• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 275 z 624
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 624
 #853264  autor: reggie
 27 lut 2016, 17:31
Ewelina1502 pisze:Trochę zmian od 1 marca...
http://m.telepolis.pl/wiadomosci/t-mobi ... 35623.html
Bardzo dobrze napisane "trochę zmian"... :D
Może nowych Klientów zmiany zachęcą, choć raczej w to wątpię...
Nadal:
- brak pakietów roamingowych w Comfort i Relax (dopiero w abo 99,99 jest 30 minut; ja mam w Orange 400 minut już od roku w abo z ceną wyjściową 89,99);
- brak stałej promocji 6m-cy za free przy przeniesieniu numeru (od dawna mają to Orange i Plus).

W najpopularniejszych pakietach dla osób przedłużających umowę:
W Comforcie dodali stacjonarne i zmiana z 3GB na 5GB, czyli to, co i tak dawali przy przedłużeniu co bardziej roszczeniowym osobom.
W Relaxie zmiana z 5GB na 7GB netu, czyli kosmetyka.
Ceny abo zostały bez zmian.

Pytanie klucz - co zrobią z cenami telefonów?
Choć i tutaj rewolucji ze strony TM się nie spodziewam.

Reasumując - pogratulować decyzji strategom TM, odpływ abonentów gwarantowany... :D
 #853474  autor: yokoono
 28 lut 2016, 21:43
Ciekawe czy od 01.03 dalej będzie można liczyć na zniżkę 20 zł na abo w taryfie comfort 69 z telefonem i czy jeszcze jakieś dodatkowe GB neta.
Swoją drogą trochę lipę robią z tym brakiem roamingu. w 09.14 mama przedłużała abo coś koło 65 zł, tylko że bez tel i ma 60minut w ue i z polski do ue i 100mb neta za granicą.
Wkrótce muszę przedłużyć rodzicom oferty, dzisiaj sprawdzałam w apce "Mój T-mobile", że do końca jednej umowy jest 6 miesięcy i 3 dni, a do końca drugiej 6 miesięcy i 22 dni.
Konsultanci zaczynają się kontaktować dopiero jak stuknie równo 6 miesięcy?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
 #853525  autor: anita8503
 29 lut 2016, 10:30
Koledzy i koleżanki z góry przepraszam za mały offtopic ale potrzebuję pomocy a nie mogę tego nigdzie znaleźć w internetach. W ramach przedłużenia umowy otrzymałem jak spora część z Was naviexpert w gratisie. I teraz mój problem: nie wiem jak to ustrojstwo zainstalować w telefonie :( a próbowałem już na kilka sposobów:
1. zainstalowałem z google play ale to jest trial na parę dni
2. dodzwoniłem się po 40 min oczekiwania na bok t-mobile, ogarnięta kobitka powiedziała mi, że najpierw powinienem pobrać aplikację mybox a później z jej pomocą naviexpert i będzie działać. Zrobiłem wg jej instrukcji ale po wpisaniu miejsca docelowego pokazuje mi brak wykupionego abonamentu czy coś podobnego
3. kolejny raz dodzwoniłem się na bok po pół godzinie oczekiwania, ale do działu promocji mimo, że wybrałem opcję pomoc techniczna. Konsultant nie wiedział za bardzo jak pomóc, ale skonsultował się z kimś obeznanym i powiedział, że wyśle mi za chwilę sms z linkiem do pobrania naviexpert - miałem to zainstalować i będzie na pewno działać...
To było w sobotę, do tej pory nie dostałem smsa, nie mogę korzystać z nawigacji...
Proszę podpowiedzcie mi jak to zrobić albo gdzie szukać pomocy.
Z góry dzięki
 #853541  autor: arasel
 29 lut 2016, 11:53
5 sekund w google.

http://www.naviexpert.pl/t-mobile
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... expert-gps

Jak skorzystać?
Wyślij bezpłatny SMS o treści NAWIGACJA na numer 8008.
W odpowiedzi otrzymasz link do pobrania aplikacji.

Nawigację T-Mobile możesz też pobrać
wchodząc bezpośrednio na t-mobile.getne.pl.

Pamiętaj, że usługa NE jest bezpłatna jedynie na numerze, na którym przedłużyłeś umowę wraz z darmowym NaviExpert. Z tego co wiem, to jest problem z działaniem nawigacji na iOS, ale nie wspomniałeś na jakim OS używasz, więc wspominam o tym tylko tak na wszelki wypadek.
 #853548  autor: djdeli
 29 lut 2016, 12:31
Witam,
przedłużyłem umowę intuicyjnie patrząc na zwyżki telefonów w nowych abonamentach od marca.
Fakt, że dodają w standardzie stacjonarne i 5gb neta też, ale czy będą nadal oferować od jutra zniżkę -20zł na Comfort i -250zł na tel to jest zagadka.

Oto warunki:
- no limit połączenia komórkowe
- no limit smsy i mmsy
- 5 GB internetu
- Huawei P8 za 329zł w tym darmowy kurier
- abonament za 49,99zł
- umowa na 24 miesiące

Zawsze mam 10dni na rezygnację :)
 #853557  autor: margeo
 29 lut 2016, 13:03
Waham się jeszcze, ale chyba zaryzykuję i poczekam...
Nie mam ciśnienia. Telefon mam sprawny. Może będzie lepiej, a jeśli nie, to po prostu nie przedłużę umowy :)
Tym bardziej, że nie zdecydowałem jeszcze, czy dopłacać do S5 Neo, czy też wybrać coś między Xcover 3, a Moto G 3 (interesują mnie wzmocnione, bryzgoszczelne telefony, z dobrym aparatem)...
djdeli pisze:Zawsze mam 10dni na rezygnację
A co z opłatą 5zł za zgody marketingowe? Zgodziłeś się na reklamy, czy trzeba zapłacić??

POZDRAWIAM!
 #853566  autor: reggie
 29 lut 2016, 14:10
djdeli pisze:przedłużyłem umowę intuicyjnie patrząc na zwyżki telefonów w nowych abonamentach od marca
A gdzie wypatrzyłeś te zwyżki cen telefonów od marca?
Jak już, to masz 14 dni i nie na rezygnację, tylko na odstąpienie od umowy zawartej przez konsumenta poza lokalem przedsiębiorstwa.
 #853580  autor: djdeli
 29 lut 2016, 14:53
margeo pisze:Waham się jeszcze, ale chyba zaryzykuję i poczekam...
Nie mam ciśnienia. Telefon mam sprawny. Może będzie lepiej, a jeśli nie, to po prostu nie przedłużę umowy :)
Tym bardziej, że nie zdecydowałem jeszcze, czy dopłacać do S5 Neo, czy też wybrać coś między Xcover 3, a Moto G 3 (interesują mnie wzmocnione, bryzgoszczelne telefony, z dobrym aparatem)...
A co z opłatą 5zł za zgody marketingowe? Zgodziłeś się na reklamy, czy trzeba zapłacić??
Hmm to dobre pytanie :) rozmawialiśmy o kwocie 49,99zł i w obecnym abonamencie posiadam chyba te zgody więc zakładam, że tak zostanie.

@reggie
Jak zwał tak zwał ważne, że przez te dni mogę się "wycofać". Racja nie 10dni tylko 14dni.

Tutaj link do tego nowego cennika od 1 marca:
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... zadzen.pdf
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, 14:59 przez djdeli, łącznie zmieniany 1 raz.
 #853769  autor: arasel
 01 mar 2016, 11:54
@miarek, @djdeli,

Ale zauważyliście, że to cennik dla nowych aktywacji, a nie przedłużeń (o tym jest ten temat)? :roll:
 #853794  autor: stuwa
 01 mar 2016, 13:11
Bardzo bym prosił o informacje, co można uzyskać w SUK od dziś w taryfie Comfort. Dzięki :)
 #853813  autor: pitermasa
 01 mar 2016, 14:26
Dzisiaj dostałem telefon ponoć z SUK (umowa kończy mi sie w sierpniu) ale nie mam pewności co do tego czy ta osoba była z SUK bo chyba oni jako pierwsi się nie kontaktują. W taryfie comfort za 69.99 zł zrabatowany do 59.99 no limit wszędzie no limit sms/mms i 7GB. Telefon Huawei P8 za 609 zł po rabacie za 409 zł. Troche drogo się zrobiło, narazie się wstrzymam bo ostrzę sobie zęby na LG G4, myślę że do wakacji stanieje po pojawieniu się G5.
 #853911  autor: pitermasa
 01 mar 2016, 21:24
Chyba konsultant miał wczorajsze dane albo chciał przyciąć stówke :P Teraz zaczęła mnie kusić ta oferta, po rabatach comfort kosztuje 60 zl a Huawei P8 309 zł. Musze przemyśleć i poczekać bo nadal bardziej mnie kusi nawet troche większa dopłata do LG G4:) (zdaję sobie sprawe że G4 nie stanieje do poziomu P8) A może forumowicze coś doradzą? Brać P8 na warunkach jakie oferują czy poczekać do wakacji aż stanieje G4? Dodam że nie śpieszy mi się ze zmianą telefonu, obecny Samsung S3 jeszcze nie irytuje aż tak bardzo :)
 #853916  autor: reggie
 01 mar 2016, 22:05
Jak się nie spieszysz, to oczywiście, że poczekaj - do wakacji nie ma zmiłuj żeby nie staniały telefony, choć w TM nic nie jest do końca zgodne z zasadami logiki, poza jak największym zyskiem dla TM.
Póki co oferta jest świeża i pewnie będzie modyfikowana zwłaszcza jeśli chodzi o ceny telefonów.
Na starych zasadach (które niewiele się przecież różnią od obecnych) można było dostać P8 za 1zł w Relaxie za 70zł/m-c, a na stronie TM do teraz "wisi" promocja P8 za 199zł przy abo 59,99zł.

Generalnie jak dla mnie TM strzelił sobie co najmniej w stopę nowymi cenami telefonów, ale to pewnie specjalnie żeby później rozdawać "rabaty" na słuchawki.

Są inni operatorzy, zawsze można się przenieść, Orange na pewno w kontrze do "nowej" oferty TM jeszcze w marcu może zmodyfikować swoje pakiety, bo też dłuższy czas nic się w nich nie zmienia, albo coś rzuci w szalonych dniach, więc alternatywy są.
 #853932  autor: Alkowski
 01 mar 2016, 23:53
Przy ofertach bez sprzętowych opyla się po zmianach tylko taryfa comfort rodzina 80 gdzie po rabacie -10 opłata wynosi 39,99 i w ramach niej są : no limit na kom / stacjonarne , sms / mms , 7gb neta.
 #853943  autor: probek
 02 mar 2016, 02:48
Słuchajcie, przedłużyłem umowę na Comfort z rabarem 20zł. Kurier przyniósł umowę z telefonem, a w tej umowie ani słowa o żadnym rabacie, tylko podana cena standardowa. Zadzwoniłem i konsultant powiedział, że rabat będzie, ale na piśmie tego nie dostanę. Według mnie to bardzo ryzykowne dla klienta, ktoś z Was miał może podobny problem?

Druga sprawa to te raty za telefon. U mnie ma być rata miesięczna 45zł, reszta to abonament telefoniczny. No ale jeśli faktycznie miałbym ten rabat, to by oznaczało, że abonament wynosi 5zł (wtedy razem z ratą wychodzi 50zł).

Wszystko to jest podejrzane jak dla mnie i rozważam odstąpienie od umowy, jeszcze mam tydzień.

Pozdro
 #853948  autor: domcia_96
 02 mar 2016, 07:05
Ktoś z Was ostatnio pisał, że dostał Huawei P8 za 20zł przy abo relax za 79.99. Myślicie, że po tych zmianach od marca jest szansa, żeby w ciągu kilku dni dostać taką samą ofertę?
  • Strona 275 z 624
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 624
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275