• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #842102  autor: kaprysnik
 26 gru 2015, 17:24
Jak w temacie.
Nie każdemu pasują smartfony i wielu z nasz szuka klasycznych telefonów. Niestety skazani jesteśmy głównie na Nokie (serii) 200, Samsungi s5610/5611 czy Solidy i tanie Manty itp.

Czy warto iść w stronę starszych konstrukcji, sprzed kilku lat, które nierzadko oferują więcej niż nowe, budżetowe komórki? Niestety można je kupić głównie na Allegro, ale czy to co 'nowe' faktycznie jest 'nowe' czy odświeżane?

Ja np. zainteresowałem się SE Cedar, ale skąd sprzedawcy mają jeszcze niby 'nowe' tel tego typu?
Przykładowa aukcja:
http://allegro.pl/sony-ericsson-j108i-c ... 13356.html

Jak rozpoznać co jest warte zakupu? Patrzeć na czas wysyłki?
 #842140  autor: maniek89
 26 gru 2015, 21:18
Czasem mogą się jeszcze gdzieś trafić leżaki magazynowe, ale generalnie trzeba uważać na import z Chin bo mogą to być składaki z kilku telefonów, odnowione, wysyłka będzie szła 2 miesiące i nie wiadomo do końca, co w efekcie dostaniesz. Jeśli jest to wysyłka z Polski, z realnymi zdjęciami, czy też możliwością odbioru osobistego, to można się na taki telefon skusić.
 #842258  autor: kaprysnik
 27 gru 2015, 17:27
Widziałem już wcześniej i... między innymi ona skusiła mnie do napisania tego tematu, bo to ciągle to samo, w podobnym opakowaniu i małymi różnicami jak reszta 220/225/215/222... z okrojonym Series30 "pod maską" :(