• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #843699  autor: Arlon
 05 sty 2016, 14:30
Przenoszę numer z playa na kartę do orange na abo i mam małe pytanie.

Dzisiaj będzie u mnie kurier z umową i telefonem. Z tego co miła pani na BOK mówiła dostaję numer tymczasowy, z którego mogę korzystać. Ale.... Czy będę miał na tej karcie wszystko no limit jak w abonamencie czy wszystko płatne? Dostanę jedną kartę -aktualnie tymczasową i na niej później będzie mój stary numer?I czy jak dzisiaj podpiszę umowę to kiedy przeniosą mi numer?
 #843711  autor: zielony71
 05 sty 2016, 15:56
Najlepiej przetestuj. Krótkie połączenie, następnego dnia sprawdzenie online i będziesz miał pewność. Bo to może być bardzo różnie. Obstawiam, że masz teraz wszystko płatne dodatkowo.
 #843733  autor: orson_dzi
 05 sty 2016, 18:29
Wszystko płatne zgodnie z cennikiem, ale masz za to pakiet bodajże 2 GB (na pewno nie mniej).

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #843741  autor: Leo
 05 sty 2016, 19:21
Jeśli skorzystałeś z promocji "Przenoszę numer do Orange" to do czasu przeniesienia numeru właściwego masz uruchomiony numer tymczasowy z "Planem Zero" w którym to planie minuty płatne są 29 gr, SMS-y 20 gr i 100 MB Internetu miesięcznie gratis. Stan ten może trwać do 6 miesięcy (Regulamin promocji "Przenoszę numer do Orange").

Na twoje życzenie możesz na numerze tymczasowym uruchomić pełne usługi SMS-em, regulamin jak wyżej:

7. Abonent może poprzez wysłanie SMS-a o treści „AKTPLAN” pod numer 351 (koszt
jak za wysłanie SMS-a zgodny z obowiązującym Abonenta cennikiem usług) zlecić
rozpoczęcie świadczenia usługi na Numerze tymczasowym na warunkach opisanych
we właściwych dla danej oferty cennikach i regulaminach.
 #843797  autor: Arlon
 06 sty 2016, 09:39
I tak muszę isć do orange bo przysłali mi kartę sim/micro sim a nie nano sim, które potrzebuję :V.

Z tego co widziałem na stronie wymiana karty będzie z ich winy- więc nie powinienem płacić?

Oraz czy jeśli karta jest jeszcze nieaktywna - czyli mój numer nie został jeszcze przeniesiony to mogę wymienić kartę i na nową przeniesie? Czy czekać na przeniesienie i potem dopiero wymienić kartę?
 #843890  autor: orson_dzi
 06 sty 2016, 15:02
Kartę możesz wymienić, ale nie ma opcji żeby salon nie ściągnął z Ciebie opłaty za kartę. W końcu większość z nich bierze to do własnej kieszeni. A wymiana powinna być bezpłatna w takim przypadku, skoro zamawiałeś inną kartę.

#843901  autor: Arlon
 06 sty 2016, 15:51
orson_dzi pisze:Kartę możesz wymienić, ale nie ma opcji żeby salon nie ściągnął z Ciebie opłaty za kartę. W końcu większość z nich bierze to do własnej kieszeni. A wymiana powinna być bezpłatna w takim przypadku, skoro zamawiałeś inną kartę.

Ale nawet jak jest jeszcze nieaktywna to mi wymienią i potem problemu nie będzie?
Wczoraj odebrałem od kuriera i nie ruszyłem jej nawet, bo czekam na smsa kiedy numer zostanie przeniesiony :3
 #844021  autor: orson_dzi
 07 sty 2016, 13:34
Możesz wymieniać od razu, to nie jest żaden problem. Twój numer przeniesie się na kartę z numerem tymczasowym, bez znaczenia do jakiej karty będzie on przypisany.

#844821  autor: jarekb11
 12 sty 2016, 12:05
Nie wiem jak z przejściem z karty na abo,ja od razu na numerze tymczasowym miałem tyle minut co powinienem mieć zgodnie z planem taryfowym.oczywiście w okresie rozliczeniowym,jeśli np podpisujesz umowe 01 a okres rozliczeniowy jest np 10 to masz tylko część minut .
 #845004  autor: jarekb11
 13 sty 2016, 16:55
Korzystałeś z promocji kuponowej ?
Nie, nie korzystałem z żadnego kuponu.
Przechodziłem "normalnie" z abo TM na abo Orange .
na numerze tymczasowym tak jak mówie od razu miałem aktywowany pakiet minut zgodnie z planem taryfowym oraz darmowe do Orange.
 #845042  autor: Leo
 13 sty 2016, 19:42
Ciekawe bo regulamin promocji "Przenoszę numer do Orange" nic nie mówi o uruchomieniu pełnych usług na numerze tymczasowym. Przeciwnie uruchamia abonament zerowy do 6 miesięcy a klient korzysta nadal z karty innego operatora do momentu rozwiązania umowy i przeniesienia numeru. Promocja służy zwolnieniu klienta z płacenia podwójnego abonamentu do 6 miesięcy, kiedy korzysta jeszcze z karty u innego operatora ale używa telefonu zakupionego w Orange. Numer tymczasowy w zasadzie powinien na okres przejściowy lądować w szufladzie i czekać na przeniesienie ale nic nie stoi na przeszkodzie aby w tym czasie byłe pełne usługi na tym numerze. Okres funkcjonowania numeru tymczasowego wlicza się do okresu zastrzeżonego.