Cześć
Dostałem dziś ofertę przedłużenia umowy od konsultanta, który zapewnił mnie również, że mają takie same możliwości zniżkowe co sekcja utrzymania. Mają?

Do tej pory płaciłem 30zł za 400 minut, pakiet "rodzina 60" bodajże plus jakiś pakiet danych - umowa na 2 lata. Miałem bezpośredni numer i maila do pracownika SUK, z którym byłem umówiony że zdzwonimy się w 2016 ale już chyba tam nie pracuje. W połowie listopada ubiegłego roku tenże pracownik proponował mi to co zamieściłem poniżej, tyle tylko że p8 przy umowie na 2 lata za 129zł. Zadałem sobie oczywiście trochę trudu i przeczytałem parę stron tego tematu, wiem że telefon podrożał. Mówił też o tym konsultant z dzisiaj. Pytanie moje brzmi: mogę ugrać coś więcej na tę chwilę? Mam też drugi numer u nich z abo 70zł więc 100 PLNów na telefony idzie i nie chciałbym żeby szło jakoś więcej. Te 39.99 byłbym skłonny przeżyć ale w umowie na 2 lata z p8 za ~150zł góra 200zł. Wychodzi na to, że przeszła mi lepsza oferta koło nosa
Propozycja z dzisiaj: start+ 39.99 stała cena, 300 minut do wszystkich sieci, smsy no limit do wszystkich sieci, połączenia z t-mobile wszystko no limit, umowa na trzy lata i telefon p8 lite za 149zł lub na 2 lata i fon za 339zł, jeden giga netu - trochę skromnie chyba.
Co radzicie? Uderzać do SUK? Nadmienię, że te 300 minut co oferują wystarczy, do tej pory 400 było nadto, telefon jest żony, która rzadko z niego dzwoni.
PS: jestem abonentem ponad 10 lat ale z tego co piszecie wnioskuje, że nie ma to specjalnego znaczenia. Czy inny operator daje na dzisiaj coś lepszego tudzież porównywalnego z p8 lite w niezłej cenie za ~40zł/msc i tym samym warto przenosić numer?