• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #845242  autor: dzuma22
 14 sty 2016, 23:07
Witam mam pytanie odnosnie abonamentu. Wybralem abonament 69.99 z opcja 36 miesiecy wtedy telefon htc 820 kosztuje 79 zl. Jest napisane ze jest jakis hormonogram rat na 20 dokladnie. Cena jaka jest do konca umowy to 69.99. Wiec gdzie sa te raty? Placi sie osobno? I czemu wybierajac 36 miesiecy to i tak napisane jest ze okrea trwania umowy to 24. Moglby mi to ktos wytlumaczyc. Z gory dziękuję :)

dzuma
 #845575  autor: pakierhakierxd
 17 sty 2016, 12:45
Nie brałbym aż na 36 miesięcy umowy.Po 2 latach telefon się zepsuje (okres gw.) i będziesz musiała kupić nowy.
Umowę najwcześniej da się przedłużyć 8/5 mcy przed końcem ale nie zawsze ,czasem tylko 3 mce.
Ja wziałem raz 8 mcy przed i stwierdzam że to za długo też ... ,5 max .
Po prostu długa umowa wtedy jest a w miedzyczasie oferty się zmieniają a ty masz starą ,pozatem szybciej byś miała nowy telefon bo prawie 2 lata to nie 3 ...

Ostatnio siostrze brałem taki abo ale na 24 mce.
Płaci się 69,99 ale z tego 20zł to raty ,to i to płaci się 24 mce.

Widocznie coś źle zrozumiałaś przy 3 latach -raty i abonament 3 lata.
Zobacz regulamin
http://www.play.pl/resources/pdf/2015/R ... 122015.pdf
Pisze o 36 mc.

Chyba że jest jeszcze inaczej ale wątpie -24 mce płacisz abo z ratami a po 24 mc bez rat już 49,99 (ale jak patrzę w regulamin to jest tam na samym początku że dopiero jak skończy się umowa to już rat nie ma).Szczerze kiedyś nie było kiedyś takiego rozdzielenia na raty i abonament to jest głupota.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2016, 12:49 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)
 #845579  autor: KC-KARLOS
 17 sty 2016, 12:49
Konstrukcja oferty FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO - obecnie EXTRA jest bardzo prosta. Na Twoje zobowiązanie składa się:
> 49,99 zł opłata bazowa za nielimitowane minuty na komórkowe + stacjonarne + SMS + MMS + Internet 10 GB po którym prędkość spada do 1 mbit/s
> 20 zł - rata za urządzenie (uwaga, zależnie od oferty, raty mogą być wyższe, zależnie od droższego modelu).
> Łącznie 69,99 / miesięcznie.
UWAGA: po 24/36 miesiącach (36m jest dostępne TYLKO dla przedłużających umowę lub OBECNYCH Abonentów Play z nową aktywacją) zgodnie z umową, warunki Twoich opłat się nie zmieniają, mimo, że raty za urządzenie zostały zapłacone, dlatego warto pilnować czasu umowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟