• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #844255  autor: orson_dzi
 08 sty 2016, 12:59
Skupiacie się na karze, a tutaj najważniejsze i tak będą daty. Przy dwóch umowach jak nic powinno być przedłużenie o w sumie 48 miesięcy i nie ma innej opcji. Czas trwania aneksu jest zawsze sumowany. Widziałem już umowy do nawet 2021 roku. Ludzie przeważnie odstępują jak się o tym dowiadują ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #844303  autor: barni
 08 sty 2016, 17:51
orson_dzi pisze:Czas trwania aneksu jest zawsze sumowany. Widziałem już umowy do nawet 2021 roku. Ludzie przeważnie odstępują jak się o tym dowiadują ;) .
Ale na obu jest napisane w pkt 1 "aneks zostaje zawarty na czas określony do dnia"
a w pkt 2 że po tym czasie umowa przechodzi na czas nieokreslony
 #844325  autor: Leo
 08 sty 2016, 20:41
Za ten sam numer ... mało prawdopodobne. Moim zdaniem ostatni aneks (według daty podpisania) wiąże strony co do daty zakończenia umowy. Skoro abonentowi zaproponowano "nową ofertę" jeszcze przed zakończeniem poprzedniego okresu wynikającego z aneksu to nie jest to wina abonenta. Po prostu skorzystał z tej oferty.
 #844483  autor: barni
 09 sty 2016, 20:14
Dzięki Leo
Nikt więcej nie podpowie co zrobić?
Mam już tylko 13 dni w razie czego?...
 #844492  autor: Leo
 09 sty 2016, 21:12
Teraz dopiero zauważyłem, że masz cyrograf na 3 lata i że miałeś zawartą umowę która umożliwiała wymianę telefonu co roku. Podejrzewam że dlatego taką dużą miałeś ulgę w pierwszym aneksie. Zgodnie z pierwotną umową należały ci się 4 telefony w ciągu 5 lat umowy ( z promocji telefon po roku umowy można było skorzystać 3 razy) pod warunkiem podpisania kolejnych aneksów ale tylko na 12 miesięcy a nie 24. No i teraz trochę zamieszania.

Promocja „Nowy telefon co 12 miesięcy” obowiązuje od 30 kwietnia 2014 r. do odwołania ale:
...
12. Operator zastrzega sobie prawo do odwołania Promocji lub zmiany warunków Promocji w dowolnym momencie bez podawania przyczyn, z uwzględnieniem praw nabytych przez Abonentów.

Skoro dostałeś telefon po roku to nadal korzystasz z praw nabytych czyli aneks powinien być na 12 miesięcy a zostałeś "wrobiony" w 24. W sumie dostałeś drugi, nowy telefon który według starych zasad przysługiwałby ci za rok.
 #844546  autor: barni
 10 sty 2016, 12:01
Dostałem po roku ale wybrałem "Smart Plan LTE Wspólny"
wybrałem to złe słowo tylko taki był dostępny :)
A że chciałem dodać jeszcze dodatkowe dwa numery dlatego się zdecydowałem.
No i przy pierwszym aneksie było 6-mcy za free.

Z praw nabytych więc rozumiem, że powinienem złożyć reklamację i ubiegać się o skrócenie aneksu o rok ?
 #844730  autor: Leo
 11 sty 2016, 17:29
Proponował ci Orange przedłużenie umowy w starym Palnie Smart Plan Multi II Max czy nie było takiej możliwości ?

Pytałem kiedyś na czacie konsultanta z jakiego cennika będą telefony w tym planie po wprowadzeniu planów LTE ale nie wiedział.
 #844776  autor: barni
 11 sty 2016, 22:20
Leo pisze:Proponował ci Orange przedłużenie umowy w starym Palnie Smart Plan Multi II Max czy nie było takiej możliwości ?
Nie miałem tylko wybór Smart Plan LTE Wspólny
 #844781  autor: orson_dzi
 11 sty 2016, 23:03
barni pisze:Nikt więcej nie podpowie co zrobić?
Mam już tylko 13 dni w razie czego?..
Sprawa jest prosta, musisz zapytać w Orange. Najszybciej zrobisz to przez chat. Zaloguj się i spytaj do kiedy masz umowę, od ręki dostaniesz pewną odpowiedź. Tylko chat po zalogowaniu, nie ten ze strony głównej.

#845312  autor: raphal
 15 sty 2016, 15:01
no i co tam dalej wynika,dublowac przedluzenie,bo tez mi sie wyswietla,ze moge.

Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis
 #845313  autor: krzyszsz
 15 sty 2016, 15:27
Witam,

Czy ktoś orientuje się, czy przedłużając stary Smart Plan Multi II po 12 miesiącach jest możliwość aby uzyskać z DUK rabat 30% na abonament oraz zniżkę na telefon 300 PLN?
Ewentualnie, wie ktoś może jaki jest mail do DUK?

Będę szczerze zobowiązany za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

K
 #845485  autor: orson_dzi
 16 sty 2016, 16:53
I frytki do tego? Przedłużasz w abonamencie takim samym jak masz albo wyższym (o ile takiego nie masz) i do tego masz dosłownie kilka modeli do wyboru w określonej cenie. Nic więcej nie dostaniesz.

#845513  autor: barni
 16 sty 2016, 21:30
raphal pisze:no i co tam dalej wynika,dublowac przedluzenie,bo tez mi sie wyswietla,ze moge.
Możesz Orange potwierdziło datę końca
Dwa telefony w cenie jednego:) bezcenne :)
 #845514  autor: barni
 16 sty 2016, 21:32
orson_dzi pisze:
barni pisze:Nikt więcej nie podpowie co zrobić?
Mam już tylko 13 dni w razie czego?..
Sprawa jest prosta, musisz zapytać w Orange. Najszybciej zrobisz to przez chat. Zaloguj się i spytaj do kiedy masz umowę, od ręki dostaniesz pewną odpowiedź. Tylko chat po zalogowaniu, nie ten ze strony głównej.
nie tylko frytki :) drugi telefon :)
 #845518  autor: raphal
 16 sty 2016, 21:53
Tylko nowa umowa miala wejsc od nowego okresu rozliczeniowego, to za 7dni,na moj orange cigle wyswietla sie monit, ze konoec umowy za 7dni,a ktora umowa obowiazuje? Ta druga?

Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis