• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #839781  autor: Adriano
 11 gru 2015, 19:00
Witam

8 marca 2016 kończy mi się umowa. Pragnę zmienić smartphone na nowy. Zależy mi na darmowych smsach, rozmowach, internecie minimum 2GB. Obecnie płacę 44zł i nie chce płacić na pewno więcej, a najchętniej zszedłbym z ceny abo poniżej 40zł na korzystniejszych warunkach. Chciałbym prosić o radę, czy zmienić Play np. na Virgin, gdzie mam za 29zł 5gb neta i kupić telefon w sklepie oddzielnym czy walczyć z Playem o fajne rozwiązanie? Z tego co czytałem telefonu dobrego nie dostanę w tej cenie abo z dopłatą do 300zł?
 #839789  autor: KR2615
 11 gru 2015, 19:50
Jeśli chcesz płacić mniej to zapewne lepszy będzie Virgin. Pamiętaj, że podstawa w tym pakiecie to 2 anie 5GB. Telefony w zdecydowanej większości opłaca się kupować w marketach. No chyba że Orange zdziera od ciebie kilkadziesiąt złotych za neostrade to wtdy warto zainteresować się pakietem łaczonym i wyrwać smartfona w dobrej cenie z abo ze zniżką podczas szalonych dni.
 #839791  autor: zielony71
 11 gru 2015, 20:16
Za 38 zł w Orange masz abonament z nielimitowanymi rozmowami i sms. Tylko Internetu jest trochę mniej bo 1GB. Za to w zasięgu LTE jest nielimitowany.
Do tego możesz dokupić np Lumię 640 za 29 zł lub motorolę moto e za 1 zł.
 #839792  autor: Adriano
 11 gru 2015, 20:20
Przejście do innej sieci odpada w abonamencie. Zostać w Play albo ewentualnie Virgin.
 #839937  autor: klimasz
 12 gru 2015, 18:32
Najgorszym rozwiązaniem będzie Virgin + kupno telefonu oddzielnie (chyba, że telefon jakiś budżetowy). Najlepszym przejście do Orange wtedy, gdy będą szalone dni + 6 miesięcy gratis w abo 49,99 lub 69,99zł (często są fajne telefony) 89,99zł (tutaj smartfony z "wyższej półki"). Lepszą od Virgina będzie też pewnie opcja w dziale utrzymania (czy jak to tam się nazywa w Play) z 6 miesiącami gratis, o ile da się takie dalej otrzymać.