tyle, a SUK mi mówi inaczej?" - właśnie przez takie bezmyślne wklejanie nieodpowiedniego cennika.
 #854197  autor: domcia_96
 03 mar 2016, 14:34
Dzisiaj jest dokładnie 6 miesięcy przed końcem umowy. Myślicie, że już dziś mogę zadzwonić do SUK czy poczekać aż w IBOA wskoczy mi oferta i dopiero wtedy?
 #854201  autor: stuwa
 03 mar 2016, 14:41
arasel pisze:Nie spinam się, tylko zupełnie nie rozumiem wklejania cennika dla nowych aktywacji, który jak sam zauważyłeś, jest zupełnie inny niż ten, który obowiązuje przy przedłużeniu. Jaki jest sens umieszczania go tu? To tak jakbyś poszedł do sklepu po pomidory, ale sklepowa podałaby Ci marchewki, bo przyjechały dziś i są świeże. Potem temat jest zaśmiecony pytaniami "A czemu ta cena jest inna?", "Czemu tu kosztuje tyle i tyle, a SUK mi mówi inaczej?" - właśnie przez takie bezmyślne wklejanie nieodpowiedniego cennika.
Zgadzam się z Tobą, nie chciałem robić bałaganu i w sumie nie wziąłem pod uwagę, że potem ktoś może na tej podstawie wyciągać zbyt daleko idące wnioski. Chciałem jedynie poratować kolegę, którego ewidentnie SUK chce zrobić w balona - ale racja, powinienem wyraźnie zaznaczyć że ten cennik NIE jest dla przedłużających i jest wklejony tylko dla rozeznania. Nie uważam jednak aby zasadne było używanie przez Ciebie sformułowań ad personam typu "bezmyślne wklejanie", "opowiadasz bzdury" etc. To bardzo niemiłe (może nawet obraźliwe) sformułowania, które dodatkowo znacznie obniżają poziom dyskusji i wprowadzają niepotrzebne nerwy. Dla przykładu mógłbym podany przez Ciebie metaforyczny przykład nazwać "warzywniakowymi wypocinami" ale jaki to ma sens? Peace. Pozdrawiam :)

domcia_96 - jak już masz spłacone raty za telefon i 6 miesięcy do końca możesz dzwonić.
 #854203  autor: domcia_96
 03 mar 2016, 14:44
Mam dawno spłacone, umowa była brana na 3 lata i już nie wytrzymuję z obecnym telefonem dlatego chcę przedłużyć umowę i brać nowy jak najszybciej to możliwe :D Od razu prosić o przełączenie do SUK czy posłuchać co "zwykły" konsultant ma do powiedzenia?
 #854206  autor: stuwa
 03 mar 2016, 14:54
domcia_96 pisze:Mam dawno spłacone, umowa była brana na 3 lata i już nie wytrzymuję z obecnym telefonem dlatego chcę przedłużyć umowę i brać nowy jak najszybciej to możliwe :D Od razu prosić o przełączenie do SUK czy posłuchać co "zwykły" konsultant ma do powiedzenia?
Ja bym próbował bezpośrednio do SUK. Jaką taryfę chcesz brać?
 #854207  autor: domcia_96
 03 mar 2016, 14:57
Relax, oczywiście z jakimś rabatem i jak da radę to więcej internetu. Ale najbardziej mnie interesuje żeby wyciągnąć dobrą zniżkę na Huawei P8. Widziałam, że ktoś stąd dostał go za 20zł.
 #854208  autor: stuwa
 03 mar 2016, 14:59
To koniecznie napisz co udało Ci się uzyskać w tych nowych warunkach. Może miała byś czas i ochotę podpytać o Comfort (jakie zniżki na abo, ile neta)?
 #854218  autor: krzyszsz
 03 mar 2016, 15:42
domcia_96, jeżeli możesz, zapytaj proszę również o wyższe taryfy: Max (129,9 zł) i Max+ (149,9 zł) i o to czy nadal jest opcja nielimitowanego Internetu lte jak było przed wprowadzeniem "nowych" taryf (czy np. jest bezpłatny w tych wyższych taryfach). Z góry dzięki bardzo.

pozdrawiam
 #854228  autor: arasel
 03 mar 2016, 16:48
stuwa pisze:Nie uważam jednak aby zasadne było używanie przez Ciebie sformułowań ad personam typu "bezmyślne wklejanie", "opowiadasz bzdury" etc.
"Bezmyślne wklejanie" nie jest ad personam - sprawdź ostatnich 5-10 moich postów i zobacz ile razy zwracałem uwagę na wklejanie nie tego cennika co trzeba. Tłumaczenie dlaczego nazywam bezmyślnym wklejanie cennika dla nowych w temacie o przedłużeniach jest chyba zbędne? A już zwłaszcza wklejanie go mimo wiedzy, że to nie ten.
stuwa pisze:To bardzo niemiłe (może nawet obraźliwe) sformułowania, które dodatkowo znacznie obniżają poziom dyskusji i wprowadzają niepotrzebne nerwy.
Przepraszam jeśli Cię to dotknęło, nie wiedziałem, że jesteś aż tak wrażliwy. Gdybyś jednak zechciał zauważyć, żadne z tych obraźliwych sformułowań nie padłoby, gdyby nie... bezmyślne wklejenie.
stuwa pisze:Dla przykładu mógłbym podany przez Ciebie metaforyczny przykład nazwać "warzywniakowymi wypocinami" ale jaki to ma sens?
Nie ma żadnego, bo z pewnością się zorientowałeś, że moje warzywniakowe wypociny (na zasadzie analogii, a nie metafory), były odpowiedzią na podlinkowanie cennika, który w ogóle nie dotyczy tematu tego wątku, ("ale za to jest świeży") i miało na celu jedynie podkreślenie fikuśnej logiki, którą się posłużyłeś przy publikacji tego linku.

Z mojej strony EOT.

Pozdrawiam! :-)
 #854229  autor: bogo91
 03 mar 2016, 16:55
Zabawa z konsultantami ciąg dalszy :)
Dzisiaj od razu jak zadzwoniłem do biura obsługi to bez przełączania powiedziałem jakie chce ofertę
49,99 zł abo no-limit wszystko i 5GB interentu do tego P8Lite za 1 zł albo J5 za 1 zł.

I konsultant nie chce mi dać 5GB tylko 3GB i za J5 chce 49 zł ale bez opłat za kuriera. Na moje upieranie się że wczoraj dostawałem to samo tylko 5GB internetu i J5 za 1 zł stwierdził że nie ma opcji.
  • Strona 276 z 624
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 624
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276