• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #838120  autor: gerth
 03 gru 2015, 20:29
Dostałem dobrą ofertę z Orange ale...
Pani z DUK nie była pewna:
Czy mogę do planu Głównego/Wspólnego przenieść dwa numery (dodatkowe) z njumobile?
Czy też muszę najpierw je przenieść na chwilę "gdzieś tam" np do T-mobile albo Plusa a potem dopiero przenieść do Orange i dołączyć do planu Wspólnego/Głównego?
Będę wdzięczny za pomoc wskazówki, a może ktoś też tak miał i przenosił?
 #838131  autor: Leo
 03 gru 2015, 21:25
Numery z umowy w Nju normalnie przenosi się do umowy w Orange po zakończeniu aktualnego okresu rozliczeniowego. Nie trzeba składać wypowiedzenia bo to ta sama firma. Coś w rodzaju przeniesienia za porozumieniem.
 #838154  autor: gerth
 03 gru 2015, 23:18
OK, dzięki, przekopałem cały regulamin Wspólnego i też tam nic nie ma o ograniczeniu dot nju tylko to co mi babka mówiła że za aktywację (przeniesienie nr) jest 30zł/sztukę.
Teraz pora dowiedzieć się jak przenieść numery z nju bo to podobno nie jest "jednym smsem", mam jeszcze trochę czasu bo umowa będzie od połowy stycznia.
 #838164  autor: Gregrin
 04 gru 2015, 00:43
gerth pisze:Teraz pora dowiedzieć się jak przenieść numery z nju bo to podobno nie jest "jednym smsem"
Właśnie jest ;) Jeśli jesteś w nju na kartę to wystarczy wysłać sms żeby trafić do orange.
Aby przejść z nju do Orange należy wysłać sms z nazwą dedykowanej taryfy na którą ma zamiar się przejść zgodnie z odpowiednią komendą : ONE , FREE , SMART , OPOP , NoweGo . Sms wysyłamy pod nr 601 koszt zgodny z cennikiem
Źródło http://www.njumobile.pl/obsluga/forum/i ... d=30200002
Jeśli jest się w ofercie z rachunkiem to trzeba najpierw wypowiedzieć http://www.njumobile.pl/obsluga/forum/i ... meru,watek albo pójść do salonu orange i tam zlecić przeniesienie. Mozna zlecić nawet na 2 dzień i nie płaci się żadnych kar w nju (tylko to co jest wydzwonione).
 #838179  autor: gerth
 04 gru 2015, 07:35
Wielkie dzięki za pomoc (zwłaszcza @Gregrin dzięki za linki - jakoś nie mogłem takich znaleźć a właśnie mam 1nr abonamentowy i 1na karte - oba nju i muszę je przenieść do Orange by dołączyć do planu Wspólnego)