• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 266 z 624
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 624
 #848526  autor: Monika1982
 01 lut 2016, 12:59
witam,

mam 2 telefony na firmę. Oba z abonamentem na poziomie 50zł netto(brałem z aparatem).

Przyszedł czas na przedłużenie jednego z nich. Pewnie z wysokością abonamentu nic nie zrobię ale co mogę ugrać z ceną aparatów w stosunku do aktualnego cennika?
Czy w najbliższym czasie będą jakieś promocje czy zmiany cenników w T-mobile?
 #848566  autor: stuwa
 01 lut 2016, 17:03
Wyrwałem następujące warunki:

Comfort za 49,99 zł
-no limit komórkowe
-no limit sms/mms
-naviexpert
-5GB neta
-kurier za free
-wymiana kart SIM za free
Iphone 6s 64GB za 2539 zł

Dowiedziałem się także, że nielimitowane stacjonarne za 6 zł/miesiąc można w każdej chwili włączyć i wyłączyć na infolinii więc nie trzeba się na nie decydować od razu.

Zamawiałem w piątek - powiedzcie kiedy można spodziewać się kuriera? Dostanę jakieś info odnośnie numeru listu przewozowego?
 #848572  autor: ragazzi
 01 lut 2016, 17:51
[quote="stuwa"]Wyrwałem następujące warunki:

Comfort za 49,99 zł
-no limit komórkowe
-no limit sms/mms
-naviexpert
-5GB neta
-kurier za free

/quote]

kto bierze taki telefon z taką cenę w abonamencie? masakra jakaś
 #848579  autor: stuwa
 01 lut 2016, 18:23
ragazzi pisze:kto bierze taki telefon z taką cenę w abonamencie? masakra jakaś
Odpowiem krótko - ten kogo stać :P Zresztą SACZI doskonale wyłożył konkrety, za cenę samego aparatu w iSpot mam telefon i abonament.

Iphone 6s 64GB kosztuje 3.700 zł

Comfort za 50 zł x 24 = 1.200 zł + 2.539 zł = 3.739 zł - abonament za 24 miesiące kosztuje mnie 1,54 zł na miesiąc :)

Biorąc Relax miałbym to samo (no może dodatkowo nielimitowane stacjonarki) tylko drożej
Relax za 70 zł x 24 = 1.680 zł + 2.359 zł = 4.039 zł

Nawet Multi się nie opłaca
Multi za 90 zł x 24 = 2.160 zł + 1.989 zł = 4.149 zł

Więc nie wiem gdzie tu masakra, skoro to najlepsza oferta w stosunku cena/jakość :) Masakrą jest dopłacanie operatorowi do wartości telefonu kilku, jak nie czasem kilkunastu stówek.
 #848580  autor: Shrekus27
 01 lut 2016, 18:30
Ja mam 2 abonamenty. Oba 35 zł z nielimitowanymi rozmowami. Umowy kończą mi się w maju. Chciałbym obie umowy przedłużyć. Tylko nie potrzebuję w ogóle internetu w tych abo. Moje pytanie jest takie. Czy są szanse dostać ofertę z nielimitowanymi rozmowami ,smsami i rozmowami na stacjonarne za 30 zł.
Jeśli jest to niemożliwe to jaki jest najmniejszy abonament w którym mogę to otrzymać.
Czy jest sens wysyłać wypowiedzenie?
 #848651  autor: Monika1982
 01 lut 2016, 23:15
Dzwonili dziś do mnie. Z tego co czytałam tutaj + to co powiedział wstępnie konsultant wynika, że abonament raczej jest nie do ruszenia a pozostaje tylko wynegocjowanie ceny za aparat. Abonament Jump Profirma M, aparat za 1zł lub ewentualnie kilkanaście zł. Jaki aparat polecacie? Zakładam, że jestem w stanie urwać te 200zł.... HTC Desire? Huawei P8? Samsung A5? S5 Neo? Sony Aqua?
 #848681  autor: Zbyncom
 02 lut 2016, 08:34
stuwa pisze:
Popełniasz błędy w wyliczeniach, błędna cena rynkowa i ceny telefonow w innych abo bez zniżek (pamięta wyższy abo tym wyższe zniżki do 400zł)

Iphone 6s 64GB kosztuje 3.100 zł (cena rynkowa w dużych sklepch w polsce na allegro, z gwarancją, dostawa z polski + vat)

Comfort za 50 zł x 24 = 1.200 zł + 2.390zł(250zł zniżki) = 3.590 zł - abonament za 24 miesiące kosztuje CIĘ =16,95zl

Biorąc Relax MIAŁBYŚ dużo więcej za niewiele więcej, do 10gb i nielimitowane na stacjo
Relax za 70 zł x 24 = 1.680 zł + 2.259 zł(zniżka 300zł) = 3.939 zł = abo kosztuje = 34,50

Abonament MAX - to jest nie do końca opłacalny
Multi za 120 zł x 24 = 2856 zł + 1.449(zniżka 400zł, bo tyle da się wyciągnąć przy tym abo) = 4305 zł = koszt abo 50zł (nie tak dużo biorąc pod uwagę ilość internetu do 14gb i możliwość tidala za darmo)

Według mnie dlaczego nie ma sensu płacić dużo sieci za telefon - bo nie uwględniasz kosztów pieniądza. Płacąc abonament i biorąc telefon za 1zł płacimy tak jakby raty 0% w abonamencie. Płacąc duże sumy od razu pozbywamy się dość dużych pieniędzy na zbytek jakim jest Iphone 6s 64gb. Pieniądze te możnaby przeznaczyć na 1000 innych rzeczy w płacić sobie spokojnie raty 0%.
Dlatego ja bym w ogóle nie brał tego telefonu :)
 #848682  autor: Zbyncom
 02 lut 2016, 08:36
Monika1982 pisze:Dzwonili dziś do mnie. Z tego co czytałam tutaj + to co powiedział wstępnie konsultant wynika, że abonament raczej jest nie do ruszenia a pozostaje tylko wynegocjowanie ceny za aparat. Abonament Jump Profirma M, aparat za 1zł lub ewentualnie kilkanaście zł. Jaki aparat polecacie? Zakładam, że jestem w stanie urwać te 200zł.... HTC Desire? Huawei P8? Samsung A5? S5 Neo? Sony Aqua?
Jak abo nie do ruszenia to powiedz że przechodzisz do nju bo masz dość drożyzny :wink:
 #848706  autor: stuwa
 02 lut 2016, 10:50
Zbyncom pisze:
stuwa pisze:
Popełniasz błędy w wyliczeniach, błędna cena rynkowa i ceny telefonow w innych abo bez zniżek (pamięta wyższy abo tym wyższe zniżki do 400zł)
Nie ma żadnych błędów w wyliczeniach, bo w rozmowie z SUK dostałem TE konkretne propozycje tak co do abonamentu jak i ceny telefonu, więc ja bym więcej nie ugrał. Zresztą nie widziałem tu na forum aby ktoś w Relaxie dostał lepsze warunki jeśli chodzi o internet.

Dodatkowo nie było możliwości, żeby w taryfie Relax otrzymać 10 GB internetu - dopiero w Relax+ (za 79,99) mogłem dostać 7GB, więc pokaż mi kogoś, kto w Relax (za 69,99) dostał 10GB?

Odnośnie ceny rynkowej to nie porównuj iPhone z oficjalnej dystrybucji operatora z jakimiś komisami na allegro. Pokaż mi proszę te duże sklepy w Polsce które sprzedają ten model za 3.100 zł - oczywiście mówimy o nowym (a nie odkupionym z oferty abonamentowej) egzemplarzu, z fakturą VAT 23% a nie VAT-marża i żeby sklep nie zwinął się w ciągu roku albo nie robił mega problemów z realizacją uprawnień konsumenckich z tytułu niezgodności towaru z umową.

Co do rozważań na temat rat 0% to jest tak, że jeden kupuje odkurzacz na raty a drugi limuzynę za gotówkę :) Co kto lubi i co kto może :p
 #848747  autor: Zbyncom
 02 lut 2016, 14:14
Co do rozważań na temat rat 0% to jest tak, że jeden kupuje odkurzacz na raty a drugi limuzynę za gotówkę :) Co kto lubi i co kto może :p[/quote]

1. 3100-3200 cena z faktura vat w sklepie internetowym. Kupowanie w jabłkowym sklepie - jak kto woli płacić za usługę sprzedaży wynoszącą 500zł to proszę bardzo.
2. Jeśli mówimy o limuzynach-kupowanie tego telefonu w abonamencie za 50zł, to jak kupowanie limuzyny za gotówkę, po czym przerobienie jej na gaz z oszczędności :lol:
3.15 lutego jest nowy cennik
4. Zeby dostać zniżki na telefon trzeba wypowiedzieć albo chcieć wypowiedzieć umowę.

Pozdry
 #848773  autor: f0ku5
 02 lut 2016, 15:14
stuwa pisze:Wyrwałem następujące warunki:

Comfort za 49,99 zł
-no limit komórkowe
-no limit sms/mms
-naviexpert
-5GB neta
-kurier za free

Dowiedziałem się także, że nielimitowane stacjonarne za 6 zł/miesiąc można w każdej chwili włączyć i wyłączyć na infolinii więc nie trzeba się na nie decydować od razu.

Zamawiałem w piątek - powiedzcie kiedy można spodziewać się kuriera? Dostanę jakieś info odnośnie numeru listu przewozowego?
Wyrwales naviexperta z którego nie skorzystasz, bo brak nawigacji T-Mobile na iOS'a.
 #848774  autor: Monika1982
 02 lut 2016, 15:15
Zbyncom pisze:4. Zeby dostać zniżki na telefon trzeba wypowiedzieć albo chcieć wypowiedzieć umowę.
Dziś dostałam upust 300zł brutto na telefon przy abonamencie ProFirma M.
 #848783  autor: stuwa
 02 lut 2016, 15:36
Zbyncom pisze: 1. 3100-3200 cena z faktura vat w sklepie internetowym. Kupowanie w jabłkowym sklepie - jak kto woli płacić za usługę sprzedaży wynoszącą 500zł to proszę bardzo.
2. Jeśli mówimy o limuzynach-kupowanie tego telefonu w abonamencie za 50zł, to jak kupowanie limuzyny za gotówkę, po czym przerobienie jej na gaz z oszczędności :lol:
3.15 lutego jest nowy cennik
4. Zeby dostać zniżki na telefon trzeba wypowiedzieć albo chcieć wypowiedzieć umowę.

Pozdry
Ad. 1 Pokaż proszę te sklepy spełniające wszystkie wskazane wymagania :P
Ad. 2 Argumentum ad absurdum - idąc Twoim tokiem rozumowania to osoba biorąca telefon z półki "premium" powinna od razu brać najdroższy abonament, nawet jak nie potrzebuje 15 GB neta, TIDALA, PLAYERA itp itd, rozmów do i z UE? wrzucasz do jednego worka dwie oddzielne potrzeby: w zakresie abonamentu i telefonu. Mi abonament no-limit plus kilka GB neta wystarcza, natomiast mam większe potrzeby jeśli chodzi o telefon - nie chcę popularnego w tej taryfie Hujawej P8, Szajsunga Neo coś tam czy innych za 100-200 zł po zniżkach.
Rozumowanie telefon z niskiej półki = tani abonament, telefon premium = wysoki abonament jest wybacz ale po prostu bezsensowne.
Zbyncom pisze:2. Jeśli mówimy o limuzynach-kupowanie tego telefonu w abonamencie za 50zł, to jak kupowanie limuzyny za gotówkę, po czym przerobienie jej na gaz z oszczędności
Chyba trochę gubisz się w rozumowaniu - jeśli komuś pasują warunki to nawet może sobie do niego wrzucić nju mobile na kartę i nie widzę w tym nic głupiego, cebuli ani oszczędności - po prostu bierze to co mu pasuje. Głupie to jest zostawianie u operatora kasy za to czego nie potrzebujesz.
Ad. 4 Nie wiem skąd bierzesz swoją wiedzę na temat warunków i cen telefonów, ale podane przeze mnie ceny są już po zniżkach. Poniżej link do aktualnego cennika:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 009099.pdf

Wynikają z niego ceny Iphone 6s 64 GB:
Comfort - 2.899 zł - moja cena 2.539 czyli 360 zł różnicy
Relax - 2.749 zł - moja cena 2.359 czyli 390 zł różnicy
Relax+ - 2.649 zł - moja cena 2.169 czyli 480 zł różnicy

Uwierz mi już 10 lat przedłużam umowy w T-mobile i zawsze dostaje maksymalne zniżki. A umowy nigdy nie wypowiadałem :)

Ale muszę Ci podziękować, bo po przeczytaniu ostatniego Twojego posta i zweryfikowaniu ilości rozmów na stacjonarne, według moich obliczeń korzystniejszą okazała się taryfa Relax +, która przy uwzględnieniu różnicy z Comfortem + stacjonarki oraz różnicy w cenach telefonu da mi dodatkowo 2 GB neta za jakieś symboliczne złotówki miesięcznie i ostatecznie na nią się zdecydowałem :)

BTW. Możesz się odnieść do prezentowanych przez Ciebie rewelacji dotyczących 10 GB neta w taryfie Relax za 69,99 zł? Jest tam 5 GB neta plus możesz po przekroczeniu dostać kolejne 2 Gb po 10 zł za 1 GB do 7 GB łącznie. W Relax+ za 79,99 zł masz 7GB plus 3 GB za 30 zł = 10 GB za 110 zł - też Ci okazja :P Żeby nie było wątpliwości są to już maksymalne warunki możliwe do uzyskania.

Tym samym nie wiem co chcesz osiągnąć - ale trzymajmy się konkretów, faktów, liczb a nie plotek, domysłów i informacji nie podpartych żadnymi dowodami :)

Myślę, że dyskusja zakończona. Życzę wszystkim miłego dnia :)
f0ku5isko pisze:Wyrwales naviexperta z którego nie skorzystasz, bo brak nawigacji T-Mobile na iOS'a.
Tak wiem, konsultant mnie o tym informował, ale podałem na forum bo może komuś takie info się przyda jak będzie brał androida. On jest dorzucany z automatu więc jego posiadanie nic nie kosztuje a rezygnacja z niego nic nie daje no to został :)
 #848786  autor: mk888
 02 lut 2016, 15:47
Pisałem o tym 2 tyg. temu.T-mobile twierdzi ze oplata ktora ponosiłem za połącz. z BOA dla taryfy Jump (mialem ja do października) wynosi 1.99zl ale nie jest mi w stanie tego udowodnić (podać konkretny zapis).Oplata 1.99zl jest podana tylko dla nie konsumentów a dla konsumentów jest zapis ze zgodnie z taryfa a w cenniku Jump nie ma takiego zapisu.Dzisiaj sie dowiedziałem że moge podać sprawe do sadu gdyz uważam ze powinni naliczyć mi oplaty 1.51 zł (tak jest w taryfie rodzinnej) .Mam racje czy jednak jest taki zapis?
 #848846  autor: Zbyncom
 02 lut 2016, 19:51
BTW. Możesz się odnieść do prezentowanych przez Ciebie rewelacji dotyczących 10 GB neta w taryfie Relax za 69,99 zł? Jest tam 5 GB neta plus możesz po przekroczeniu dostać kolejne 2 Gb po 10 zł za 1 GB do 7 GB łącznie. W Relax+ za 79,99 zł masz 7GB plus 3 GB za 30 zł = 10 GB za 110 zł - też Ci okazja :P Żeby nie było wątpliwości są to już maksymalne warunki możliwe do uzyskania.
[/quote]

Widzę, że rozmawiamy o różnych ofertach,
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007776.pdf

Telefony w granicach cen o których mówiłem
http://allegro.pl/apple-iphone-6s-64gb- ... 91528.html
http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-6s- ... 30157.html

Można wyrwać 2x więcej internetów + 250zł do 400zł na telefon (zależne od abo i chyba telefonu też)+10zł zniżki na abonament.

Relax za 79zł normalnie ma teraz 5gb internetu więc 2x to 10gb.

Tyle w temacie. Mam numer od 98, także też mam doświadczenie i nie wiem po co się tak denerwujesz.
 #848849  autor: Pajacyk546
 02 lut 2016, 20:11
Zbyncom pisze: 4. Zeby dostać zniżki na telefon trzeba wypowiedzieć albo chcieć wypowiedzieć umowę.

Pozdry
Jak radzisz to zrobić? Tak aby dostać maksymalne upusty?
Telefonicznie to zrobić? Mailowo? Co napisać?

Jestem otwarty na sugestie.
uki83 pisze: Poza tym na tym forum było wielokrotnie określane, że bez wypowiedzenia da sie wynegocjować takie oferty
A jak to należy zrobić?
Ostatnio zmieniony 02 lut 2016, 20:29 przez Pajacyk546, łącznie zmieniany 1 raz.
 #848850  autor: ragazzi
 02 lut 2016, 20:22
Kupując telefon za 2-3 tys nie wchodziłbym w żadną umowę z żadnym operatorem. Jest wiele ofert only sim i to bardzo ciekawych. Taki telefon trzeba jeszcze ubezpieczyć, bo w razie W to d.... no ale kto bogatemu zabroni:).
A na rynku jest też wiele telefonów o wiele tańszych i o lepszych parametrach niż oferuje jabłuszko.
No ale to jabłuszko
 #848860  autor: stuwa
 02 lut 2016, 20:51
Zbyncom pisze:
Widzę, że rozmawiamy o różnych ofertach,
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007776.pdf

Telefony w granicach cen o których mówiłem
http://allegro.pl/apple-iphone-6s-64gb- ... 91528.html
http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-6s- ... 30157.html

Można wyrwać 2x więcej internetów + 250zł do 400zł na telefon (zależne od abo i chyba telefonu też)+10zł zniżki na abonament.

Relax za 79zł normalnie ma teraz 5gb internetu więc 2x to 10gb.

Tyle w temacie. Mam numer od 98, także też mam doświadczenie i nie wiem po co się tak denerwujesz.
Zbyncom - a w którym momencie ja się zdenerwowałem? Wybacz jeśli odniosłeś takie wrażenie.

Istotnie chyba rozmawiamy o innych ofertach. Cennik wskazany przez Ciebie (poprawcie mnie jeśli się mylę) dotyczy przedłużania umowy przez stronę tmobile (iboa) a nie przez Biuro Obsługi Abonenta czy SUK. Jeśli tak, to niestety ale przedłużając przez iboa można dostać telefon ze zwrotu konsumenckiego co jak dla mnie wyklucza tą ofertę.

Wskaż proszę jak ugrać takie warunki jak wskazałeś (-10 zł na abo i 2x ilość neta) bo wówczas istotnie, taki Relax za 69,99 zł i 10GB to byłaby świetna oferta.

Bo z tego co widzę to tak ja, jak i inni użytkownicy (również Ci co wypowiedzieli umowę) dostają oferty bazujące na cenniku, który ja podałem (co wskazuje, że ten co podałeś nie ma zastosowania dla BOA i SUK) i w Relaxie+ za 79,99 zł dostaje się 7GB neta a nie 10 GB w Relaxie za 69,99... Jak przeglądam to forum to nikt takiej oferty jak wskazujesz nie dostał a wydaje się być ona atrakcyjniejsza niż to co dostajemy wszyscy stąd moja ciekawość.

Co do ofert z allegro, które przedstawiłeś to pierwszy link prowadzi na aukcję sprzedawcy, który po pierwsze wystawia VAT-marża (czyli towar UŻYWANY), a po drugie ma sporo negatywnych komentarzy dotyczących stanu i pochodzenia sprzedawanych przez niego telefonów....

Na drugiej aukcji jest wskazanie o FV 23%, kolor space gray, który wybrałem kosztuje 3.299 zł jednakże ja osobiście miałbym obiekcje co do zakupu tam, gdyż spółka która to prowadzi rozpoczęła działalność 01.10.2015 r. więc jest to świeżynka, która dziś jest a jutro? No ale nie wykluczam, że ktoś dla zaoszczędzenia 400 zł kupi na allegro nie u oficjalnego resellera Apple albo u operatora. Ja chcę mieć oprócz gwarancji także realną możliwość realizacji uprawnień konsumenckich a taki T-mobile był jest i będzie i nawet gdyby trzeba było spotkać się w sądzie, to nie zniknie jak spółka z.o.o. z kapitałem zakładowym 5.000 zł. Zauważ, że dane tego sprzedającego na aukcji i na stronie dotyczą spółki z o.o. w organizacji, tj podmiotu, który (w dużym uproszczeniu) jeszcze nawet nie został zarejestrowany w KRS. W prostych żołnierskich słowach - może to być dobra uczciwa firma dopiero na początku swojej drogi, może być przekręt - kto chce się przekonać niech kupi :)
ragazzi pisze:Kupując telefon za 2-3 tys nie wchodziłbym w żadną umowę z żadnym operatorem. Jest wiele ofert only sim i to bardzo ciekawych. Taki telefon trzeba jeszcze ubezpieczyć, bo w razie W to d.... no ale kto bogatemu zabroni:).
A na rynku jest też wiele telefonów o wiele tańszych i o lepszych parametrach niż oferuje jabłuszko.
No ale to jabłuszko
Tak jak wspomniałem, dla mnie nie wchodzi w grę zakup telefonu za takie pieniądze na OLX, allegro - jedynie od oficjalnego resellera apple lub od operatora, względnie w Saturn, Media Markt itd czyli podmiotach, co do których nie ma wątpliwości, że będzie możliwość realizacji uprawnień konsumenckich i że nie znikną jak Zdzichu&Krzychu Spółka na piątkę ;)
Ubezpieczenia oferowane przez operatorów też są niewiele warte, bo np. w pfrzypadku wymiany urządzenia na nowe możesz zakupić je po preferencyjnej cenie tzn. takiej za ile go kupiłeś np. 2000 więc sam widzisz.

Co do parametrów i tego czy warto kupić iPhona czy nie to już nie ten temat. Być może masz rację :)
  • Strona 266 z 624
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 624
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266